"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| Değerli arkadaşlar, Yardımlaşmak, muhtaç insanların elinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek güzeldir. Sadece güzel olmakla kalmayıp bir insanlık borcudur. Düşünün; önümüzde uzun bir bayram tatili var. Bu tatilde bir saatinizi kimsesiz çocuklar yurduna yapacağınız bir ziyarete veya yaşlılar yurduna yapacağınız bir ziyarete ayıramaz mısınız? Sadece bir saat!.. Ne kadar sevineceklerini düşünebiliyor musunuz? Ne kadar güzel bir şey yapmış olacağınızı görüyor musunuz? Yada vaktim yok diyorsanız, iki dakikanızı harcayıp yerinizden bile kalkmadan yardım edebilirsiniz. Nasıl mı? Aşağıdaki linke tıklayarak... http://kurban.denizfeneri.org.tr/TR/...p?ref=mailing2 |
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bugün kızım sınıfça okul yakınlarındaki bir huzur evini ziyaret etmişler. Hediyeler vermişler, gönül almışlar. Bir anlatışı var ki:"Baba hem onlar ağladı, hem biz!" Evet, Sn.Petricli; katılıyorum; yardımlaşmak güzeldir! |
| #3 | |
| Sayın Melnur, İnsanı sevmekle başlıyor her şey... Sizin dediğiniz gibi... İnsan olduğu için, hiç bir karşılık beklemeden... Yarın kimbilir belki bizlerde o durumlarda kalacağız. Bir el bekleyeceğiz ömrümüzün son deminde yalnızlıktan çekip bizi çıkaran... Bir el bekleyeceğiz aç midemize sıcak ekmek veren... Bir el bekleyeceğiz küçücük bedenimizde taşıdığımız kocaman yüreğimizde sevgi ve şefkat boşluğunu dolduran... Bir el bekleyeceğiz ezilmişlikten, silinmişlikten, cahillikten, korkulardan bizi kurtaran... İşte bu sebeple; gücümüz varken, elimiz tutarken, alan değil veren el olmak varken fırsatı değerlendirelim. Çevremizde insanlara yardım edelim. Hayvanlara yardım edelim. Çocukları sevelim. Mesela; Her şey maddi olmak zorunda değil ki!.. Karşılaştığımız insanlara gülümseyerek selam verebilir, hatırını sorabiliriz. Oynayan çocuklara şeker dağıtabilir, başlarını okşayıp güzel sözler söyleyebiliriz. Kedi köpek yavrularına yemek verebiliriz. Kendimizi sevebiliriz. (İnsan kendisiyle barışık olmadan dünyayla barışamaz. Kendisini sevmeden başkasını sevemez.) Bir komşuya yemek götürebiliriz ya da bir tas çorba. Komşumuza evdeki bir işinde yardım edebiliriz. Kimsesiz çocuk yuvasını ziyaret edip hediyeler verebilir, onlarla yağ satarım oyunu oynayabiliriz. Yaşlılar yurdunu ziyaret edip, gelecekte bizimde geçeceğimiz yoldaki insanların dertlerine ortak olabilir, ellerini öpüp hayır dualarını alabiliriz. Kurban bayramı vesilesi ile kurban parasını Deniz Feneri derneğine bağışlayabiliriz. (Bu derneğe sonsuz güvenim var benim.) İşte bir kaç örnek size... İstediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Bunlar benim aklıma ilk gelenler. Sizinde dediğiniz gibi insanı sevmekle başlıyor her şey... Ve yardımlaşmak güzeldir. Melisciğime selamlar, gözlerinden öperim. Saygılar, |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| İbret almak aslında çok söylenir de ama az uygulanır eğer yaşamımızı hep kendi deneme yanılmalarımızla yönlendirmeye kalkışırsak bize bir ömür yetmez en az 40 ömür lazım olgunlaşmaya. başkalarının yaşamlarından gerekli dersleri-ibretleri alabilirsek bir ömürde 3-5-9 ömür yaşamış gibi tecrübeler elde ederiz.engellilere bakıp bir gün bende bu durumda olabilirim diye düşünüyor muyuz ? yetimleri görünce bir gün benim çocuğumda burada büyüyebilir veya yaşlıları görünce bir gün bizde bu halleri yaşayabiliriz deyip gerekeni yapabiliyor muyuz ? başkalarının hatalarını tekrarlamak iş değil o hatalardan ders alalım |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sayin petricli, bu tür yardim kombinelerinin altindaki ince politik cabayi biliyoruz. Yardimlasmanin kötü oldugunu kimse söyeyemez. Ancak ülkkemizde gercekten ciddi derecede giderek sayilari artan yoksullara, tek tek, bazi amacli guruplarin yetisemeyecegini hepimiz biliyoruz. Bunlarin önüne gecelim demiyorum. Ama bunlarla halki uyutmayalim. Bu tür yardimlar, pireli bir köpegin sirtindan tek bir pire öldürmege benzer. Böyle programlar insanin o an icin duygularini rahatlatan yardimlasma programlarinda ziyade,toplumsal yardim kuruluslarini harekete gecirmek, siyasal olarak, devlet kurumlarini zorlamakla, daha genis yardima muhtac insanlara ulasmis olmaz miyiz. Ben de izliyorum, halkin gözleri doluyor, sanki ülkemizde milyonlarca yoksul kurtulmus, milyonlarcasina erisilmis gibi mutlu sonlarla reklamasyon yapipiyor. Yardim edilen kisinin komsusunun da ayni durumdaoldugunu, ayni ekranden görüyor, yardim gelen insana gipta eden gözlerle bakan yine yoksul olan komsularin aci bakislari beni daha cok etkiliyor ve nefret ettiriyor. Peki diyorum, yanindakini neden özendiriyorsunuz? Yardim edilecekse gizli olani makbul degil mi? Yardim edilecekse, yapilan yardim 80 milyonun önünde halicisiyla, kilimcisiyle sahneye cikip, yoksul insani da düskün görüntülemek, onun onurunu bir yandan incitmiyor mu? Ben bu tür seyleri ne yazik ki hastalikli gördügümü söylemek zorundayim. Cünkü toplumsal yardilasmaya komünizm diyen zihniyetin bulusu olan bu tür arabesk yardimlar sadece, bir kac ksiye mutlu ederken, br cok kisnin de kapitaline yag sürkmekten öte degil. Isin icine din simsarligi da ustaca sokulunca, yapilan yardimlarin amac kazandigi ortaa cikiyor ki, milyonlarca yoksulu bu özendirme yarisina sokmak oluyor. "Belki bize de gelir, belki n´bize de bir yardim edilir" gibilerden. Bu yöntem, Türk halkini asagilamaktir. Gücünüz varsa siz yardim edein diyerek yanit verebilirsiniz. GÜCÜMÜZ, SOSYAL KURUMLARI HAREKETE GECIRMEK ; HEDEFIMIZ, TOPLUMSAL OLARAK DAHA BÜYÜK SAYILARA ULASMAK OLMALIDIR. bU DA DEVLETIN HALKINA SAHIP CIKTIGININ GÖSTERGESI OLARAK, BIREYDE TOPLUMSAL ASSAGILIK DUYGUSUNUN GELISMESINI ÖNLEYECEKTIR. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #6 | ||
| Alıntı:
fakirliği ortadan kaldırsınlar yoo olmaz çünkü "sadakatin yolu;mideden geçer" koca göbekli patronlar,üst düzey bürokratlar açları az da olsa doyuracak ki o açlar "allah sizlerden razı olsun" deyip sadakatini gösterecek ben yahudilerin içinde 12 yıl yaşadım.Bu yahudiler çok kurnazdır hani muhammedin bir sözü var"komşun aç,sen toksan benim ümmetimden değilsin"aslında bu yahudilerin sözüdür.hani sizin bir sözünüz vardır "sefil insan ihanet eder"işte ümmetçi yahudilerin komşum dediği yahudi olmayanlardır komşuna biraz aş ver de bulunduğuyla yetinsin yarın ayaklanıp isyan çıkarmasın yani bize ihanet etmesin hani muhammedin bir sözü daha vardır"işçinin hakkını;alnının teri kurumadan ver"bu bizzat tevratta yazar yahudiler ticareti iyi bilirler o işçinin hakkı dediği o hak öyle fazlaca değildir karın tokluğudur eğer yahudi olmayanı çalıştırıyorsa yarın işi aksatmasınlar diye "az ver ama zamanında ver"politikası yapıyorlar yahudilerin bir sözü daha vardır"hizmet etmek en büyük onurdur çünkü allah kullarına bizzat hizmet eder"maalesef birisi muhammede bu sözü hatırlatmamış ee bu işçiye gaz veren politikayı da siz düşünün artık ama şunu söyleyeyim yahudiler ince eleyip sık dokuyarak sıfır hata ile çalışıyorlar o yüzden 6 milyar dünyayı ;13 milyon yahudi yönetiyor | |
| #7 | ||
| Alıntı:
*Bir din düsnün: Kölelerinize iyi davranin diyor. Azad ederseniz sevap islersiniz diyor. Ama, Kulun kula köleligi tanri katinda yasaktir, allahtan baskasina kulluk kölelik yapilmaz, derhal kölelerinizi özgür birakin demiyor. Fakire yardim edin diyor. Fakirligin nedenlerini kaldirin demiyor Bu fakirlik neden demiyor. Ben sizi, biribirinizi köle yapin diye mi yarattim demiyor. Ama insanin en ince kisisel özgürlüklerini de denetlemekten geri durmuyor. Neden zenginliginizi dünyada paylasmyorsunuz demiyor. Cünkü zengin, parayi nasil kazaniyor belli; kölelerin sitindan. Temelde bunlarla karsilasinca insan düsünmeden edemiyor. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-06 14:40 . | |
| #8 | |
| Arkadaşlar, Yazdıklarınızı okuyunca insanın içinden yardım etmek gelmiyor!.. Ve yardımlaşma gibi saf, temiz ve insanca bir duyguyu bile hemen din tartışmasına çevirmeniz ise ayrı bir ibret tablosu. Demek ki inanç olmayınca yardımlaşma bilinci de olmuyormuş diyesi geliyor insanın!.. Ama biliyorum ki; yardımlaşma duygusunun ne dinle, ne dinsizlikle alakası yoktur. İnsanın yetişmesi de dahil bir çok sosyal sebebin ve karakterin etkili olduğunu düşünüyorum. Saygılar, |
| #9 | |
| ""Ve bazilari vardir ki, çok az seye sahiptirler ve hepsini verirler. Bunlar hayata ve hayatin definesine inananlardir, ve kasalari hiç bos kalmaz. Bazilari sevinçle verirler, bu sevinç onlarin ödülüdür. Bazilari ise istirap içinde verirler ve bu aci onlarin vaftizidir. Ve bazilari vardir ki, ne vermenin acisini hissederler, ne sevinç ararlar, ne de bir erdemlilik düsüncesi tasirlar; Onlar, su vadideki mersin agacinin kokusunu salisi gibi verirler. Böyle kisilerin ellerinde Tanri dile gelir ve onlarin gözlerinden Tanri, dünyaya gülümser. Istendigi zaman vermek güzel bir davranis olabilir; fakat istenmeden, ihtiyaci hissederek vermek çok daha anlamlidir. Ve cömert olan için, verecek kimseyi aramak, veris olayindan daha fazla sevinç getirir. Vermekten alikoyacaginiz herhangi bir sey olabilir mi? Sahip oldugunuz her sey bir gün verilecektir. Öyleyse simdi verin ve vermenin hazzini mirasçilariniz degil siz yasayin.. Çogunlukla söyle dersiniz: 'Verecegim, ama hak edeni bulabilirsem.' Ne koruluktaki meyve agaçlari böyle düsünür, ne de çayirdaki sürüler. Onlar, saklandiginda çürüyecek olani, yasayabilsin diye verirler. Herhalde kendisine günler ve geceler verilmesini hak eden bir kisi, sizden gelebilecek seyleri de hak eder. Ve hayat okyanusundan içmeye hak kazanmis bir insan, sizin küçük irmaginizdan da bir bardak su alabilir. Faydasindan öte, kabul etmenin gerektirdigi cesaretten ve güvenden daha büyük bir deger var midir? ****Ve siz kim oluyorsunuz da, onlarin gögüslerini yirtarak gururlarini korunmasizca ortaya seriyor, sonra da onlarin degerlerini örtüsüz ve gururlarini utanmasiz olarak degerlendiriyorsunuz? Önce kendinizi vermeye hak kazanmis ve verme olayinda bir araci olarak görün. Çünkü gerçekte herseyi veren hayattir ve siz kendinizi bir verici olarak belirlediginizde, sadece bir tanik oldugunuzu unutuyorsunuz.**** Ve siz alicilar, ki hepiniz bu gruba dahilsiniz,ne kendinize ne de size verene bir boyunduruk yüklememek için, hiç bir minnet hissi tasimayin. Bunun yerine, armaganlari kanat yaparak, verenle beraber yükselin; Çünkü borcunuzu gereginden fazla abartmak, annesi özgür yürekli dünya, babasi evren olan cömertlik olgusundan süphe etmek demektir..."" alinti: Halil Gibran saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #10 | ||
| Alıntı:
artık dünyada ki dengesizlik ortada neden şu dinler fakirliği ortadan kaldıralım demiyor neden fakirlere yardım edin diyor? dinin olmadığı yerde insanlar haksızlığa tahammül edemez haksızlık karşısında allaha havale etme durumu yoktur bunu norveçte ki ve danimarkada ki otonom sistemden görürsünüz zira G8 ülkeleri zirve toplantısı yaparken ortalığı G8 ülkelerini protesto ederek savaş alanına çeviren otonomlardır siz müslümanlar neredesiniz abd'den para dilenme peşindesiniz hadi bunu da hakaret say yine ispatlarım yine susarsınız ey petricli, | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|