"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Maddesel Varlığınızı Nasıl Kanıtlayabilirsiniz? Ben madde diye bir şeyin var olmadığına inananlardanım. İnsanlığın nasıl kendilerinin maddesel varlık olduklarına inandıklarına şaşırıyorum kanıtlayabilirseniz sevinirim. Bu arada düşünüyorum öyleyse varım maddesel varlığa kanıt teşkil etmez bu sebepten düzgün bir sekilde materyalistlerden soruyu cevaplandırmalarını istiyorum.. |
| #2 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Düşünüyorum oyleyse varım idealist bir yaklaşımdır.Düşündüğüm için değil varolduğum için düşünüyorum! Andeniye diye bir şey hayal et!Ne o başaramadın mı?işte budur varlık,bilinç beynin bir urunudur. Varlık,varoluşla maddesel bir niteliktir.Ve evrimsel bir süreçtir. |
| #3 | |
| Varlığınızı kanıtlayacak bir örnek söyleyebilirmisiniz. |
| #4 | |
| Varlık problemini çözünce gerçeği bulacaksınız!! qls_kurt Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-08 11:29 . |
| #5 | |
| Msn adresimi vereyim camdan bak istersen! Lenin der ki "Madde kavramı, bize duyum içinde verilen nesnel gerçekten başka bir şey ifade etmez." Madde nasıldır sozu?Bilime düşen bir ayrımdır.Maddenin tek niteliği nesnel bir nitelik olması zihnin dışında varolmasıdır! |
| #6 | |
| |
| #7 | |
| Duyumun kim tarafından verildiğini düşünüyorsun? yani bu varlığın öznel olduğuna işaret eder... |
| #8 | |
| Ben hiçbir şeyin varolduğuna inanmıyorum bahsettiğiniz yaratıklarında!! |
| #9 | |
| |
| #10 | |
| Duyumlar bence maddesel bir şekilde oluşmamışlardır. Eğer maddesel bir şekilde oluşsalardı herkes aynı tip görürdü. Yani zaman ve mekan kuramlarındaki izafiyet zamanın ve mekanın olmadığına işaret eder. Zamanın ve mekanın olmadığı bir ortamda maddenin varlığıysa şüpheye düşer. Sana bir örnek aynanın karşısına geç ve kendine bak, sonra aynada eğim oluştur ve yine bak, sonra gece ışıkları kapat ve yine bak. Sence hangisi gerçek. Tüm dünya yani insanlarda daha doğrusu evren bir hiç değil mi? __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! qls_kurt Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-08 11:32 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|