"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Sayın Aysel Tugluk:Ayrılıkçılığa 'Hayır' diyeceğiz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Sayın Aysel Tugluk şöyle demiş: Alıntı:
www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=227201 Bu bence Türkiyemiz için kaçırılmayacak kadar önemli bir fırsattır. Bu fırsatı önyargılarımızdan arınarak bir çözüm önerisi olarak görüp bir fırsat sunmalıyız. Denemekle ne kaybederiz ki! Saygılarımla..... yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-07-07 11:22 . | |
|
| #2 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| lafa değil icraata bakacağız artık.Meclis tarihi bu konularda acı hatıralarla dolu. DTP yönetimi daha doğrusu İmralı vatandaşı acaba Tuğluk un sözlerini hazmedebilecek mi?Birlikte göreceğiz __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kürdlerin birikimi bu değildir. Benim tuhafıma giden ve eleştiri konusu yapacağım mesele; barış ve kardeşlik söylemleridir. Biliyorsunuz ki; Kemalist Türkiye Kürdleri tanımamaktadır.. Bizi tanımayanlarla konuşurken önceliğin tanımaya ve kardeş kabul edilmesine verilmesi gerekirken, doğrudan bu sorunlar yokmuş gibi davranılması ve kardeşlikten dem vurulması siyaseten yanlıştır. Türkiyeye sözleri varmış. Kürdlerin ayrıcılıktan kurtulması için devletle anlaşmaya gerek yoktur. Ama bunu dahi anlayacak ferasetleri bulunmamaktadır. Kürd seçim bloğu yerine, ne olduğu belirsiz sol ile ittifaka girmeleri Kürd hakkını talep ettikleri iddialarını yalanlamaktadır. Bu ne ilkel milliyetçilik ne de gericilik olurdu. Ama bu zihniyet kendi indi görüşlerini Kürdlerin menfaatlerine tercih etmektedir. Rejimle, resmi ideolojiyle, faşist ilkelerle ve Mustafa Kemal ile sorunlarının olmadığını beyan eden bu çizginin bize ne verebileceğini, bizi nasıl temsil edeceğini bilemiyorum. |
|
| |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı: Alıntı: http://www.haberler.com/ceza-da-yese...ecegiz-haberi/ Terörist başına sayın demekte ısrar edecek olanları ,Türk halkı kabul edecek,bu olabilir mi ? En hafif tabiriyle sanmıyorum... | |
|
| #6 | |
| Bu konuya cevap yazan sayın arkadaşlarıma sadece tavsiyem şudur: Geçmişte çok acılar çekildi ,nice insanlar bu kirli savaşta yaşamlarını yitirdi.Annelerimiz evlatlarına doyamadan,gençlerimiz yaşamlarının en güzel ve en verimli döneminde hayatlarını kaybettiler. Bu yüzden artık savaşla,çatışma ile sorunların çözülemeycegi aşikardır. Yapacagımız eger geçmişte uygulanan yaklaşım tarzı ise bu kan kesinlikle durmayacaktır. Eger çözüm istıyorsak öncelikle uzlaşmaz tavırları elimizin tersiyle fırlatıp atmalıyız. Ben bundan sonra çözüm üretecek arkadaşlarımın fikirlerine veya düşüncelerine cevap yazacagım. Uzlaşmaz tavır içirisinde olan ve çözüm üretemeyen düşünceler sadece boş sözlerdir. Saygılarımla...... |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Aysel Tuğluk çok güzel cevaplar vermiş.Önemli olanda geçmişten dersler çıkararak,artık etnik ayrımcılığa bir son verip barış ortamını sağlamaktır.Yeteri kadar anaların yüreği parçalandı buna bir son vermek gerekir,göz yaşları durmalı,insanların ellerindeki umutlar sönmemeli. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Aysel Tuğluk'un söyledikleri, PKK'nin legalize olmasının altyapısını oluşturmak içindir. Aslında PKK'ye örtülü destek veren güçlerin çoğunun da, AB'nin de, Erdoğan'ın da, düz ovada siyaset yapsınlar diyenin de, Barzani'nin de hedefi bu. Türkiye'de de aşırı şovenist ve militarist kesimler dışında da, genel eğilimin bu olduğu da söylenebilir. Eğer siz düşmanlık ve savaş sürsün diyorsanız, onu bilemem. Bunun ülkeye hiçbir yararı yok. Tabii Kürt halkına da. Yapılan silahlı eylemlerle, bütün talepler duyurulmuştur. Kitle tabanı da kazanılmıştır. Sizin dinsel nedenlerle Kemalizme düşmanlığınız olduğu biliniyor. Bu nedenle de, barışa, kardeşliğe karşı çıktığınız ve PKK'nin silahlı eylemlerini sürdürmesini istediğiniz anlaşılıyor. Kendiniz sola düşman olduğunuz ve PKK son tahlilde sol örgüt sayılması gerektiği halde silahlı eylemlerini destekliyorsunuz. Sonra da neden sol adayları destekledi diye kızıyorsunuz. Bu savaşın, bu terörün sonunda ne olacağını hiç düşündünüz mü? Hayallerinizi sormuyorum, gerçekçi bir yaklaşımla hiç kafa yordunuz mu? Açıkçası bu savaşın bu kafayla asla bitmeyeceğini, 40-50 yıl sonra bile süreceğini göremiyor musunuz? Bunun çilesini çekenler halk kitleleridir. Sırça köşklerinde oturup düşmanlığa, savaşa alkış tutanlar değil. yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-07-07 09:00 . | ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sayın özedönüş, Detepenin zaten kürtlerin her derdine deva olmak gibi bir misyonu yoktur. Sadece kürt sorununu çözmek görevi vardır. Bunun için devlet ile atatürk ile bilmem başka kimin ile anlaşmaları çok şaşırılacak bir şey değildir. Yani kürt sorununu çözsün de ne yaparsa yapsın anlayışına yaklaştım. Bir de sol adaylar niye ne olduğu belirsiz oluyor anlamadım. Ne oldukları bellidir. Parlamenterizme sıcak bakan ,belki çok iyimser diyebileceğimiz sosyalistlerdir işte. Bu ittifakı da dtp için olumlu buluyorum.Oy vermesem de.. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| |
| #10 | ||
| Alıntı:
Eger kürt sorunu tahlil edersek silahlı mücadele döneminin kapandıgını artık legel alanda kendi isteklerinin kabul ettirmek için mücadele verilmesini daha mantıklı buluyorum. Bu düşüncemin DTP tarafından da uygulamaya konuldugunu ve legal alanda mücadelenin eninde sonunda olumlu sonuç verceginden çok umutluyum. Saygılarımla......... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|