"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski04-01-06, 20:23  #1
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya
Malesef türkiye bekareti tartışıyor!

bekareti simgeleyen kırmızı kuşak takmıştı. Bekâret dediğin muhabbeti bakir bir
konu olmalı. Ama ok yaydan çıkmış, Şebnem'in "Ben bakireyim" sözü ahaliye ...
www.sabah.com.tr/2005/10/28/yaz14-10-135.html - 62k -
bunu nereye açacağımı düşündüm ve en uygun yerin sağlık problemleri olduğunu düşündüm. kim ne kadar haklı...!!! acaba?
ulubatli is offline  
Eski05-01-06, 05:35  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Sabah´ta cikan yaziyi okudum, anlamsiz ve apik sapik geldi.

Ama Türkiye bekareti tartisiyor yerine;
Örnegin, bekaret sizce önemli midir ? bicminde topik acilabilir.

saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-06 07:36 .
canugur is offline  
Eski05-01-06, 11:42  #3
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

bu işler iş değil
40 tornadan geçip bakir olmak tıbben mümkünken bunun lafını yapmak çok gereksiz
ugurozaltn is offline  
Eski05-01-06, 12:01  #4
petricli
Guest

Arkadaşlar,

Sayın Ugurozaltn'ın da dediği gibi, ufak ameliyatlarla bakirelerden daha bakire (!) olunabildiği günümüzde bakireliğin tartışılmasının bir anlamı kalmamıştır.

Diyeceksiniz ki eskiden var mıydı? Bence vardı. Sizce olmayabilir.

Bana göre; bir insan erkek olsun kadın olsun evlilik müessesesine bakir (ve bakire) olarak başlamalıdır. Bu kadınına veya erkeğine kendini saf, temiz ve el değmemiş bir biçimde sunmaktır. Bu aşkın sevginin kutsallığının ve samimiyetin bir simgesidir.

Şimdi kimi arkadaşlar bu sözümü yanlış anlayıp namus kavramına takılacaklardır. Sözlerimi tekrar okumalarını tavsiye ediyorum onlara.

Namus kavramından hiç bahsetmedim dikkat ederseniz!..

Diyeceksiniz ki; ya başından evlilik geçmiş olupta tekrar evlenenler ne olacak?

Yine bana göresini söylemek istiyorum.

Evlenipte mutluluğu bulamamış olan insanlar boşanabilir ve zaman içinde tekrar başkası ile evlenebilirler. Bu durumda bekaret kavramı yoktur. Bekaret kavramının olmaması saf ve temizliğin bozulduğu anlamına gelmez. Samimiyet olmadığı anlamına gelmez.

Önemli olan, önüne gelenle gönül eğlendirmemiş olmasıdır. Her insan hata yapabilir ve hatasını sonradan fark edebilir.

Not: Hatadan kasdım çeşitli sebeplerle yanlış bir evlilik yapmaktır.

Saygılar,

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-01-06 15:29 .

Eski05-01-06, 18:35  #5
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Zaten kişinin evlenirken boşanmak için evlenmesi olamaz. ama boşanılıyor.
İnsan çok kereler boşanmış da olabilir.

Esas yerilen kişinin gönül eylendirmesi yani havayiliğidir yani sorumsuzluğudur.
SORUMSUZ bir kişiye kim olsa kızar.

Hele evlilik ve ticaret sorumsuzların yapacağı iş değildir.
ugurozaltn is offline  
Eski05-01-06, 19:47  #6
ulubatli

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Saba ta cikan yaziyi okudum, anlamsiz ve apik sapik geldi.

Ama Türkiye bekareti tartisiyor yerine;
Örnegin, bekaret sizce önemli midir ? bicminde topik acilabilir.

saygilar
sayın canugur bu topiğin alt konularından biride budur. yani zaten içinde var. ama sizin bu yaklaşımınızı yıllar öncesinden hatırlıyorum; tvde bekaret önemlimi tartışmaları yapılırdı ve ne garipki kız erkek arkadaşlığı doğrumu yanlışmı tartışmalarından 2-3 yıl sonraya rastlaması ilginçtir! o zamanın din admlarına sorulan moda sorusu:islamda bekaret konturolü varmı? (hiç biride diyemadi: islamda zina haram!!)
arkadaşalar yazdıklarınız kişinin kendi bakışı açısından önemli şeyler. ama herkes böyle düşünecek diye bir kaide yok. ben işin düşüncedeki çelişkiler boyutundayım. sözkonusu olan manken ile yeniden alevlendi. bu kişi manken, yaşam ve giyim şekli rahat biri. olmasa zaten verdiği pozlar (bikinili ve iç çamaşırlı, özür başka türlü anlatamazdım) kapak olmazdı (insanlar üzerinde seksi bir ifade bırakması gayet doğal). babası alman garip olan annesi ile olmayı tercih etmiş anlaşılan. almanyada büyümüş, alman kültürünüde bayağı almış diyebiliriz. giyim, yaşam şekline göre bekaret iddası garip. olmamış olsa ne kaybedecek. çevresinden 'yok sen bakire değilsin' diye kimse aşkına karşılıkmı vermeyecek, evlenemeyecekmi. evleneceği erkek acaba kendisi gibimi olacak? oda başka bir çelişki. bakire olmayınca acaba işinimi kaybedecek, yoksa reklammı? bu reklam ona gerçekte bir şey kazandırırmı? bu yaşantısından pişman oldu. artık bu tür pozlar vermeyeceğim, artık böyle bir yaşamım olmayacak dedi. bu kararına medya ne kadar saygı gösterecek? eski yaşantısı ve pozları ile sürekli karşılaşmayacakmı? bu düşünce kararlarında ve yaşamında ne kadar doğal davranmasını sağlar?
bu tartışmalar ile şu saptandı: bu ülkede azımsanmayacak sayıda bayan evlilik öncesinde bekaret zarını doktorlara diktirmiş!! al sana toplumun aynası.. ve erkek yaşantısı ile bakire biri ile evlenmeyi ne kadar hak ediyor! böyle bir evlilik müesssesinnden nasıl yeni nesil yetişir, tahmin edin? insanlara dürüst davranmayan ama dürüst gibi gözüken nesil.. kültürel yozlaşmanın babası bu..
evet demekki kimse olduğu gibi gözükmüyormuş. şu anki toplumsal ve resmi sistem olumsuzlukları körüklüyor..çevremde çok gözlemliyorum; resmen gönlünü eğlendiren kızlar var. ve acaba evlerine gidince nasıl bir maske takıyorlar!! evet herkes istediği gibi yaşasın ama dürüstçe. bu anlatılamıyor işte. ÇOK HUKUKLUK OLSUN DEDİK AMA ANLATAMADIK! ne garipki peygamber zamanının müşrikleri, cinsellik konusunda, bekaretini diktiren zihniyetten daha dürüstmüş!

ulubatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-01-06 21:47 .
ulubatli is offline  
Eski05-01-06, 21:36  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ulubatli şöyle demiş:

sayın ugur bu topiğin alt konularından biride budur. yani zaten içinde var. ama sizin bu yaklaşımınızı yıllar öncesinden hatırlıyorum; tvde bekaret önemlimi tartışmaları yapılırdı ve ne garipki kız erkek arkadaşlığı doğrumu yanlışmı tartışmalarından 2-3 yıl sonraya rastlaması ilginçtir! o zamanın din admlarına sorulan moda sorusu:islamda bekaret konturolü varmı? (hiç biride diyemadi: islamda zina haram!!)
!
benim yazımla sizin yazdıklarınız arasında bir bağlantı kuramadım.ve ne demek istediğinizi anlayamadım.

bu devir kendi şartları içinde yaşanmakta.kim yeni tanıştığı kız arkadaşına damdan düşer gibi <<sen bakir misin >> diyebilir. böyle başlayan bir ilişki ne kadar sağlıklı olur ?

bekaret zihinde dir, şeytanın kirletemediği beyaz düşünceler yani samimi sevgi.
bekareti üç damla kanda arayanlar ariyetin kendi ırkında olduğunu savunan hitlere benzer duruma düşer.
ugurozaltn is offline  
Eski05-01-06, 21:53  #8
ulubatli

sayın ugurozaltn canugur kastedmiştim. yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren ismi netleştirdim. özür.
beyinleri okuyamadığımız sürece düşünceniz pek geçerli değil. cinsel ilişki ile ilgili düşüncemi biliyorsunuz..
ulubatli is offline  
Eski05-01-06, 22:01  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

akıldan geçenler okunabiliyor sayın ulubatlı

ama tabiki kabiliyetler farklı farklı
ugurozaltn is offline  
Eski05-01-06, 22:22  #10
ulubatli

o zaman namus cinayetlerinde bu yeteneğinizi kullanında insanlar birbirine girmesin sayın ozaltın. sayın hancının bir topiği vardı: benim babam oğlumunda babası, diye bir tartışma. zihin okumaları mahkemelerede öğretmenizi dilerim, suçsuzlar rahat eder. niyete gelince (acaba insanlar samimi) şah damarından yakın olan herşeyi bilir...
ulubatli is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı