"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sebahat Tuncel Tahliye Edildi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-07-07, 18:39  #1
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem
Sebahat Tuncel Tahliye Edildi

Alıntı:
Gebze M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekili Sebahat Tuncel tahliye edildi.

Tuncel, cezaevi önünde yüzlerce kişi tarafından "Sebahat dışarı" ve “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganları, zafer işaretleri ve çiçeklerle karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan Tuncel, "Halkıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevimi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Tuncel araca binerek cezaevinde uzaklaşmaya çalışırken, polis kitleyi dağıtmak için gaz bombası attı.
http://www.firatnews.eu/modules.php?...icle&sid=27904

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 18:56 .Sebep: Alıntı kuralları
Diejamiro is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 18:42  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Ayıp,...

Memleket için utanç verici bir durum... Milleti temsile gönderdiklerimize bakın Allah aşkına....
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 18:44  #3
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Türkiye’nin milletvekili ol kızım

( Gülden AYDIN ) BAĞIMSIZ Milletvekili seçilen ve PKK üyesi olduğu iddiasıyla Gebze M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel’in (32) babası Fahrettin Tuncel, kızına "Türkiye’nin milletvekili ol" öğüdünde bulundu.

Baba Tuncel şunları söyledi: "Malatya-Yazıhan İlçesi Balaban Köyü’ndeniz, Alevi Kürdüz. Biz ailece sosyal demokratız. DTP’ye üye değilim. Kızım DTP’li diye onun partisine oy vermek zorunda mıyım?

Leyla Zana’nın, Aysel Tuğluk’un sözleri beni ilgilendirmiyor. Kızım kime, nasıl hizmet edecek, göreceğiz. Kürt sorununu DTP değil, AKP çözer. Kızım Meclis’te elbette Türkçe yemin edecek, elbette Ne Mutlu Türküm Diyene, diyecek. Öğrenciyken demiyor muydu? Gocunacak bir şey mi? Bizim öyle bir rahatsızlığımız yok. Ne işim var Kürt milliyetçiliğiyle?

Seçimde kızımız, kardeşimiz diye destekledik. DTP’nin Kürtler’in değil, bütün Türkiye’nin partisi olması lazım. Ülkeyi bölmeleri değil, bütünleştirmeleri lazım. Bu sözleri onlar beni sevsin diye söylemiyorum. Meclis’te MHP’yle yan yana oturmaları da çok iyi olacak. Birbirlerinden öğrenecekleri çok şey var çünkü."

http://www.hurriyet.com.tr/secim/6947479.asp?top=1

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 18:48 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 18:48  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın harbey şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiye’nin milletvekili ol kızım

( Gülden AYDIN ) BAĞIMSIZ Milletvekili seçilen ve PKK üyesi olduğu iddiasıyla Gebze M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel’in (32) babası Fahrettin Tuncel, kızına "Türkiye’nin milletvekili ol" öğüdünde bulundu.

Baba Tuncel şunları söyledi: "Malatya-Yazıhan İlçesi Balaban Köyü’ndeniz, Alevi Kürdüz. Biz ailece sosyal demokratız. DTP’ye üye değilim. Kızım DTP’li diye onun partisine oy vermek zorunda mıyım?

Leyla Zana’nın, Aysel Tuğluk’un sözleri beni ilgilendirmiyor. Kızım kime, nasıl hizmet edecek, göreceğiz. Kürt sorununu DTP değil, AKP çözer. Kızım Meclis’te elbette Türkçe yemin edecek, elbette Ne Mutlu Türküm Diyene, diyecek. Öğrenciyken demiyor muydu? Gocunacak bir şey mi? Bizim öyle bir rahatsızlığımız yok. Ne işim var Kürt milliyetçiliğiyle?

Seçimde kızımız, kardeşimiz diye destekledik. DTP’nin Kürtler’in değil, bütün Türkiye’nin partisi olması lazım. Ülkeyi bölmeleri değil, bütünleştirmeleri lazım. Bu sözleri onlar beni sevsin diye söylemiyorum. Meclis’te MHP’yle yan yana oturmaları da çok iyi olacak. Birbirlerinden öğrenecekleri çok şey var çünkü."

http://www.hurriyet.com.tr/secim/6947479.asp?top=1
Babalarının sözlerine uyarlar inşallah...
Eski24-07-07, 18:49  #5
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Bu resimdeki babası mı ?

Bende Kurtlar Vadisi'ndeki Halo sandım bi an. Ona çok benziyor.
Eski24-07-07, 18:49  #6
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ayıp,...

Memleket için utanç verici bir durum... Milleti temsile gönderdiklerimize bakın Allah aşkına....
Asıl bence size ayıp çünkü daha şunu anlayamamışsınız;
"hiçkimse mahkemede cezası ve suçu kesinleşmeden şuçul degildir yani masumdur" ilkesini sanırım unutmuşsunuz.

Sırf DTP'li oldugu için böyle bir önyargıda bulunup utanç verici bir durum deme basitligini göstermeyin.
Biraz düşünün.

Saygılarımla..........
fellefelle is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 18:52  #7
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Asıl bence size ayıp çünkü daha şunu anlayamamışsınız;
"hiçkimse mahkemede cezası ve suçu kesinleşmeden şuçul degildir yani masumdur" ilkesini sanırım unutmuşsunuz.

Sırf DTP'li oldugu için böyle bir önyargıda bulunup utanç verici bir durum deme basitligini göstermeyin.
Biraz düşünün.

Saygılarımla..........
Hakkında dava dosyası olan ve bölücülükle suçlanan birinin milletvekili adayı olabilmesi ve seçilmesi bence bu ülke için ayıptır...

Ben TEMİZ milletveikili istiyorum, hakkında ki davayı düşürsün, suçsuz olduğunu kesinleştirsin ondan sonra isterse meclis başkanı olsun....

Olacakları söyleyeyim ama dokunulmazlığı eline alacak ve hakkında ki dava püfffff....

Ben böyle birşey yapamam, utanırım... Tabi herkes aynı utanma duygusuna sahip olmayabilir bilemem....
Eski24-07-07, 18:56  #8
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Hakkında dava dosyası olan ve bölücülükle suçlanan birinin milletvekili adayı olabilmesi ve seçilmesi bence bu ülke için ayıptır...

Ben TEMİZ milletveikili istiyorum, hakkında ki davayı düşürsün, suçsuz olduğunu kesinleştirsin ondan sonra isterse meclis başkanı olsun....

Olacakları söyleyeyim ama dokunulmazlığı eline alacak ve hakkında ki dava püfffff....

Ben böyle birşey yapamam, utanırım... Tabi herkes aynı utanma duygusuna sahip olmayabilir bilemem....
Sedat Bucak gibi çete liderleri aday olurken gıkınız çıkmıyordu. Kendini halkına adamış, son nefesine kadar Demokrasi için Barış diyebilecek biri çıktığında buraları tozla dumana kattınız. Hem Sayın Tuncel'in PKK'li olduğu da henüz kanıtlanmamıştı. Birini suçlamak için kanıtlamanız gerekir.
Eski24-07-07, 18:56  #9
PaRTiZaNCa

Alıntı:

Mesajı Göster
Ayıp,...

Bence siz Sebahat Tuncel'den utanacağınıza başbakan yaptığınız adamdan utanın o başbakan nerden geldi?Bunu göz önünde bulundurun.Akp millet vekillerinin %50'si yolsuzlukla suçlanmaktadır.Bunlardan utanmıyorsunuz değilmi?
Ve şununda üstünde dikkatle duruyorum daha mahkemesi sonuçlanmamış ve suçu kanıtlanmamış birisi için konuşuyorsunuz.(Ki yaptığı bana göre suç değil!!!)

PaRTiZaNCa Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-07-07 19:03 .
PaRTiZaNCa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-07-07, 18:56  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünyadan

Hakkında tecavüz davası bulunanlar,hırsızlar,hortumcular bu ülkenin en layık olan milletvekilleriydi öyle değil mi?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı