"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Bu nedir?



Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Livaneli yazdı: Baykal-Erdoğan gizli görüşmesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler


Cevapla
 
Konu Araçları
Eski24-07-07, 11:34  #1
EoS
Siyaset&Bilim
 
EoS'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2005
Mesajlar: 1,419
Livaneli yazdı: Baykal-Erdoğan gizli görüşmesi



Alıntı:
Tayyip Erdoğan’ların ve yine çok yakın dostunuz olan Melih Gökçek’lerin en büyük şansı sizdiniz. CHP’nin ise en büyük şanssızlığı oldunuz.

Bu ülkenin sola şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bütün uyarılarımıza rağmen partiyi sağa çekmekte, Kürtlerden, Alevilerden, solculardan ayırmakta ısrarlı oldunuz.

Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Fikri Sağlar, Ercan Karakaş, Mehmet Moğultay, Seyfi Oktay, Celal Doğan ve daha birçok sosyal demokratla el ele tutuşup halkın karşısına çıkmanız gerekirken; eski MHP’lileri, eski ANAP’lıları, idamla yargılanmış sağcı militanları parti vitrinine çıkarmakta ısrar ettiniz.

Size defalarca “Bir şeyin aslı varken kopyasına kimse bakmaz!” dememize rağmen, sol politikaları değil, MHP çizgisini tercih ettiniz.

Sağcıları ve sekreterinizi Meclis’e sokarken, İsmet Paşa’nın Avrupa Konseyi’nde komisyon başkanı olma başarısını gösteren torunu Gülsün Bilgehan’ı Meclis dışında bıraktınız.

İnanın ki bunları yazarken samimi olarak üzülüyorum. Keşke haklı çıkmasaydım, keşke sizin tahminleriniz doğrulansaydı diyorum ama durum ortada.

Yazık oldu Deniz Bey, hem size, hem partinize, hem de size inanan temiz yürekli sosyal demokratlara.

Artık bundan sonra istifa etseniz de bir etmeseniz de. Bad-el harab-ül Basra!
Devamı için tıkla
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 11:43  #2
Barış B.
 
Barış B.'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara
Mesajlar: 281

Ne de güzel yazmış sayın Livaneli, elini öpmek istiyorum.
__________________
Gündoğdu, hep uyandık..
Barış B. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 11:49  #3
heptenasi
 
heptenasi'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Aug 2006
Mesajlar: 351

Zülfü Livaneli 2002 yılında yaşanan bu gizli buluşmaları şimdiye kadar saklamasının arkasındaki gerekçeyi neden açıklamıyor?
Şimdi açıklamasının sebebini de açıklamalıdır.
Yoksa CHP başkanlığına mı aday olacak?
CHP yi tüketen de bu zihniyetin ta kendisidir.
heptenasi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 11:58  #4
Barış B.
 
Barış B.'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara
Mesajlar: 281

Açıklamış zaten sayın heptenasi. Yazıyı ya iyi okumamışsınız ya da okuduğunuzu anlama yönünde sorunlarınız var.

Her şeye rağmen sosyal demokrat olduğu için en içten dilekleriyle Chp'ye zarar vermek istememiş. Seçimden önce açıklasaydı Chp'nin oyları daha da düşerdi çünkü. Artık iş işten geçtiği için açıklama fırsatı bulmuş.

Chp'yi tüketen sizin zihniyetinizdir. Baykal Chp'nin içini çürüttü hala farkedemiyorsunuz.

Bu arada sayın Essnipes Livaneli bu yazıyı hangi gazetede yazmış sorabilir miyim?
__________________
Gündoğdu, hep uyandık..
Barış B. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 13:38  #5
analiz
 
analiz'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli
Mesajlar: 1,179

Alıntı:
Sayın heptenasi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Zülfü Livaneli 2002 yılında yaşanan bu gizli buluşmaları şimdiye kadar saklamasının arkasındaki gerekçeyi neden açıklamıyor?
Şimdi açıklamasının sebebini de açıklamalıdır.
Yoksa CHP başkanlığına mı aday olacak?
CHP yi tüketen de bu zihniyetin ta kendisidir.
CHP ye zarar vermemek için seçim sonrasını bekledim diyor Livaneli yazısında
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 14:04  #6
Gılgamış
 
Gılgamış'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 3,803

Deniz Bey lütfen hatırlayın: 19 Aralık 2002 tarihinde karlı bir Ankara gününün akşamında Mehmet Sevigen’in evindeydik.

Ben Cumhurbaşkanı ile görüşmeden geliyordum. Abdullah Gül başbakandı, Tayyip Erdoğan’ın ise Meclis’e girme umudu kalmamıştı.

Cumhurbaşkanı Sezer bir gün önce, Tayyip Erdoğan’ın “milletvekili olmadan başbakan olma” önerisini reddetmişti. Türkiye’nin kaderi o akşam o evde değişti, çünkü siz “Tayyip Erdoğan başbakan olacak!” diye tutturdunuz.
(...)
Ve düşünün; Meclis grubunda “Erdoğan’ı başbakan yapıyor diyorlar. Evet yapıyorum. Var mı itirazı olan!” diye bas bas bağırmanıza değdi mi?

Erdoğan’la Beylerbeyi’nde gizlice buluşmaya ve size oy veren milyonları hiçe sayarak gizli anlaşmalar yapmanıza değdi mi? (Deniz Bey, biliyorsunuz ki bu gizli buluşmanın da tanığı var.)

Başbakan olmak, elbette Erdoğan’ın demokratik hakkıdır. Ama bunun için olağanüstü çaba harcamak CHP’nin birinci görevi değildir. Üstelik dokunulmazlık kaldırılmadan.

Bir milletvekilinin mazbatasını iptal ettirip, Anayasa’yı değiştirip, grubu baskı altına alıp, Siirt seçimlerini es geçip Erdoğan’ı meclise sokmak ve dokunulmazlık zırhına kavuşturmak için verdiğiniz canhıraş çabanın yüzde birini partiniz için verseydiniz sonuç bambaşka olurdu. Size o gün söylediğim gibi, Türkiye’nin kaderini değiştirdiniz.
(...)
http://www.ntvmsnbc.com/news/415149.asp
__________________
Ne ABD Ne AB
Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye !
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 14:06  #7
H.Kenan
 
H.Kenan'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: May 2007
Mesajlar: 144

Birileri çıkıp alınan verilen dolarları da konuşsa ya!...
İşte tam sırası.
H.Kenan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 20:52  #8
kamer
 
Giriş Tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 220

Livanelinin anlatımı baykalı çok iyi tanımlıyor.Herkes baykalın değil sol faşist görüşlü oldğunu anlamalı.Chp yi alevilerden , kemalistlerden ve sosyalistlerden temizledi. Ne diyelim söyliycek bir şey yok.
kamer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 22:24  #9
FatmaSeher
 
Giriş Tarihi: May 2007
Mesajlar: 3,821

Baykal'ın cevabı;

KESİNLİKLE PİŞMAN DEĞİLİM

"2002 seçimlerinden sonra AK Parti'nin o zamanki genel başkanının siyasi haklarını kazanarak parlamentoda yerini almasına demokrasi anlayışımın gereği olarak inandım. Çok kararlı bir şekilde bu doğrultuda mücadele ettim. Bir partinin liderine kişisel ambargo koyarak demokrasi olmaz. Ona bu konuda hiç kuşku duymadan destek verdim. Bununla iftihar ediyorum. Kesinlikle pişman değilim.

"İki ay sonra iflas edeceği, perişan olacağı" umudu ile bu hakkı ve yetkiyi tanıdığımı söyleyemez. Bunu söylemek çok yanlış ve tehlikeli bir çarpıtmadır. Böyle düşünmedim, onun bu hakkı kullanması gerektiğini düşünerek bu hakkın verilmesini savundum. 2 ay içinde dağılırlar gibi bir anlayışı hiç bir zaman benimsemedim. Böyle bir söz de etmedim. "

http://www.pressturk.com/detay.php?d=22623
__________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur .
Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !!
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 22:44  #10
Barış B.
 
Barış B.'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara
Mesajlar: 281

Alıntı:
"2002 seçimlerinden sonra AK Parti'nin o zamanki genel başkanının siyasi haklarını kazanarak parlamentoda yerini almasına demokrasi anlayışımın gereği olarak inandım. Çok kararlı bir şekilde bu doğrultuda mücadele ettim. Bir partinin liderine kişisel ambargo koyarak demokrasi olmaz. Ona bu konuda hiç kuşku duymadan destek verdim. Bununla iftihar ediyorum. Kesinlikle pişman değilim.
Ambargoyu anayasa koymuşsa sizin ne haddinize düşer ambargoyu kaldırmak için çabalamak sayın Baykal!

Saygı çerçevesini aşmamak için sayın(!) Baykal'a birşey diyemiyorum. Anladınız siz.
__________________
Gündoğdu, hep uyandık..
Barış B. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz