"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Cüret kuşanmak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Yaşamınızda doğru bildiğiniz şeyler için toplumun baskılarına ve değer yargılarına gögüs gerebilirmisiniz. Ben çok az şeye gögüs gerebildiğimi düşünüyorum. Yanlış olduğunu bildiğim halde toplum veya çevre baskısına gögüs geremediğimi düşünüyorum. Siz gögüs gerebilirmisiniz. Sizce cüretkar olmak için cesaret şartmıdır? rabin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 20:54 . |
|
| #2 | |
| Uzmanlık alanımdır.Toplum baskısı değilde,daha örgütlü bir baskı vardır toplumun üzerinde.Onunla olan hesaplaşmam hiç bitmedi,ben gidinceye kadar sürecek ama ben gittikten sonra birileri devam edecektir. ![]() |
|
| #3 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| isyan olsun alnını dağ ateşiyle yüzünü kanla yıkayan dostum senin dudağında gülümseyen bordo gül benim yüreğimi harmanlayan isyan olsun şimdi dingin gövdende uğultuyla büyüyen sessizlik bir gün benim elimde patlamaya hazır mavzer olsun başını omzuma yasla gövdemde taşıyayım seni gövdem gövdene can olsun söz: arkadaş zeki özger Sn Rabin bazen toplumada toplumun feodal düşüncesine karşı durmak gerekir.Feodal düzen bizi yutacak yada biz bu düzeni yıkarak ancak kendi istediğimiz düzeni kuracağız.Aksi takdirde kurallara uyarak cüretli davranamıyacağız.Cüreti kuşanmak işte bunun için çok önemlidir. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #4 | |
| Sayın ROJİN evet doğru konuşuyorsunuz. Yaşamda burjuva-feodal topuma kültürüne karşı direnmek şarttır. Ama bu korkutucu bir şey. Bence cesur olmak avantajdır. Ama gördüğüm tek bir insan hiç bir şeyden korkmazdı. Oda bu korkusuzluğun tuhaf ve anormal olduğunu düşünürdü. Bu nedenle cüret önemlidir ve şarttır. Ama cüretkar olmak korkusuz olmak değildir. Cüret kavramı tüylerimi ürpetir. Ama önce bir gerginlik yaratsada eğer dayanabilecek bir güç bulabilirsek hepimiz cüretkar olabiliriz. |
|
| #5 | |
| Zaten insanı ürperten tüm yanlışlar gücünü bir örgütlü yapıdan alır. Onunla mücadele içinde örgütlü bir güç yaratmak şarttır. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Örgütlü yapı için hedef gerekir.Aynı hedefte birleşmek gerekir.Ön koşul budur ve bu işin olmazsa olmazı budur.Öyleyse netleşmek ön koşuldur. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Her zaman kendi doğru bildiklerimi baskı altında kalmadan açıklamaktayım. Bu da okulda özellikle siyasi olaylarla ilgili disipline gitmeme neden oluyor. Napıyım haksızlığa boyun eğemiyorum. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doğru olduğuna gerçekten inandığım birşey için asla vazgeçmem. İsteyen istediğini düşünsünde desin de yapsında çok takmam.... |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|