"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Siyasal islamcılara herşey müstehak!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-07-07, 00:27  #1
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006
Siyasal islamcılara herşey müstehak!

ali bulaç'tan manifesto niteliğinde bir yazı...
Alıntı:

Ali Bulaç

Müslümanlar sisteme nasıl katılıyor?
13 Temmuz 2007 Cuma 08:24

http://www.dunyabulteni.net/author_a...d=11851195 83

Alıntı:
...

Eğer siz kendinize size yakışan bir isim verme gücünü ve özgürlüğünü gösteremezseniz, başkaları size bir isim koyar, tanımlar ve siz de kendinizi onun tanımsal çerçevesinden algılamaya başlarsınız. Bu ise, ebediyen iktidar yapısını sorgulamanıza mani olan önemli bir faktördür.

Bu çerçevede “Siyasal İslam” tanımlamasının amacı, Müslümanların verili siyaseti sorgulamadan kabul edip kullanmaları; siyaset yoluyla başkalarının elde ettiği haksız avantaj ve ayrıcalıklara kendilerinin de elde etme yarışına girişmeleri ve elbette adil olmayan bir bölüşüm sistemi içinde toplumun asıl büyük bir bölümünün yoksun ve yoksul kalmasına göz yummalarıdır.

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 11:45 .
sulh is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-07, 23:59  #2
sulh

ali bulaç türkiye müslümanları üzerine yaptığı ilginç analizlere devam ediyor...

Alıntı:

http://www.dunyabulteni.net/author_a...il.php?id=1427

Ali Bulaç

Müslümanların sisteme katılma biçimi
17 Temmuz 2007 Salı 19:22

Müslümanlar var güçleriyle verili iktidar aygıtı içinde önemli yerler elde etmekle uğraşmaktadırlar, hiçbir şekilde İslam'ın asli hüküm ve ideallerinin önlerine engel çıkarmasını istememektedirler.

...
Bugünkü durumda Müslüman çevreler el değiştirmekte olan servet ve statünün tehlikeye girmemesi için önce kimliklerini süratle terk etmekte, geldikleri çizginin dışına çıkma gayretine düşmektedirler.

İslamiyet üreticiyi, işçiyi ve dürüst çalışan tüccarı över. Bu din ne çalışmaya ve üretime ne zenginliğe ve sermayenin bizzat kendisine karşıdır. Sadece İslami hükümlerin tayin ettiği meşru çerçevede kalınarak üretim yapılmasını, çalışılmasını ve ticaret yapılmasını emreder. Komisyonculuk, kamu kaynaklarının hortumlanması, haksız ihaleler, rüşvet, çıkarılmış özel kanun ve yönetmeliklerle haksız kazanç sağlama Müslümanların kendilerine yakıştırabilecekleri kazanç yolları değildir. Bunun yanında, helal ve meşru yoldan istediğiniz kadar zengin olabilirsiniz, ama bu din size kazandığınız meşru ve helal parayı istediğiniz gibi harcama, tüketme ve savurma hakkını vermemektedir.

sulh Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-07-07 00:12 .
sulh is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-07-07, 00:05  #3
D.Theater
Onay bekleyen
Yazar Adayı

D.Theater'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Ali Bulaç vb zaman gazetesinde akp partizanlığı yapmaktan başka işleri yok.
Eski18-07-07, 00:11  #4
sulh

Alıntı:
Ali Bulaç vb zaman gazetesinde akp partizanlığı yapmaktan başka işleri yok. D.Theater
ne kadar komik bir tepki! ali bulaç ismine ve ak partiye allerjiniz var galiba, insan önce yazılanları okur sonra kaydadeğer bir tepkisi varsa verir...

ali bulaç bu kritik yazıları zaman gazetesinde yazmıyor... ayrıca ali bulaç hakkında hiçbir şey bilmediğiniz ortada... Ak parti üzerine üst üste 4 ayrı eleştiri yazısı yazdı... buraya alıntıladığım yazı da ak parti ve onun peşinden giden müslümanlara dönük sert eleştiriler içeriyor..
Eski18-07-07, 00:23  #5
D.Theater
Onay bekleyen
Yazar Adayı

D.Theater'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Okumam tabi akp yi övmesine katlanamıyorum. Sadece benim değil toplumun alerjisi var.
Eski18-07-07, 10:22  #6
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın D.Theater şöyle demiş:

Mesajı Göster
Okumam tabi akp yi övmesine katlanamıyorum. Sadece benim değil toplumun alerjisi var.
Yorumları alerji hastalığı ile yapsanız baştan kaybetmişsiniz demektir.Ne müthiş AKP yi övmesini kaldıramıyorum..Sizin keyfiniz için yazarlar bazılarının iyi yönlerini de yazmayacak değillerdir.

Sayın Sulh

Bunların bu kadar parti ve dünya görüşleri varken sadece bir tanesine alerji duymaları tesadüf değildir.Doğrusu bu forumda bile entellektüel itirazı olan bir Solcu ve Milliyetçi görmemiş olmam beni şaşırtmıştır.Demek insan zaaflarıyla vardır ve bilinçli olmadığı sürece de böyle duygusal olacak.İster devrimci olsun ister yurtsever ve isterse de dindar bile...
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-07-07, 10:52  #7
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Alıntı:

Bağnazlığın ve dogmatizmin doruğu bu olsa gerek!
Önünüze sunulan metni okumuyorsunuz.
Metni okumadığınız için yaptığınız önyargılı yorum sebebiyle kötü bir duruma düşüyorsunuz.
Arkasından metni okumadığınız ve yazarı tanımadığınız için komik duruma düştüğünüz söyleniyor ve siz yukarıdaki acaip cümleyi kurmaya devam ediyorsunuz!
Hayret ve hayret!

Yazıda derin bir tahlil yapılıyor.
AKP'ye ve AKP çizgisindeki İslami kamuoyuna içerden bir eleştiri getiriliyor.
Bunlar bu seçim atmosferinde hiç kimsenin yazmadığı ya da yazamadığı cümleler.
Ama siz bu kadar aykırı cümleleri bile AKP yandaşlığı olarak yorumlayabiliyorsunuz.
Bu kadarına da pes doğrusu!

Aklıma birden şuı söz geldi:

Alıntı:
OKUMAZ Kİ BİLSİN!
OKUSA BİLİRDİ

BİLMEZ Kİ OKUSUN
BİLSE OKURDU!
Eski18-07-07, 11:12  #8
özedönüş

Sayın Bekirsami

Yine kendisine yakın gördüğü dünya görüşüne itiraz edebilen sadece islami kamuoyudur.Elbette içler acısı halie gelmiş bazı siyasi klinik vakaları hariç tutuyorum.Ama toplumumuz da kendi kamuoyuna eleştiri yapabilen sanırım başka dünya görüşü yok..Bunu da görmekten mutluluk duyuyorum .
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-07-07, 11:31  #9
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Sayın özedönüş

Bu konuda haklısınız.
Bu forumda dahi, İslami kimliği ile önplana çıkan bir kaç kişi olarak farklı düşünceleri savunuyor ve birbirimizi kırmadan, dökmeden, edep ve saygı sınırlarını aşmadan eleştirebiliyoruz.
Ama eleştiriye, tartışmaya tahammülü olmayan, tabuları, dogmaları ve bağnazlıkları olan büyük bir çoğunluk var.
Bunlar kendilerini, kendi ideolojilerini, kendi dogmalarını ve tabularını eleştirmekten, sorgulamaktan ısrarla kaçıyorlar.
Çünkü bir kere bu eleştiri ve sorgulama başladı mı, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
Tabularımız olmadığı için ne kadar şükretsek azdır!
Eski18-07-07, 14:48  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Bu yazıyı en başta Tayyip Erdoğanın okuması gerekirdi.Göğsünü gere gere müslümanım diye rotalıkta dolaşıp müslümanlıkla bağdaşmayan şatafatlı 4,5 yılllık iktidar sürdü.Ramazanda kameralar önünde iftar çadırlarında yemek yiyerek halk adamı olduğunu göstermeye çalışmak müslümanlık değildir. Oğullarına trilyonluk düğünler yapmak ise hiç değildir.
Bugün gördüğümüz şey fakirleşen bir halk ve zenginleşen bir islamcı elit.Bunlar alınteriyle olan şeyler de değildir.Devlet olanakları yardımıyla fakir halkın sırtından alınan kaynağın bir azınlığa aktarımıdır.Yıllarca halkın öününde sövdükleri yahudilere Tüpraşı peşkeş çekmelerine ise hiç değinmeyelim. Erbakan Hocanın milli görüş kimliği çıkmış ancak ağırlığınca altın biriktirme hastalığı şiddetlenetek devam edilmiştir.İşte AKP gerçeği budur.
Keşke gerçekten islamcı olabilseler.Abdülhamit Şener in bu noktada ayrılması mandidardır.İktidarın ilk yıllarında AKPli armatör Cengiz Alacakaptanın yolsuzluğunu önlediği için geri plana itilen Şener in ayrılması Akp nin geldiği noktayı da ayrıca tesciller.Neyse cezaları öbür taraf kaldı artık.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı