"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Putin, ikinci Hitler mi oluyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Hem adında "antifaşist" var hem de faşizan bir örgütlenme biçimi var. Bir şey anlamadım bu oluşumdan. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| |
| #3 | ||
| Alıntı:
Gücü elinde bulunduran diğerlerine diktatörce davrandıkça bu kısır döngüden kurtulamadığımız açıktır. Ama bizlerin ezilen konumunda olduğu bu küresel faşizme karşı çıkışın nasıl olması gerektiği sorusunun da yanıtı net değildir. Faşizme karşı faşizm mi uygulanmalı? Yoksa çözüm nedir? __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Faşizme karşı komünizmdir ![]() |
|
| #5 | |
| Peki, komünizm faşist yollarla mı gelmelidir? ![]() __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Faşist yollarla değil ben putini haklı bulmuyorum zaten... Ancak insanlar ne yazık ki diplomatik yolardan devrim yapamıyorlar. Onun için silahlanma bir yerde şart... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| 70 yıl sosyalizmin hakimiyetinden sonra, kapitalizme geçmeye çalışılıyor. Ülkede kapitalist kalmadığından, hırsızlık teşvik ediliyor ve hırsızlar kapitalistleşiyor. Böyle bir toplumda, genç kuşaklar için motivasyon aranıyor. Bir genç işçi, o da iş bulursa 100 $ alıyor. Moskova lüksten geçilmez oldu. 5 Milyon $'a manzaralı bir apartman dairesi satılıyor. Sokaklar Mercedes ve BMW dolu. İşsizlik korkunç boyutta. Sosyalist toplumda hiç görülmeyen şeyler bunlar. Dilencilik bile yıllar sonra yeniden doğmuş ve yaygınlaşmış durumda. Henüz Batı'daki gibi tüketim malları çeşitliliği ve yaygın tüketim yok. Tüketimi fetiş haline sokamıyorlar bu nedenle de. Gençleri sistem yanlısı olsun diye nasıl motive edecekler? Bu yolla tabii. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Daha da kötüsü seçtiği yol emperyalist güçlerin yarın öbürgün bu ülkeye müdahalesini dünyanın gözünde "meşru" kılacak bir yoldur. Rusya'nın sonu Hitler Almanyası'nın sonuna dönebilir. Küresel kapitalist güçler bu ülkede kesin ve yenilmez zaferini ilan edebilir. Putin kime hizmet ediyor? __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" | |
|
| #9 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tüm -izm'lere karşı durulmalıdır bence... fikirler -izm'leşince, doğru bile olsa aslı uygulamalarda fanatiklik yer buluyor... Putin'in yaptıklarını da çok görmemek lazım, büyüklerinde ne gördülerse kendileri de onu yapıyorlar... Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur meselesi... ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|