| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Müslüman arkadaşların kendilerine özgü bazı inançları vardır. Bu inançlar içinde bulunan ve de çelişkiler sunan ama Müslüman arkadaşların pek de farkında olmadıkları husus TEVRAT ve İNCİL'in değiştirildiğine dair söylemleridir. Eski ahid, yani tevrat İncildeki birinci bölümdür. Ve bugün Musevilerin elindeki Tevratla bir farkı da yoktur. Yeni Ahid denilen İncilin İkinci bölümü de, ne zaman değiştirilmiş ve hangi dildeki nüsha değiştirilmiş, bunları hiç hesaba almazlar ve sadece değiştirildi diyerek konuyu geçiştirirler. Kuran'da da İncil'in değiştirilmiş olduğuna dair bir söz yoktur. 2000 yıldan önce ye dayanan ÖLÜDENİZ TOMARLARI da bugünkü nüshalarla o devir nüshalarının aynı olduğunu göstermektedir. Pek çok akıl sahibi Müslüman araştırmacı da değişme olayının imkansızlığını şöyle anlatırlar. Hz. Muhammedden önce ortaya çıkan İncil nüshaları dünyanın pek çok bölgesine dağılmışken, eğer bunlar değiştirilmiş olsalardı, birbirleriyle de uyum sağlayamazlar ve aralarında farklar olurdu. Halbuki hepsi de birbirlerine uymaktadırlar... Değiştirlme iddiasında bir de önem taşıyan husus, TEVRAT ve İNCİL'in tümüyle mi değiştirilmiş olduğudur? Yoksa belirli bölümler mi değiştirilmiştir? Bu sorular daima yanıtsız kalmış, salt desteksiz iddialarla bu geçiştirilmeye çalışılmıştır. Şimdi tüm bu gerçeklere karşı tutup da TANRI sözünün değişmiş olduğunu söyleyenler aslında KURAN'a da karşı gelmiş olduklarının farkında dahi değildirler. Çünkü Kuran'da İncil ve Tevrat'ın Tanrı tarafından yollandığı pek çok ayette anlatılmakta ama bunların değişmiş olacağı hakkında tek söz yoktur. Aksine ALLAH bu kitapların koruyucusu olarak bildirilmektedir. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ayrıca tanrı Kuran'da onu biz yazdık koruyup kollayacak olan biziz diyor.diğerlerini kim yazdıda niye korumadı bakiiim? __________________
''BÜYÜK ADAMLAR DÜNYAYA YÜZ YILDA BİR GELİR.BU SEFERKİ BİZE RASTLADI'' İNGİLTERE BAŞBAKANI -Lloyd George- |
| #3 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Konuyla ilgisi yok gibi ama... Alıntı:
Miladi Takvim başlangıcı HZ. İsa'nın doğumu. 01.01.0000 olsun Bulunan Ölüdeniz tomarları 2000 yıldan önceye dayanıyor. -01.01.200. Bugünün tarihi:27.07.2008 2008-200.(ölüdeniz tomarları)=mesela 2010 olsun. Yani Hz. İsa daha doğmadan İncil diye bir kitap varmış da haberimiz yok. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #4 | ||
| Alıntı:
Tevrat İncil'in ilk bölümünü oluşturmakta bunu da unutmuş görünüyorsunuz. Farkındalıkla, | |
| #5 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin sesli, Müslümanlar ortada olan gercekliklere bakmak istemezler. Bu yüzden böyle zor sorular sorup onlari zorlamayin. Neden, tanrilari diger kitaplarini koruyamamisda bu kitabi koruyacak? Neden bunun üzerine yemin ediyor? Cok zor, cok... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
| #6 | ||||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Sırf bu forumda bile,en az 40-50 başlık altında,öbür kitaplarda böyle birşey belirtmemiş Allah,ancak Kur'an 'da belirtmiş,müslümanların inancı da bu yönde,diye yanıtlanmış bir soru. Ama klasik hastalığımız,dön baba dönelimden kurtulamıyoruz. Alıntı:
Ama haklısınız,gerçekten de çok zor. Ben önerimi geri alıyorum ![]() Ayrıca unutmadan, Alıntı:
Bu da çok mantıklı bir paragraf olmuş ,akıl sahibi insanlara benzememiz dileğiyle ![]() saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |||
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| kuran'da yahudilerin ilahi kitaplarını değitirdiklerinden bahseder, hristiyanlardan ve incil'den bahsedildiğini hatırlamıyorum şu an. İkincisi; muhammed dönemindeki müslümanlara çelişkide kaldıklarında hakem olarak tevrat'ı tarif eder ve tevrat'a bakın der. (hem yahudilerin kitabı bozduğundan bahsediyor hem de tevrat'ın müslümanların zor durumlarında hakemlik yapmasını istiyor). tevrat ve incil'de de bu kitapların tanrı tarafından korunacağı yazılıdır (aynen kuran'da olduğu gibi). kuran'da bazı ayetlerden müslümanlar olmayanların cennete gişdemeyecekleri anlaşılırken, bazılarında hakkıyla iman edenlerin (hristiyanlar ve yahudiler dahil) hepsinin cennete gidebileceğinden bahseder. not: benim kuran hakkında söylediklerim diyanet işleri başkanlığı'nın birebir kuran çevirisine dayalıdır. Tek kişinin yapmış olduğu (elmalılı hamdi yazır vb.) çevirilere dayalı değildir. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #8 | |
| ayrıca sn sesli'nin yazdıklarını düzeltmek istiyorum. tevrat, incil'in birinci bölümü değildir, ayrı bir kitaptır. İncil, tevrat'ı tamamlayıcı olarak indirilmiştir. Tevrat, zebur ve incil; Kutsal Kitap adı altında birleştirilmiştir. Hristiyanlar kutsal kitap'a (ağırlıklı olarak incil'e) inanırlar, fakat ibadetlerinde tevrat ve zeburdan da ayetler okurlar. yahudiler ise sadece tevrat'a inanırlar, incil'i reddederler. İncil'de incil'in yahudi dininin tamamlayıcısı olduğu belirtilmiştir. Ayrıca hristiyanlara yahudi geleneklerine ve öğretilerine uyma zorunluluğu kaldırılmıştır (bu biraz çelişkili geldi bana). __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #9 | ||
| Alıntı:
Yanlışım olunca bunu düzeltmek de görevim. Ama bana lütfen söyler misiniz; İncildeki ESKİ AHİD TEVRAT değil midir? İncil'deki YENİ AHİD de, Eski Ahid'den sonra gelen bölümü oluşturmuyor mu? Lütfen düzeltmeyi benim bu belirttiğim hususlara göre yapın. Sevecenlikle, | |
| #10 | ||
| Alıntı:
Siz Kutsal Kitap'ı açıklamışsınız farkında olmadan sn sesli. Kutsal Kitap'ta eski ve yeni ahit birlikte sunulur. Neyse, çok da önemli bir yanlış değildi zaten, sevecenlikle kalın. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|