"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski14-07-07, 00:38  #1
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006
Hz.Muhammedi özlüyoruz.

Her ne kadar bu forumda değişik düşüncede arkadaşlarımız olsa da içimden gelen bir özlemi içimde bulunduğum bu akşam serinliğinde ifade etmek istedim.Çünkü bu bölüm aynı zamanda mistik konuları da içeriyor ve benim için bu forum dışında başka bir forum yok..

Gözümü kapatıp varlığın anlamı üzerinde düşündüğümdeMuhammed'i özlüyorum... Yaşlı değil, gülen gözlerle; ağlayarak değil, gülerek; kasvetli değil, mütebessim bir çehreyle... Muhammed'i yetiştiren şartları özlüyorum...

Muhammed'in babasını hiç tanımamasını; anne kucağının sıcaklığını tatmayışını; dünyanın o en güzel şeyi olan annesinin parmak uçlarını saçlarında gezdirmesini neredeyse hiç bilmeyişini özlüyorum...

Yetimliğini, öksüzlüğünü özlüyorum onun... Şımarık, yılışık, bir dediği iki edilmeyen; bir elinde cips, bir elinde kola tutan bir çocuk olarak değil, 'kuru ekmek yiyen bir kadının oğlu olarak büyümesini; hayatın bütün acılarını bizatihi yaşayan olgun bir delikanlı olmasını sağlayan şartları; sırça saraylardan değil kerpiç duvarlar arasından, toprak zemin üstündeki hasırdan, yemeğini yediği, suyunu içtiği toprak kaplardan; giydiği en sıradan giysilerden hayata bakmasını özlüyorum...

Ve ve, Muhammed'in Hira'sını... Kur'an'ın yeryüzüne ilk ulaştığı o kuytu mekan. Loş bir mağara, yani taş ve topraktan örülü ilk peygamberlik mektebi...Bir düşünün gece karanlığında kimsesiz ve sessiz bir mağarada düşünme....
Muhammed'in heyecanlandığı, titrediği, belki biraz da korktuğu, o ilk tefekkürhane! İşte orasını özlüyorum; hergün milyonlarcasında 'iqra'' emrinin milyonlarca kez okunduğu, ama hiçbir ruhu diriltmeyen 'muhteşem' camileri değil...

Sonra tavizsiz davasını haykırışını...Neyine güveniyordu bu insan? Bu insan hiç mi politik hesap bilmezdi? Ortamın koşullarını nasıl da okuyamamıştı? Mekke'nin eşrafının dediği gibi ve onların penceresinden bakacak herkesin dediği gibi bu delilik idi...

Muhammed'i o kadar çok yerde özlüyorum ki; örneğin Taif'te düşlüyorum onu. İçimden bir ses, 'neden senin de bir Taifin yok? ' diyor! Taif'li gençlerin taşladığı bir Peygamber! Üstü yara, bere içinde kalmış bir Muhammed! Ayağından kanlar akan bir Peygamber! Çünkü o bir aykırı; o bir 'bölücü'; terör suçu işlemiş Muhammed. Terörle mücadele suçundan, işte o günün koşullarına göre. Taifin DGM'si denebilecek bir erk tarafından yargılanıyor ve anında cezalandırılıyor...

Canından çok sevdiği Peygamberi ölünce Medine'yi terkederek hüznünü unutmaya çalışan Bilal'in, sıradan değil, gerçek namaz çağrısı... Hergün tam belirlenmiş dakikasında maaşlı meslek erbabınca okunan, okuyanın da ne dediğini çok iyi bilmediği, doğallıkla yüzdeyüz imani bir hedefle namaz için yapılan bir çağrı... Böyle bir ezanı arzuluyorum.

Ama artık o hava yok.Öyle gözüküyor ki bir daha da olmayacak.
özedönüş is offline  
Eski14-07-07, 00:48  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Ama artık o hava yok.Öyle gözüküyor ki bir daha da olmayacak.
Sizle aynı özlemi duysak da, umutsuzluğa düşmeyin sayın özedönüş... siz benden iyi bilirsiniz ki müslümana ümitsizlik yakışmaz...

Şu an her ne kadar zor gözükse de, gerçekleşecek.

Kendimizden geçtik de, hiç değilse rüyalarında Peygamberimizi görseler keşke... Belki o zaman aynı duyguyu paylaşacağız sevdiklerimizle...

Konu için teşekkürler,...

Saygılarmla
Ulukoca is offline  
Eski14-07-07, 03:28  #3
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
hiç değilse rüyalarında Peygamberimizi görseler keşke
rüyasında peygamberi gören gerçek suretiyle görürmüş. Çünkü şeytan peygamberin suretine giremezmiş diyorlar. Ben geçende gördüm. Kıvırcık saçlı hafif kamburdu. Tarife uyuor mu acaba?

(ya bir de sabah düşündüm o kadar peygamberi rüyada görmek isteyen müslüman var. Peygamber bula bula bir ateistin rüyasına girdi. Kahkahayla güldüm valla. )
hebun is offline  
Eski14-07-07, 03:34  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster
rüyasında peygamberi gören gerçek suretiyle görürmüş. Çünkü şeytan peygamberin suretine giremezmiş diyorlar. Ben geçende gördüm. Kıvırcık saçlı hafif kamburdu. Tarife uyuor mu acaba?

(ya bir de sabah düşündüm o kadar peygamberi rüyada görmek isteyen müslüman var. Peygamber bula bula bir ateistin rüyasına girdi. Kahkahayla güldüm valla. )
Allah doğru yoldan ayırmasın....

Diyebileceğim tek şey bu...
Ulukoca is offline  
Eski14-07-07, 03:36  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster

Yaşar Nuri'yi görmüş olmayasınız?
Dağlı is offline  
Eski14-07-07, 10:05  #6
özedönüş

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizle aynı özlemi duysak da, umutsuzluğa düşmeyin sayın özedönüş... siz benden iyi bilirsiniz ki müslümana ümitsizlik yakışmaz...

Şu an her ne kadar zor gözükse de, gerçekleşecek.

Kendimizden geçtik de, hiç değilse rüyalarında Peygamberimizi görseler keşke... Belki o zaman aynı duyguyu paylaşacağız sevdiklerimizle...

Konu için teşekkürler,...

Saygılarmla
Ben ümitsizlikten o cümleyi kurmadım.Sadece o özlenen hayatın bir daha yeryüzünde yaşanmayacağını dile getirdim ki bu böyledir.

Bu arada sayın Divine özellikle konuyu saptırmanız da beni üzdü.hz.Muhammedi müslüman olmayan rüyada göremez diye bir kayıt yoktur.Ama şu var ki uyanık iken ona olan bakış açısı ne ise onu öyle görecektir.
özedönüş is offline  
Eski15-07-07, 01:20  #7
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Konuyu saptırmış oldum evet ama inan bilinçli bir davranış değildi. Konuda pek bir tartışma malzemesi olmadığını düşündüğümden öyle rahat davrandım.Kusura bakmayın...
hebun is offline  
Eski15-07-07, 03:53  #8
alptegin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Naat
Seccaden kumlardı..
................................
................................
Devirlerden, diyarlardan
Gelip, göklerde buluşan
Ezanların vardı! .
Mescit mümin, minber mümin...
Taşardı kubbelerden tekbir,
Dolardı kubbelere “amin”..
Ve mübarek geceler dualarımız;
Geri gelmeyen dualardı...
Geceler ki pırıl pırıl
Kandillerin yanardı..

Arif Nihat Asya

Ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz.Kendi yazımı ise ilerleyen günlerde yazmak istiyorum.

antropolog Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-07 14:07 .
alptegin is offline  
Eski15-07-07, 04:16  #9
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Şiir tadında olmuş...

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski17-07-07, 00:17  #10
özedönüş

Can peygamberim
Taze bir ilkbahar güllerinin yeni açıldığı günlerdeki gibi canlıdır sevgin
Günah çamuruyla olanca kirletilmiş simsiyah bu kalbime rağmen
vurgunlar yemiş ihanetlere uğramış bir yıkık ruhlu biçare de olsam
Titrek bedenim özünden kopuşunun feryadıyla sallantıda

seni özlüyorum ey Peygamberim..
Günlerini özlüyorum hıçkıra hıçkıra ağlayarak

Ah o günler..o günleri özlüyorum.İnsanlığın kendisine getirildiği berrak günler...Nefretlerin yerini sevgilere cimriğin cömertliğe zulmun adalete bıraktığı o günler...

Kalpler berrak... nefisler huzurlu..sevgiler içtendi..
Dostluklar bir gaye uğrna idi

Zamane dünyamız bizi içinde evirdi
Ve bizi özümüzden ayırdı
Zaman özedönüş zamanıdır
Kalpleri Allah için bir hakikat peşinde olanların nefislerinin fısıldadıkları iğrençliklerden kurtararak kendine gelme zamanıdır..
Cennetten bir bahçeye dönmeli yaralı kalbimiz
Cehennem gibi yanmalı gönlümü

Nasılda kırıldık bu fanialemde ey sevgili..
Nasıl da hayallerimiz birbir yıkıldı
Nefis bizi sarhoş etmişken içeride
dışarıda harabe halinde nice avareler süslüyor hayatı

kor ateşlerde muhabbetine ulaşmaktayım
gah çiçekli ılık baharlar yaşarım
gah zifiri karanlıklarda geçerim
beni benden alan olsa da
vuslat özlemin atmosferim oluyor

sahaben olamadım.Gül kokuna ulaşamadım
ama mümkündür kardeşin olarak kabul edilmek
Evet layık hiç değilim..
ağlıyorum layık olmayışıma..
Senden uzakta oluşuma..
Özleminla ağlamayışıma

Sana layık olamamanın hüznü çöreklenirken bir yanıma
vuslat ümidi tam da sönmek üzereyken
Senin mübarek kelamın geliyor aklıma; "Kişi sevdiği ile beraberdir

özedönüş 13.09.2006
özedönüş is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)