"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cüret kuşanmak

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski17-07-07, 20:49  #1
rabin

Giriş Tarihi: Jun 2007
Cüret kuşanmak

Yaşamınızda doğru bildiğiniz şeyler için toplumun baskılarına ve değer yargılarına gögüs gerebilirmisiniz.
Ben çok az şeye gögüs gerebildiğimi düşünüyorum. Yanlış olduğunu bildiğim halde toplum veya çevre baskısına gögüs geremediğimi düşünüyorum.
Siz gögüs gerebilirmisiniz.
Sizce cüretkar olmak için cesaret şartmıdır?

rabin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-07 20:54 .
rabin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-07, 20:51  #2
koçero

koçero'nın Avatarı

Uzmanlık alanımdır.Toplum baskısı değilde,daha örgütlü bir baskı vardır toplumun üzerinde.Onunla olan hesaplaşmam hiç bitmedi,ben gidinceye kadar sürecek ama ben gittikten sonra birileri devam edecektir.
koçero is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-07, 21:03  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

isyan olsun

alnını dağ ateşiyle
yüzünü kanla yıkayan dostum
senin dudağında gülümseyen bordo gül
benim yüreğimi harmanlayan isyan olsun

şimdi dingin gövdende
uğultuyla büyüyen sessizlik
bir gün benim elimde
patlamaya hazır mavzer olsun

başını omzuma yasla
gövdemde taşıyayım seni
gövdem gövdene can olsun

söz: arkadaş zeki özger

Sn Rabin bazen toplumada toplumun feodal düşüncesine karşı durmak gerekir.Feodal düzen bizi yutacak yada biz bu düzeni yıkarak ancak kendi istediğimiz düzeni kuracağız.Aksi takdirde kurallara uyarak cüretli davranamıyacağız.Cüreti kuşanmak işte bunun için çok önemlidir.
Eski17-07-07, 21:34  #4
rabin

Sayın ROJİN evet doğru konuşuyorsunuz. Yaşamda burjuva-feodal topuma kültürüne karşı direnmek şarttır. Ama bu korkutucu bir şey. Bence cesur olmak avantajdır. Ama gördüğüm tek bir insan hiç bir şeyden korkmazdı. Oda bu korkusuzluğun tuhaf ve anormal olduğunu düşünürdü. Bu nedenle cüret önemlidir ve şarttır. Ama cüretkar olmak korkusuz olmak değildir. Cüret kavramı tüylerimi ürpetir. Ama önce bir gerginlik yaratsada eğer dayanabilecek bir güç bulabilirsek hepimiz cüretkar olabiliriz.
Eski17-07-07, 21:36  #5
rabin

Alıntı:
Sayın koçero şöyle demiş:

Mesajı Göster
Uzmanlık alanımdır.Toplum baskısı değilde,daha örgütlü bir baskı vardır toplumun üzerinde.Onunla olan hesaplaşmam hiç bitmedi,ben gidinceye kadar sürecek ama ben gittikten sonra birileri devam edecektir.
Zaten insanı ürperten tüm yanlışlar gücünü bir örgütlü yapıdan alır. Onunla mücadele içinde örgütlü bir güç yaratmak şarttır.
Eski17-07-07, 21:49  #6
koçero

koçero'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın rabin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Zaten insanı ürperten tüm yanlışlar gücünü bir örgütlü yapıdan alır. Onunla mücadele içinde örgütlü bir güç yaratmak şarttır.
Hangi örgütlü yapı;dünyayı ve yaşadığı coğrafyayı farklı algılayanlar nasıl bir ortak paydada buluşacak!?Daha da açıkçası iktidarı hedefleyenlerin iktidara has bir projesi yok bu ülkede.Bu projenin hiçbir temeli yok.
Örgütlü yapı için hedef gerekir.Aynı hedefte birleşmek gerekir.Ön koşul budur ve bu işin olmazsa olmazı budur.Öyleyse netleşmek ön koşuldur.
koçero is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-07, 21:52  #7
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Her zaman kendi doğru bildiklerimi baskı altında kalmadan açıklamaktayım. Bu da okulda özellikle siyasi olaylarla ilgili disipline gitmeme neden oluyor. Napıyım haksızlığa boyun eğemiyorum.
Lumbstatc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-07-07, 21:52  #8
rabin

Alıntı:
Sayın koçero şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hangi örgütlü yapı;dünyayı ve yaşadığı coğrafyayı farklı algılayanlar nasıl bir ortak paydada buluşacak!?Daha da açıkçası iktidarı hedefleyenlerin iktidara has bir projesi yok bu ülkede.Bu projenin hiçbir temeli yok.
Örgütlü yapı için hedef gerekir.Aynı hedefte birleşmek gerekir.Ön koşul budur ve bu işin olmazsa olmazı budur.Öyleyse netleşmek ön koşuldur.
Tamamen katılıyorum. Ülkede yanıt olacak bir oluşum yok.
Eski17-07-07, 21:54  #9
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Doğru olduğuna gerçekten inandığım birşey için asla vazgeçmem. İsteyen istediğini düşünsünde desin de yapsında çok takmam....
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-03-08, 15:31  #10
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Konu Hakk...

Alıntı:
Sayın rabin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yaşamınızda doğru bildiğiniz şeyler için toplumun baskılarına ve değer yargılarına gögüs gerebilirmisiniz.
Ben çok az şeye gögüs gerebildiğimi düşünüyorum. Yanlış olduğunu bildiğim halde toplum veya çevre baskısına gögüs geremediğimi düşünüyorum.
Siz gögüs gerebilirmisiniz.
Sizce cüretkar olmak için cesaret şartmıdır?
Hem mutlu, hem de haklı olamazsınız! Göğüs gerebildikleriniz, sizin bu yöndeki tercihlerinize göre değişir...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)