"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Siyasetçiler Ve Mal Varlıkları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Siyasetçiler Ve Mal Varlıkları İşte Türkiye de alışık olmadığımız bir siyasetçi; "Fakirlik içinde ölmek, devlet adamının, hele ihtilal şeflerinin süsüdür" İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Mal mülk sahibi olmak bana can sıkıntısı verir” “Devlet adamları fakir ölmelidirler ki, idare ettikleri milletler zengin ve mesut olsunlar. Devlet adamları cep doldurmaya kalkarlarsa millet, fakir, bedbaht olur, dava hezimete uğrar ............. Bu dünyaya geldiğim gibi gideceğim. Hiçbir taşınmaz malım yoktur. Evim, arsam, yazlığım, bankada param vb bulunmuyor. Bundan dolayı hiçbir eksiklik duymuyorum. Benim ve eşimin, taşınır mal olarak, 10 bin kadar kitabımız, bir piyanomuz, bağlamamız, curamız ve gördüğünüz gibi basit ev eşyalarımız bulunuyor. Bir de benim için maddi değil fakat sanatsal değerleri olan Fikret Otyam, Rasin, Abidin Dino, Prof. Dr. Aydın Ayan, Muharrem Pire, Erhan Yalvaç ile bir Çinli ve Rus ressamın tabloları ve Saim Bugay’ın Kızılderili Reisi heykelimiz var. Eşim ve ben işçi emeklisi aylığı alıyoruz. Ayrıca onun Atatürk’ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni aylığı ve benim kitaplarımın telif gelirleri var. Gül gibi geçinip gidiyoruz. Toplumun sıkıntılarını paylaşmak, erdemli ve vicdanlı bir insan olmak için yararlıdır; iyidir. Banka cüzdanım, çek defterim, kredi kartım yoktur. Vicdanımdaki hesap, biricik hesabımdır. Borcum, milletime ve insanlığadır. Her gün başka insanların emeği sayesinde var olduğumu duyarak yaşarım. Bütün mal varlığım, bilincimde biriktirdiklerimdir ve yürek atışlarımdır. Varlığımı Türkiye halkına ve dünya emekçilerinin varlığına adadığım için tarif edilmez bir mutluluk duyuyorum. Hayatımın hiçbir döneminde mal mülk sahibi olmak gibi bir amacım olmadı. Hatta mal mülk sahibi olmak, bana can sıkıntısı verir. Yunus Emre’nin “Mal da yalan mülk de yalan, Var biraz da sen oyalan” dizelerindeki tavrını paylaşıyorum. http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay...ay&idhaber=745 __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Perinçek oğluna gemi almamış mı ? Onun oğlu neden gemi alamamış ki ? Hımm ??? Demek ki, sözde soykırım yalanlarının ''yalan'' olduğunu ortaya koymak için Rusya arşivlerinde toz yutarak gemi alınmıyormuş. __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Çocuklarına Amerikan Vatandaşlığı da almamış.. Cem Uzan'ın hanımı doğum yapmak için amerikaya gitmişti.(doğumla otomatikman Amerikan vatandaşlığı) çocukları amerikan kendileri de Ürdün vatandaşı oldu zaten.. Baykal'ın kızının da Amerikan vatandaşı olduğu durumda Cem Uzanın ki de normal tabi. Tayyip Erdoğanınkiler de keza, Bilal de ,ABD de memuriyet yapıyor.. Çilleri de unutmamak lazım, Mesut Yılmazı da..Demirel'in yeğenini de, aile albümünü de..Turgut Özal ın bir dikili ağacı olmayan, ama malı mülkü gani mahdumlarını da.. Onlar zenginleştikçe , Türkiye Cumhuriyeti de, Milletimiz de fakirleşti.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|