"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
DTP Meclise girdi . Bundan sonra ne değişecek/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| DTP Meclise girdi . Bundan sonra ne değişecek Değerli Arakadaşlar ! Çeşitli kürt milliyetçisi partiler kurulup kurulup , söylemleri ve eylemleri nedeniyle kapatıldı... Kapatıldıkça da başka isimler ve adlar altında aynı uzantıdaki görüş yine tekrarlandı...Son uzantısı olarak ta DTP , Parti olarak olmasa bile bağımsız adaylarla bir çözüm yolu bularak meclise girecek bir formül üretip , güya sözcüsü yok denilen kürtlerin sözcüsü olarak mecliste onları temsil edecekler... ŞİMDİ SORUYORUM ... PEKALA SİZCE NE DEĞİŞECEK ? Kürtçe o bölgenin insanlarınca o bölgede varoldukları ve yaşadıkları müddet içinde zaten konuşulmaktaydı , kimsenin ağızlarına zaten kilit vurulmamıştı. Evde , sokakta konuşulan sanki başkaca bir dilmiydi ? Çoğu kamu dairelerinde ve belediyelerde kendi aralarında konuştukları lisan zaten kürtçeydi. Türkçe konuşma gereğini zaten oradaki kürtçe bilmeyenler için kullanıyorlardı. Okulda türkçe eğitim gören çocukları kürtçe öğrenemedikleri için mi çok geri kaldılar... Kürtçe öğretim ve eğitim serbest olsa uçuşamı geçekler ? Kürtçe eğitim verilen kurslar açıldı da ne oldu ? Dolup taşmakta mıdır , yoksa bir bir kapanmaktamıdır ? Kırmançe , zazaca ve diğer lehçelerce birbirleri ile bile anlaşmakta zorlanan kimselerin çocuklarının okullardaki türkçe eğitimine katılmasıyle hangi artı değerlerini tırpanlayıp kalkınma ve uçuşa geçmelerini engelledi ? Yıllarca roj tv'den kürtçe dinlediniz de hidayete mi erdiniz ? Kültürel gelişimde tavanmı yaptınız ? Dehalar ve azizlermi çıkarttınız ? Mecliste temsil edilemiyoruz diye yırtınanlar... O bölgeleri terör yuvası haline getirip, oraları yaşanılmaz kan ve intikam yeminleriyle silaha sarılıp dağa çıkanlar ...Terör destekçisi olup , terörist başını kahraman ilan edenler... Haydi şimdi mecliste güya temsil edileceksiniz ? Peki ne değişecek ? Ağalar topraklarını marabaya mı bağışlayacak... Toprak reformu mu gelecek ve maraba toprağında bire bin mi kazanacak...Maraba özgürlüğünü kazanıp ağalığa dur mu diyecek.. Haydi varsa verin cevabınızı ? O bölgelere şimdi sular seller gibi sermayemi akacak ? Haydi aktı diyelim, o bölge insanlarının kültürel ve gelişmişlik düzeyiyle süper bir kalkınma hamlesimi başlatılacak ? O bölgelerdeki kalkınma hamlerini başlatmak için meclise girememenizmi engeldi ? Haydi şimdi meclise de girdiniz...Hong kong mu, Singapur veya Çin gibi mi olacaksınız ?... Bölge halkının büyük şehirlerdeki varoşlara olan göçünümü engelleyeceksiniz veya çok matah bir yer yapıp göçü tersinemi çevireceksiniz... Keşke yapabilseniz... tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 11:57 . |
|
| #2 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sizin canınızı sıkması dahi kafii! Bizim oralarda okumak bir luxtur!Sen tam techisatlı okullarda okurken ben 5 sınıf birlikte aynı kapalı bir gozde okumak zorunda kaldım!Okula başlar başlamaz yabancı bir dili oğrenmemi şart koştular o açığı kapatmaya çalışana kadar,batıdakiler farkı tırmandırıyordu!Bir çoğumuz senin anlayamayacağın kadar bir uçuş gerçekleştirdik;sen orda kıs kıs gülmeye devam et!Sadece okul değil tarlada çalışmak,eve ekmek getirmekte benim odevimdi!Defter bulamamak, kalem bulamamak...Bunları seflatten çok çok sonra tanıdık.. |
|
| #3 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
' Türkiye'yi böleceğiz ' - '' Türkiye Irak'a girerse Kerkük'ü işgale deriz, Diyabakır ayaklanır ... '' v.s hangisini yazayım !? Değişikliği görebiliyormusunuz ? ' değiştik, ders aldık ' dedikler sadece pratiğe - eyleme, nasıl'a yönelik heralde... Yinede ön yargılarımdan kurtulup olumlu bakmaya çalışıyorum ama bunlar bu ülkenin somut sorunları ile uraşabilecek özgür iradeli insanlar değiller... Ve bunların pkk nın uzantısı olduğu ayan - beyan ortadadır, bunu inkar etmek artık gaflettir diyeceğim izninize sığınarak... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | ||||
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Zaten kendi kafanda yaratmışsın senaryonu. Bu başlığa cevap verilecek birşey bırakmamışsın, aslında yazdıklarınızın dikkate alınıp, cevap verme değeri bile yok. Saygılar. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #5 | |||
| Alıntı:
Çok güldürdünüz... Alıntı:
![]() Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 13:39 . | ||
|
| #6 | |
| Benim terörden başka bir çözüm önerim olmadı. Ama yazdıklarınıza bakılırsa terörden medet umduğunuzu görüyorum. Çünkü Terör demek MHP'nin ayakta kalması demektir. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
DTP meclise girince ne olacak diye ilk ana mesajımda sorular sordum... Bunlara verilecek cevabın sadece bunlarmı ? ![]() | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Senin karşında DTP'nin bağımsız adayı gibi mi duruyorum yoksa ? __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Buna sevinenlerden cevap bekliyordum... Onlarında polemikten başka cevapları yokmuş. "Korktunuz mu ? "demek sorularıma cevapmı allahaşkına.. Cevabı ve fikri olamayanların basit ve ucuz polemikleri kimi korkutur ki... ![]() | |
|
| #10 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Ben cevap vereyiiim!Temsil de kısmen adalet olacak.Bu ülkenin bir "kurt sorunu" olduğu meclis tutanaklarına işlenecek. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|