Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Lazlar ve kürtler neden düşman?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: kürtler ve lazlar neden düşman?
birbirlerini çekemedikleri için0 0%
iki bölge insanının yapısı çok farklı olduğu için10 58.82%
önyargılı oldukları için5 29.41%
doğuştan2 11.76%
Oy Verenler: 17. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-07-07, 16:17  #1
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
Lazlar ve kürtler neden düşman?

anlayamadığım konulardan birisi kürtler neden karadenizin insanını sevmezler ya da karadenizliler neden kürtleri sevmezler.ben istanbulda yaşayan bir karadenizli olarak küçüklüğümden beri ailemden kürtlerden uzak durmam ve onların iyi olmadığı öğretildi.belki onlarda bizim için aynı şeyi düşünüyorlar.belli bir yaşa kadar kürtlerden nefret ederdim ama niçin nefret ettiğimi bilmezdim.birkaç kürt arkadaş edindim ve aslında bize öğretilen kadar kötü insanlar olmadıklarını öğrendim.tamam belki kötüleri var içinde ama bizim bölgemizde yokmu kötü insan ya da başka bölgelerde?bence insanları kürt laz diye ayrım yapıp etnik kökenlerine göre sınıflandırıp kötülemek yanlış.sonuçta çanakkalede türkü kürdü lazı ermenisi rumu hepsi aynı cephede savaşarak yazdılar bu destanı.saygılarımla...
mavi-yeşil is offline  
Eski24-07-07, 16:26  #2
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Sayın KüçüKKalem, böyle birşeyin olmadığını kendi tecrübenizle öğrenmişsiniz zaten.
Bahsettiğiniz bu düşmanlık! laftadır. Gerçek hayat bunun tam tersidir. İki toplum da birbirlerini kardeş olarak görürler.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski24-07-07, 16:32  #3
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Sayın ibra siz öyle diyorsunuz ama bu dedikleriniz sadece istisnadan ibaret. Ben Karadeniz mahallesinde oturuyorum, yan mahalle de Kürt mahallesi... Gelip görürseniz anlarsınız, lafta mı değil mi?

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 16:34 .Sebep: yazım kuralları
mavi-yeşil is offline  
Eski24-07-07, 16:33  #4
ATmaCA53
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Apr 2007

Ben asla bu ankete katılmıyorum. Lazlar, Kürtler birbirleriyle düşman değiler. Bunun en güzel örneğine Karadeniz bölgesinde rastlayabilirsiniz. Ayrıca Lazlar Kürtler birbirleriyle adeta dostluk içerisindeler, Kürtler de Türk toprağında yaşamanın mutluluğu içerisindeler. Türk-Kürt ayrımın yapılmasına adeta karşılar...

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 16:36 .Sebep: yazım kuralları
ATmaCA53 is offline  
Eski24-07-07, 16:44  #5
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Sayın ATmaCA53 ben Karadenizli'yim. Aslen Gümüşhaneli'yim, 4 yıl da Samsun'da oturdum. Amasya'dan Trabzon'a kadar hemen hemen her yeri bilirim. Ben nerede rastladığınızı merak ediyorum, Karadeniz Bölgesi'nde?

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 17:05 .Sebep: yazım kuralları
mavi-yeşil is offline  
Eski24-07-07, 16:53  #6
Intifada

Intifada'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Ben de bir Karadenizli olarak bu ankete katılamayacağım. Ailemin de pek çok Kürt dostu vardır. Onların da söylediği bir laf buna güzel bir örnek teşkil edebilir: "Kürt, Laz'ın deniz görmemişidir" derler.
Eski24-07-07, 17:08  #7
adamin_b1ri

Ben Kürdüm ve çok şükür şimdiye kadar çevremde Lazlar'a düşmanlık duymakla alakalı bir fikre rastlamadım. Umarım birgün bu saçmasapan söylentiler ortadan kalkar da biz de kurtuluruz siz de :D
adamin_b1ri is offline  
Eski24-07-07, 17:28  #8
acramion
Onay bekleyen
Yazar Adayı

istisnalar kaideyi bozmaz. Böyle bir genel kanı vardır. Karadeniz'de PKK bu yüzden tutnamaz. Ayrıca "Kürt, Laz'ın deniz görmeyenidir" lafı pek sık kullanılmaz. Lazlar ülkenin en milliyetçi grubudur. Ve forumda etnik kökenler üzerinden konuşmasak... Hepimiz Türküz.

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 17:32 .Sebep: yazım hataları
acramion is offline  
Eski24-07-07, 17:39  #9
Barış B.

Barış B.'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Çok saçma bir anket diye düşünüyorum..

Böyle özel bir düşmanlık yoktur, lazlar zaten kendilerini Türk olarak görürler hiç Türklüğü reddedenini de görmedim..

O yüzden bahsettiğiniz olsa olsa Türk-Kürt düşmanlığıdır ki ben onun da olmadığını fakat uzun yıllardır yaratılmaya çalışıldığını düşünüyorum.
Eski24-07-07, 17:55  #10
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Jerusalem

Kürtler Laz'ların deniz görmemişidir

Yani ikiside aslında aynıdır. Tek farklı yanları, Laz'ların Türkleşmesi, dillerini unutmalarıdır.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı