"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Seçim barajı olmasaydı, oyunuzu hangi partiye verirdiniz ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Seçim barajı olmasaydı oyunuzu hangi partiye verirdiniz ? Seçim barajından ötürü oyunuzu hangi partiye vereceksiniz ? Not: Avrupa'da yaşayan, biz 5 milyon gurbetçinin bulunduğumuz ülkelerde Türkiye seçimleri için oy verme hakkımız yok. Onun için bu soruyu ben yanıtlayamayacağım. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 16:06 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İlk cevabı ben vermek isterim Sayın Gılgamış. Eğer ki seçim barajı olmasaydı oyumu tereddüt etmeden Türkiye İşçi Partisi'ne verirdim. Çünkü gelecekle ilgili düşüncelerini ve programlarını beğeniyorum. IMF programlarından vazgeçilecek, ABD ile ilişkiler kesilecek ve AB sevdalısı olunmayacak, emperyalizme ve faşizme karşı durulacak. Benim istediklerimin hepsi mevcut, lakin takdir edersiniz ki İşçi Partisi'nin barajı aşması çok düşük bir ihtimal ve ben de oyumun ülke geleceğinde etkili olmasını istiyorum. Bu yüzden oyumu kötünün iyisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden yana kullanacağım. yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 16:28 .Sebep: Türkçemizin pek güzide noktalama işaretleri mevcut. Onları kullanalım, ne demek istediğimiz kolay anlaşılsın. |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Çok vurucu bir başlık açmışsınız sn.gılgamış... Bu sayede forumda ki ehven-i şerci toplamıda ölçme fırsatımız olacak. ![]() __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Yaklaşan genel seçimler insanların ideolojik yaklaşımlarına göre seçim yapma imkanını ortadan kaldırmıştır. Forumda mutabakata varılmak istenen birleşim konusu burada da karşımıza çıkmıştır. Bir yanda müthiş bir kitlesel çoğunluk var. İktidar partisi kendini o kadar iyi pazarlamaktadır ki, sol görüşe sahip olan insanları bile bir an düşündürmeye sevk etmektedir. Çünkü nabza göre şerbet vermeyi gayet iyi yapmaktadırlar. İnsanlar son zamanlarda laik bir ortamın kaybolacağına inanmaktalar. Bu durumda mitinglere çıkıp AK parti olarak laikiz diyebiliyorlar. Oysa gerçekler aşikardır. Bu durumda bir sol seçmen olarak öncelik CHP'den yanadır diye düşünüyorum. Çoğunluğu elde etmek için başka bir seçenek göremiyorum. Baraj olmasaydı ve sadece ideolojime göre karar verecek olsaydım, herzaman CHP'ye göre sola bir kaç adım daha yakın olan Demokratik Sol Partiye oyumu verirdim. Ancak DSP'de herşeyin farkında olacak ki, bugünkü şartlar altında birleşime destek verdi. Bence daha büyük bir destek olmalıydı. Tabi Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ü yansıtmayı başarabilseydi, onun görüşlerini savunabilseydi. Yoksa İşçi Partisi de Atatürk'ün söylemlerinden farklısını tartışmıyor. Sol, Atatürk çizgisinden sapmasaydı daha onurlu daha demokratik ve daha huzurlu bir ortamda yaşayacaktık. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Uşak
| Gerçekten tam vurucu bir nokta sevgili Gılgamış. Hiç tereddütsüz İP'e verirdim. Solu tam anlamıyla başarabilecek tek parti kanımca... __________________
Unktn:“Ne banka bırakacağız, ne fabrika ne de işletme. Stratejik yer imiş. Ne stratejisi, önemli olan müşteri bulmak. Müşteri gece gelsin, pijamayla çıkarım karşılarına. Seviyorum bu işleri arkadaş!” |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Solu başarmak?? Bu tanımı ben anlayamadım biraz açabilirmisiniz acaba? __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #7 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Mesela Faşist diktatörlüğünü ilan eden Mussolini herkesin özgür olmasından bahsederdi. Ancak ona göre özgürlük kişilerin hiç bir farklı düşünceyi kafalarına yerleştirmemeleriydi. Bunun adına yani bu hegomonyanın adına Mussolini "Özgürlük" diyordu. Baktığımızda CHP-İP-DSP tabanlı partiler askerin sivil kanadını oluşturmaya, postalları ve militarizmi korumaya, küresel emperyalizmin tüm Dünya'ya dayattığı burjuva demokrasisinin devamına "Sol" demekteler. Yani bir nevi solu sağa benzetme girişimindeler ve sınıfsal ayrımların, savaşların bir kenara atılması görüşündeler. İşte bu sol değildir. Sol denilince akla işçi sınıfının onurlu mücadelesi gelir. İşçi-emekçi sınıfının diğer bütün sınıfları sönümleyeceği bir savaş gelir. Sol denilince iktidarın emekçiye ait oldugu bürokrasisiz, tam eşitlikci bir düzen gelir akla. Yani sol, burjuvayı yıkmaya, işçiyi iktidar yapmaya, barışı, özgürlüğü, halkın demokrasisini savunmaya, bütün baskı araçlarını yani bürokrasiyi ezmektir. Mücadeledir. O zaman sorarım İP-CHP-DSP tabanlı partiler solun tanımından hangisini yapmaktadır? __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Kesinlikle haklısınız Sayın Elenorin. Sol anlayışımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Sol, insandan yana değişim demektir, postallı faşizme sarılarak, mevcut sistemin korunmaya çalışılması değil. Ayrıca şunu eklemek isterim; anlayamadığım bir durum da, baraj sistemi yüzünden kişilerin asıl istedikleri dışındaki partilere oy vermesi, o kadar eminiz ki istediğimiz, bizim görüşümüze yakın siyasi oluşumların barajı geçemeyeceğine, yılanlara sarılıyoruz. Biz vermezsek, siz vermezseniz geçemez tabii ki! __________________
"Devlet, insanlar arasındaki bir koşuldur, belli bir ilişkidir, bir insan davranışı tarzıdır; bizler başka ilişkiler üzerinde anlaşarak, farklı davranarak onu yok edeceğiz." - Gustav Landauer Intifada Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 17:30 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayın Elanorin, Yazdığınız partilerin avukatlığını yapamam. Ancak burada eleştiriniz emekçini, işçinin hakkının savunulmadığını ön görmektesiniz. Bu ülkenin kuruluşunda iskele emekçinin yani köylünün sırtına kuruldu. İş siyasete geldiğinde Atatürk te bunlardan bahsetti. Fakat onun ölümü, söyledikleri parti tüzüğünde yazılı olmaktan öteye gitmedi. Yani sürdürülmedi, savunulmadı. Buna tepki DSP'yi meydana getirdi. Ecevit çıkış kaynağı neresiydi? Parmak bastığı nokta? Tabi ki işçi, emekçi, ezilen vatandaş. Buraya yaptığı hataları da sıralayabiliriz. Ancak söz konusu emek haklarıysa, bu partiler kaynağını buralardan aldılar. Şimdi ki durum ise herkesin canını acıtmakta. Hepsi değişen dünyanın boyunduruğu altında siyaset yapmaktalar. Eleştirmek te çok haklısınız. Konun başlığı farklı bir soruydu. Bu sorduğunuz başka bir platformda tartışılmalı. Peki ya siz oyunuzu nerden yana kullanırdınız? Solu gerçekten tanımlayan bir partinin olduğunu düşünüyor musunz? |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| TKP'ye verirdim sanırım.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|