"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Artık Müslümanların aynı zamanda Hristiyan olabileceği inancı sabırlı olarak 50 yıl sonra meyvelerini vermeye başlıyor. Antalya'da Cenazede İncil okuyan hocadan sonra, yavaş yavaş bu tarz haberler artıyor. Hem Müslüman, Hem Hristiyan Olurmuydunuz ? --- http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/07/26 Kaynak : Fethullah Gülen Grubu Medyasından AKTÜEL -- Bildiğiniz gibi Fethullah Gülen'in kurduğu ılımlı islam cemaatinin dinler arası diyaloğu bu desteği veriyor bir süredir. Şu anki ismi ılımlı islam, yeni yapılanma diyalog dini. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... Gece Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-07 15:37 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| islam, hz. adem'den(a.s) hz. muhammed'e(a.s) kadar uzanan süreçte nesiller boyunca aktarılan tek bir hakikatin adıdır.. dolayısıyla son olarak hz.muhammed(s.a.v) ile insanlığa ulaştırılan hakikat bilgisi tüm diğer semavi dinleri kapsar.. hz. muhammed(a.s) ile birlikte islamın temsili müslümanlığa geçmiştir ve hristiyanlık, musevilik gibi dinler hükmünü yitirmiştir.. islam mensubu olan kişiler Hz. ademden bu yana insanlığa tebliğ edilen tek hakikate iman etmiş olurlar... ki bu durum özde hristiyanlığın ve museviliğin de hakikatini içinde barındırır... __________________
güçlü olan kazanır... |
| #3 | ||
| Alıntı:
Kitap indirilmiş dinleri biliyoruz. Kuran'ın bunların tümünü özde kapsadığını da biliyoruz. Benim açtığım başlığın içeriği ile bu çok farklı şeyler. Bu gün yaşanan hristiyanlık ve musevilik, ilk gün yaşanan ile aynı değil. Mesela Kitabı mukaddeste vadedilen toprakları bu tezinizi kabul edip israile verirmiydiniz ? Tabi kabul etsek dedim ! __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu başlık benim de dikkatimi çekmişti...Ben İlahiyat uzmanı değilim.Branşım değil..Ancak görüşlerim aşağıda.Hatalı olanların konuya vakıf ,bilgili arkadaşlarca düzeltilmesini rica ederim..Saygılarla.....Harbey...... Konunun çok teknik olduğunu ve dinlerin metodolojisine ( usuliyet )hakim olmayı gerektiren ve yanlışa gelmeyecek bir tartışma olduğunu söyleyebilirim.. İslam dini Adem peygamber'den beri gönderilen ,tüm peygamberleri ve dinlerini kabul eder ve onları müslüman olarak tanırlar.Ayrıca İslam dininin geldiği vakit ve sonrasında,hristiyanlara Ehli Kitap denmiştir. İslam anlayışına göre,her peygamber müslümandır,hepsinin şeriatı vardır.Son peygamber ise,süreklilik arzeden Allah'ın dinini tamamlamak üzere gönderilmiştir.Ondan sonra bir daha peygamber gelmeyecektir. Ancak,Hristiyanlar-Yahudiler İslam dinini ve onun peygamberini -kitabını,kabul etmezler.Onların inancına göre İslam dini,peygamberi,kitabı HAK değildir.. Kabul ettiklerini asla beyan etmezler,etmemişlerdir.En hafif tabiriyle de gerçek budur.. Saygı duyarız derler..Papa Sultan Ahmet'e gider.Gözünü kapatır,tefekkür eder,övücü konuşmalar,hoşgörü vesaire bunlar başka meseleler.. Dolayısıyla bir müslüman,müslüman olduğu için tüm önceki din ve peygamberleri kabul etmiştir.. Fakat günümüzdeki durumuyla.... Hem müslüman-hem de hristiyan.. Hem hristiyan-hem müslüman olunmaz.. Olunur diyene, olan şey kendisine olsun... harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-07 15:52 . |
| #5 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Allah C.C. buyuruyor: "Şüphesiz Allah katında din İslam'dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir" Al-i İmran:19 Demek ki bir kişi hem müslüman hem de, gayr-i müslim olamıyormuş... Bir hocanın (kime göre hoca ise) bir cenazeda İncil okuması ancak ve ancak onu bağlar ve hesabını da o verecektir. | |
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | |
| Ben bu konuyu siyaset başlığında açtım. Ama inançlara taşınmış. Bir forum sayfasında bile inançlar fazla iredelendiğinde, burda ki moderatör arkadaşımız gereken yere taşıyor. Bu inanç konusudur ve siyasette işi yoktur diye düşünebiliyor. Kurallar ve bunların uygulanması, bir laiklik ile dini kıyaslamada aynı şekilde ülkemizde gerekli yerlerde değil, yersiz yerlerde kullanıldığından, bugün siyasette bu çelişkiler ile uğraşmak durumunda kaldık. Bu çelişkinin sebep ve sonuçlarını birlikte inceleyelim isterseniz. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| sn gece benim yazımda sormuştunuz bütün dinler aynı kitapta toplanabilirmi diye.3 ilahi din vardır ve bu 3 ilahi dinin ayrı ayrı 3 kutsal kitabı vardır.sonuçta allah tarafındandan gönderilen peygamberler aracılığı ile bize geldiği için ve hepsinin amacı aynı olduğundan dolayı ve asıllarının hemen hemen birbirinin aynı olduğundan dolayı böle bi soruyu gereksiz buluyorum..saygılarımla... |
| #9 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
| |
| #10 | ||
| Alıntı:
Bence tahrif edilmiş kitaplar ile Kuran birbirlerine tezat oluşturacaklardır. Böyle bir şey yapılsa bile aslı bozulmadan insanları yönlendirilebileceğini düşünmüyorum ben. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|