"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

DTP Meclise girdi . Bundan sonra ne değişecek

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-07-07, 11:53  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
DTP Meclise girdi . Bundan sonra ne değişecek

Değerli Arakadaşlar !

Çeşitli kürt milliyetçisi partiler kurulup kurulup , söylemleri ve eylemleri nedeniyle kapatıldı...

Kapatıldıkça da başka isimler ve adlar altında aynı uzantıdaki görüş yine tekrarlandı...Son uzantısı olarak ta DTP , Parti olarak olmasa bile bağımsız adaylarla bir çözüm yolu bularak meclise girecek bir formül üretip , güya sözcüsü yok denilen kürtlerin sözcüsü olarak mecliste onları temsil edecekler...

ŞİMDİ SORUYORUM ... PEKALA SİZCE NE DEĞİŞECEK ?

Kürtçe o bölgenin insanlarınca o bölgede varoldukları ve yaşadıkları müddet içinde zaten konuşulmaktaydı , kimsenin ağızlarına zaten kilit vurulmamıştı. Evde , sokakta konuşulan sanki başkaca bir dilmiydi ? Çoğu kamu dairelerinde ve belediyelerde kendi aralarında konuştukları lisan zaten kürtçeydi. Türkçe konuşma gereğini zaten oradaki kürtçe bilmeyenler için kullanıyorlardı. Okulda türkçe eğitim gören çocukları kürtçe öğrenemedikleri için mi çok geri kaldılar... Kürtçe öğretim ve eğitim serbest olsa uçuşamı geçekler ? Kürtçe eğitim verilen kurslar açıldı da ne oldu ? Dolup taşmakta mıdır , yoksa bir bir kapanmaktamıdır ?

Kırmançe , zazaca ve diğer lehçelerce birbirleri ile bile anlaşmakta zorlanan kimselerin çocuklarının okullardaki türkçe eğitimine katılmasıyle hangi artı değerlerini tırpanlayıp kalkınma ve uçuşa geçmelerini engelledi ?

Yıllarca roj tv'den kürtçe dinlediniz de hidayete mi erdiniz ? Kültürel gelişimde tavanmı yaptınız ? Dehalar ve azizlermi çıkarttınız ?

Mecliste temsil edilemiyoruz diye yırtınanlar... O bölgeleri terör yuvası haline getirip, oraları yaşanılmaz kan ve intikam yeminleriyle silaha sarılıp dağa çıkanlar ...Terör destekçisi olup , terörist başını kahraman ilan edenler... Haydi şimdi mecliste güya temsil edileceksiniz ? Peki ne değişecek ?

Ağalar topraklarını marabaya mı bağışlayacak... Toprak reformu mu gelecek ve maraba toprağında bire bin mi kazanacak...Maraba özgürlüğünü kazanıp ağalığa dur mu diyecek.. Haydi varsa verin cevabınızı ?

O bölgelere şimdi sular seller gibi sermayemi akacak ? Haydi aktı diyelim, o bölge insanlarının kültürel ve gelişmişlik düzeyiyle süper bir kalkınma hamlesimi başlatılacak ?

O bölgelerdeki kalkınma hamlerini başlatmak için meclise girememenizmi engeldi ? Haydi şimdi meclise de girdiniz...Hong kong mu, Singapur veya Çin gibi mi olacaksınız ?... Bölge halkının büyük şehirlerdeki varoşlara olan göçünümü engelleyeceksiniz veya çok matah bir yer yapıp göçü tersinemi çevireceksiniz... Keşke yapabilseniz...

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 11:57 .
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 12:13  #2
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Sizin canınızı sıkması dahi kafii!

Bizim oralarda okumak bir luxtur!Sen tam techisatlı okullarda okurken ben 5 sınıf birlikte aynı kapalı bir gozde okumak zorunda kaldım!Okula başlar başlamaz yabancı bir dili oğrenmemi şart koştular o açığı kapatmaya çalışana kadar,batıdakiler farkı tırmandırıyordu!Bir çoğumuz senin anlayamayacağın kadar bir uçuş gerçekleştirdik;sen orda kıs kıs gülmeye devam et!Sadece okul değil tarlada çalışmak,eve ekmek getirmekte benim odevimdi!Defter bulamamak, kalem bulamamak...Bunları seflatten çok çok sonra tanıdık..
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 12:25  #3
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
ŞİMDİ SORUYORUM ... PEKALA SİZCE NE DEĞİŞECEK ?
Alıntı:
Hapisteki PKK’lı milletvekili oldu
Aslanlar vatan için şehit olurken Kandil’de eğitilen vatan haini kadın terörist bağımsız seçildi. Dün kodesteydi, haftaya Meclis’te
http://www.tercuman.com.tr/v1/haber....20oldu&katid=1
Alıntı:
PKK’lılar “Apo’ya özgürlük” diye sokaklara döküldü
TERÖR örgütünün hamisi DTP’li adayların bağımız olarak seçilmesi üzerine Diyarbakır’da kutlama yapan grup, bölücübaşı sloganları attı, PKK bezleri açtı
http://www.tercuman.com.tr/v1/haber....Cld%FC&katid=1

Alıntı:
PKK'lı kadın vekil oldu!
Bölücü örgüt üyeliğinden tutuklanan Sabahat Tuncel, gelecek hafta hapisten çıkıp Meclis kürsüsünden 'vatana bağlılık (!)' yemini edecek
SABAHAT Tuncel, DTP kontenjanından 'İmralı talimatıyla' bağımsız olarak İstanbul 3. Bölge'den seçildi. Hakkındaki iddianameye göre, Kuzey Irak'taki PKK kamplarında askeri veğitim aldı. Bölücü örgütün, 2004'teki kongresine delege olarak katıldı.
http://www.gunes.com/2007/07/24/politika/p1.html

' Türkiye'yi böleceğiz ' - '' Türkiye Irak'a girerse Kerkük'ü işgale deriz, Diyabakır ayaklanır ... '' v.s hangisini yazayım !?

Değişikliği görebiliyormusunuz ?

' değiştik, ders aldık ' dedikler sadece pratiğe - eyleme, nasıl'a yönelik heralde...

Yinede ön yargılarımdan kurtulup olumlu bakmaya çalışıyorum ama bunlar bu ülkenin somut sorunları ile uraşabilecek özgür iradeli insanlar değiller...
Ve bunların pkk nın uzantısı olduğu ayan - beyan ortadadır, bunu inkar etmek artık gaflettir diyeceğim izninize sığınarak...
Eski24-07-07, 12:54  #4
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Zaten kendi kafanda yaratmışsın senaryonu. Bu başlığa cevap verilecek birşey bırakmamışsın, aslında yazdıklarınızın dikkate alınıp, cevap verme değeri bile yok.

Saygılar.
Eski24-07-07, 13:36  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın essnipes şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizin canınızı sıkması dahi kafii!

Bizim oralarda okumak bir luxtur!Sen tam techisatlı okullarda okurken ben 5 sınıf birlikte aynı kapalı bir gozde okumak zorunda kaldım!Okula başlar başlamaz yabancı bir dili oğrenmemi şart koştular o açığı kapatmaya çalışana kadar,batıdakiler farkı tırmandırıyordu!Bir çoğumuz senin anlayamayacağın kadar bir uçuş gerçekleştirdik;sen orda kıs kıs gülmeye devam et!Sadece okul değil tarlada çalışmak,eve ekmek getirmekte benim odevimdi!Defter bulamamak, kalem bulamamak...Bunları seflatten çok çok sonra tanıdık..
Benim canımın sıkılması sizi hidayetemi erdirecek . Yoksa cebinize , bolluk ve bereketmi getirecek...

Çok güldürdünüz...

Alıntı:
Zaten kendi kafanda yaratmışsın senaryonu. Bu başlığa cevap verilecek birşey bırakmamışsın, aslında yazdıklarınızın dikkate alınıp, cevap verme değeri bile yok.

Saygılar
.
Terörden başka çözüm önerisi olmayanların cevabının bu olacağından zerrece kuşkum yoktu zaten.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 13:39 .
Eski24-07-07, 15:36  #6
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Terörden başka çözüm önerisi olmayanların cevabının bu olacağından zerrece kuşkum yoktu zaten.
Benim terörden başka bir çözüm önerim olmadı. Ama yazdıklarınıza bakılırsa terörden medet umduğunuzu görüyorum. Çünkü Terör demek MHP'nin ayakta kalması demektir.
Eski24-07-07, 15:50  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Benim terörden başka bir çözüm önerim olmadı. Ama yazdıklarınıza bakılırsa terörden medet umduğunuzu görüyorum. Çünkü Terör demek MHP'nin ayakta kalması demektir.
Konunun terörle ne ilişkisi var...

DTP meclise girince ne olacak diye ilk ana mesajımda sorular sordum...

Bunlara verilecek cevabın sadece bunlarmı ?
Eski24-07-07, 15:56  #8
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Konunun terörle ne ilişkisi var...

DTP meclise girince ne olacak diye ilk ana mesajımda sorular sordum...

Bunlara verilecek cevabın sadece bunlarmı ?
Bu sorularına sen bile cevap veremezken ben nasıl verebilirim ?

Senin karşında DTP'nin bağımsız adayı gibi mi duruyorum yoksa ?
Eski24-07-07, 16:05  #9
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu sorularına sen bile cevap veremezken ben nasıl verebilirim ?

Senin karşında DTP'nin bağımsız adayı gibi mi duruyorum yoksa ?
Kesinlikle öyle bir düşüncede değlim.

Buna sevinenlerden cevap bekliyordum... Onlarında polemikten başka cevapları yokmuş.

"Korktunuz mu ? "demek sorularıma cevapmı allahaşkına..

Cevabı ve fikri olamayanların basit ve ucuz polemikleri kimi korkutur ki...
Eski24-07-07, 16:09  #10
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Ben cevap vereyiiim!Temsil de kısmen adalet olacak.Bu ülkenin bir "kurt sorunu" olduğu meclis tutanaklarına işlenecek.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı