"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Küçük Beynimin Kıvrımlarındaki Hayaller

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-07-07, 03:21  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Dün itibari ile yapılan seçim sonuçlarını 18:45 ila 19:00 arası ajanslardan ve kısmende illegal kaynaklardan edinmeye başladık.bir çok yerde özellikle seçimin sabah 7:00 'da başlayıp 16:00'da sona eren Doğu ve Güneydoğu anadolu'daki seçim sonuçları pek takdire şayan pek övgüye değer ve pek de zeka pırıltıcıklarının sandığa yansıdığı seçim sonuçlarıydı.

Öyle ki ; sözü edilen bölgelerimizde bir A-K-P ve Sözde Bağımsızlar kapışması yaşanıyor , müthiş bir oy patlaması ve seçim katılımı zirveye oturuyordu.Saatler ilerledikçe durumun diğer bölgelerde de aynı olduğu ilk bakışta göze çarpan gerçekler olarak TV ekranlarından beynimizin arkasına ters olarak yansıtılıp , kiminin büyük ama boş , kiminin ise küçük ama etkili , kiminin de belki bunların tam tersi özellikli beyinlerinin kıvrımlarında işletilip , düzeltilip zihinlerimizde işletiliveriyordu.

TV ekranlarından gözümüzün içine sokulan bu imgeler bazen mermi olup beynimizi dağıtıyor bazen hançer olup yüreğimize saplanıyor , bazen ok olup sırtımızdan girip göğüs kafesimizden çıkıyor bazende yağmur olup bolluk , esenlik yahut refah veya saadet belki de fazilet getiriyordu.

Küçük beynimde defalarca canlandırdığım belki de beynim kadar küçük hayaller , kanadı kırık bir güvercinin pençeleri arasında sımsıkı tutulup kaçırılırken bir an düşünmeyi bırakıp gözlerimin uzaklara daldığı , dünyamın karardığı o bir an bu küçük anlamsız hiç bir şey üretemeyen , üretmekten , düşünmekten aciz beynimi belkide birçokları gibi çenemin altına tutulup düşünmeksizin ateşlenmiş bir silahın mermisi ile dağıtmak tek kurtuluş yoluydu.
Olmadı işte bu da o aciz ve zavallı beynimin daha önce ürettiği yahut ürettiğini sandığı hayallerden biriydi.

Saatler ilerliyor ... zaten sonucu baştan belli olan bu demokrasi oyununun galibi zihinlere bir mıh gibi işleniyorken ; küçük beynimin , küçük dünyasında ki saadet dolu faziletli günlerin üretkenliğinin eserleri olan küçük ampulcükler tek tek yanmaya başlayıp daha adaletli ve daha kalkınmış karanlık yollarda aydınlanıp , yolumu bulmama vesile olan en iyi araçlardan biri olmaya başlıyordu.

Beynimi ve kendimi dağıtmaktan vaz geçiyor , cesaretimle birlikte tüm benliğimi toparlıyor ve kafatasımdaki et parçasının tüm kıvrımlarına akıl almaz bir iman aşkı ile hükmetmeye başlıyordum.Kıvrımlardaki zeka pırıltıcıkları ampulün ışığı ile ahenkle sevişmeye başlıyor bir anda içimdeki kin ve nefreti adına demokrasi denen olgulara arındırılmış muhafazakarlığımla boşalıveriyordum. Beni entellektüel zaferin doruklarına çıkaran bu akıl almaz mutluluğu sabahın ilk ışıklarıyla bir daha yaşamak , yaşadığım inanılmaz , akıl almaz ve sıradışı bu deneyimi adaletli ve kalkınmış bireylerin zihinleriyle paylaşmak gerekirse kendilerinin defalarca denedikleri lakin başaramadıkları bu mutluluğun asıl formülünü ve uygulanışı paylaşmak istiyordum.

Sonra bir an durdum , duraksadım ; yenilmişliğin verdiği acı ile ortaya çıkan durumu beynimdeki kıvrımlardan iliklerime kadar yaşayıp dayanılmaz mutluluğun altın vuruşunu yapana kadar paylaşamazdım belkide hiç paylaşamayacaktım veya paylaşmayacaktım çünkü bu beni ve benim gibi düşünen milyonları refaha ulaştıracak tek çıkar yol olabilirdi.

Bugün saat gece yarısı 03:14 sıradışı deneyimim halâ akıl almaz bir hızla devam ediyor korkuyorum ! Zevkin vermiş olduğu heyecanla kalbimin durup da , gözlerimin açık gideceği yarınları göremeyecek olmanın düşünü ile korkuyorum.

Bu bir seçim mi ? Yoksa adına sözde demokrasi denen olgunun biz fark etmeden zihinlerimizde oluşturduğu paradoks mu anlayamıyorum.

* Gecenin bir yarısı neden böyle hiç bir anlam ifade etmeyen yazıyı yazmaya gerek duydum bilinmez ama %48 entellektüel seçmenimizi ifadelerimde ki basit üslüp ile rahatsız ettiyse afola.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 05:58  #2
Cry

Cry'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Yazınız için sizi tebrik ediyorum, çok etkileyici.. Tam olarak anlamak için birkaç kez okudum fakat çıkardığım anlam buna rağmen yanlış olabilir belki, affola..
Saygılar..
Cry is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 22:49  #3
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Cry şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yazınız için sizi tebrik ediyorum, çok etkileyici.. Tam olarak anlamak için birkaç kez okudum fakat çıkardığım anlam buna rağmen yanlış olabilir belki, affola..
Saygılar..
Okuma zahmetine defalarca katlanmak zorunda kaldığınız için ben teşekkürlerimi iletirim. Umut ediyorum ki aynı şeyleri doyasıya düşünüyoruzdur.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı