"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Sizce DTP PKK'dan yolunu kesin bir çizgiyle ayırmış mıdır?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Siz DTP nin amacının gerçekten mevcut ve inkar edilemez kürt sorununu demokratik yolardan çözebilecek şeffaflığa sahip midir yoksa hala pkk merkezli hareket etmeye devam mı etmketedir? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| pkk merkezli hareket etmektedir. Aksi bir duruş göremedik hala. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| dtp Pkk nın siyasal koludur.Bu su götürmez bir gerçek... |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| DTP "Tabanımız PKK'yla aynı" Bizler kürt asıllı yurttaşlarımızı pkk'yla bir tutmuyorsak, pkk'nın bir tabanı da varsa pkk'nın siyasal sesi diyebiliriz. |
|
| #5 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| PKK ARKA BAHÇEMİZ demişti. Eğer PKK ile bağlantısı olmadığına inansaydım onlara oy verecektim. Ama PKK'nın Kürtleri temsil ettiği hikaye. Kimse beni temsil etmiyor. Herkes kendi menfaatini düşünüyor __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Yaşadığınız bölgede bağımsız aday varmıydı sn.yusufi? __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
|
| #7 | |
Ayrıldı
| Evet, benim bölgeme Sebahat Tuncel geldi Bağımsız aday değil konu kamelot. PKK arka bahçemiz diyor, bunun daha ötesi var mı? Her Kürt, PKK lı sanılıyor. Ben Kürtçe şarkı dinlediğimde bölücü oluyorum. Bunların sebebi PKK değil de ne? Tamam çoooook geçmişe bakarsak kemalist sistemin sebep oldukları var. Aslında çok zulümler yapıldı Kürtlere. Ama bu daha onurlu bir şekilde çözülebilirdi. Mayın ile değil. 30.000 şehit bunun kefareti olmamalıydı. Ben bunları düşünüyorken bile bana "defol lan kürtsün sen git dağında yaşa" deniyorsa, ben kime öfke duyayım_? Eğer PKK'yı saymazsak evet DTP çok iyi bir parti. Sebahat'e de çok güveniyorum çünkü tek istedikleri demokratik hakların iade edilmesi. Ama benim can dostum bana "sen kürtsün oğlum senin iyi niyetinden şüphe ederim" diyorsa kalsın demokratik haklar. Siz ülkeyi bize düşman etmişsiniz. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Bir de madem PKK'lı Sebahat Tuncel'e güveniyorsunuz, tek istedikleri demokratik hakların iade edilmesi neden oy vermediniz ona? Kürtler demokratik haklarının kazanılmasını istiyorsa, Amerika'yla işbirliğinden vazgeçmeli. Kürtlerin demokratik haklarının verilmemesinin nedeni, Türkiye'nin bölünme tehlikesidir. Türkiye güçlü olsaydı şayet, bugün öyle bir tehlike olmazdı. __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! | |
|
| #9 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
sizin gibi duyarlı insanlara bugünlerde herzamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Keşke herkes sizin gibi etrafına tarafsız ve mantıklı bakabilse. Günümüzde, sizinde belirttiğiniz gibi Kürt asıllı vatandaşlarımıza gerçekten de önyargılı davrananlar var bunu kabullenmek lazım. Ama DTPnin iyi bir parti olduğuna inanmıyorum, Kürt asıllı vatandaşlarımızı böyle uç bir partinin temsil etmeye çalışmasınıda istemem. Her ırk kendi partisini kurmaya kalkarsa Türkiye bunun altından kalkamaz. | |
|
| #10 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Bayanın ifadesi şu şekilde idi :"Kimse onları sormamış ki DTP den başka, kimse onların sorunları ile ilgilenmemiş ki" Sebahat Tuncel'e neden oy vermedim, güzel bir soru. İki seçim hakkım vardı. Ya Etnik Söylemler yapan birine verecektim, ya da Kucaklayıcı söylemler yapan ve din tarafı ağır basan birine. Ben ikincisini seçtim. Daha doğrusu kürtler ikincisini seçti hocam. Neden dersen artık bıktık milliyetçi söylemlerden. Kürtlerin demokratik haklarının verilmesi nasıl bir bölünme tehlikesi oluşturabilir? Yani şöyle bir durum var. 80 senedir Atatürkün başını çektiği bir zulüm politikası uygulanıp durdu. Kürtler savaşlarda Türkler ile birlikte kan döktü ama kenara itildi. Diğer taraftan Ermeniler 1918 de neler yaptı. Ama onlara her hak verildi. Ermeni okulları bile açıldı şok olunacak bir şey. Ama diğer taraftan kürtlerin dilleri bile yasaklandı. Kürtçe konuşanlar DGM de yargılandı. Kürdüm diyen hapse atıldı. Kemalist devrimler neleri mi mahvetti? Ohoo. Ne ben söyleyeyim ne sen sor. Din mi istersin yoksa Milli sorun mu? İstediğini anlatayım sana. Cami mihraplarının sökülüp piano çalınmasınımı? Yoksa takkesini cami çıkışı başında unutan dedenin, zindana atılmasını mı, kapatılan kuran kurslarını mı? camide bile kuran öğretilmesinin yasak olmasını mı? Ezanın Türkçeleştirilmesini mi? Şapka takmadığı için idam edilen kişileri mi? Sünnete uygun olarak seçimini yapan insanların dinine vurulan oklar mı? Yani 6 ok sürekli Müslümanların sırtına saplandı. 1946 ya kadar ismi cumhuriyet, özü monarşi bir yönetim vardı. Son dönemde MEB müfredatından kemalizmin kaldırılması konuşuluyor. Kesinlikle taraftarım. Nedeni kesinlikle kemalizme karşı olmak değil. İdeolojilerden bıkmış olmak. Çocukların beyinleri yıkanıyor. Kendi istekleri dışında, kendilerine zorla bir ideoloji empoze edilmeye çalışılıyor ve kişiliklerine saygı gösterilmiyor. Unutmamak gerekir ki demokrasi kemalizmsayesinde yok. Kemalizm demokrasi sayesinde var. Bu ülkede demokratik olarak çökmüş bir kesim varken, olmayan demokrasi içindeki bir ideolojiyi savunmak pek doğru gelmiyor. Sevgiler __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|