"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bilesiniz ki, dünya hayatı bir oyun, bir eğlence, bir süs ve birbirlerinizle övünmeniz, servet ve çoluk çocuk yarışı yapmanızdan ibarettir. Tıpkı bir sağanak yağmur gibi. Ekinleri çıkarması çiftçiyi sevindirir. Sonra bakarsın ekinler sararmış ve ardından çer-çöp oluvermiş. Ahirette ise ya şiddetli bir azap, ya da Allah’ın bağışlaması ve rızası vardır. Dünya hayatı aldanmışların servetidir’ (57/20). faruk beşer müslümanların dünyevileşme parametreleri'ni ele almış... Alıntı:
güçlü olan kazanır... sulh Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-07 19:57 . | |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Ben 4. grup müslümanlardanı; ~şöyle ki ben dünyasal gerçekliklerle ahiretin anlaşılabileceğine inanmıyorum(yani 3. grup) çünkü dünyasal olarak tam bir varlık kanıtı yok. 1. ve 2. gruba gelirsek onlar zaten olması ihtimal 2 insansı düşünceden birini seçmiş olanlardır. Bu konuya bir de 4. gruba beni eklerseniz sevinirim. saygılarımla; __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! |
|
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| MÜSLÜMAN ALAHIN emirlerine tabi olan, kabul eden ve onaylayan demektir.İMAN eden teslim olmuş ve hidayete ermiş demektir. Öyle müslümanları katagorize etmek ve birkaç grup müslüman var diye telaffuzda bulunmak sadece gündemi belirlemek veya mizah için söylenen sözler olarak telakki edilebilir. Şunu belirtmek gerekir ki müslümanların islama bakış açıları ve yaşamaları farklı olabilir.İman etmiştir, ancak ibadet yönünden biraz eksik ve ihmalkar olabilir. (maide: 69) ''bedeviler iman ettik dediler, hayır siz iman etmediniz, teslim olup boyun eğdik deyin. İman kalplerinize henüz nüfuz etmedi.,, Demekki imanın kalplere nüfuz etmesi gerekir. Müslümanları gruplara ayırmak bence yanlıştır. İMAN EDEN HERKES MÜSLÜMANDIR... SAYGILAR.... |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Müslümanları gruplara ayırmak yanlışsa mezhep ayrımları da yanlıştır. O zaman müslüman kalmadı desenize. açık fikirlilikle; __________________
Düşünceler olmuş bir sarp. Mantık olmasa bu ne harp! |
|
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Mümin ve müslüman şöyle tarif edilmiş hadiste elinden ve dilinden zarar doğmayandır müslüman komşusunun malını canını ırzını emanet edebildiğidir Mümin arada fark var yani günahkar müslüman vardır ama yalancı ve nankör Mümin yoktur yine hadise göre. ölçüleri bilmek gerek |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
BİLGİLERİNİZE | |
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| 'Dünyayı ve ahireti bir arada götürmeye çalışanlar.. Sadece dünya için.. Ve Sadece ahiret için çalışanlar..'ın yanında Dinin her döneme hitap etmediğini, değişen koşullar ve yaşam tarzının dini vecibeleri hafifleteceğini düşünen, kamu kuruluşunda patronunu, seccadesinde Allah'ı razı etmeye çabalayanlar.. kategoriside eklenmeli bence. |
| #9 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| bence her şey gruplandırılabileceğinden müslümanlar da davranış şekjillerine göre gruplandırılabilir. ben şu şekilde gruplandırabilirim örneğin: - hem müslüman hem de bir cemaatin üyesi olup dinini başkalarına yaymaya çalışanlar, cemaatlerden rant sağlayanlar. - müslümanın diyen, başkasına zararı dokunmayan ama kuran'ı okumamış olan saf müslümanlar. - islam'ı araştırmış olan fakat zevkleri için bazen tam tersini yapanlar. - kuran'ı araştırma ve eleştirebilme cesaretini gösterebilmiş olan müslümanlar. - dindarlığı zayıf olan insanlara öcü gibi bakan müslümanlar. gruplandırma daha çoğaltılabilir. 4. grup müslümanların sayısı ise türkiye'de oldukça azdır. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Tayyip ve şurekasının hagi grup müslümanlardan olduğunu bayağı merak ettim. Gruplandıran arkadaşın buna bir cevabı varmıdır ki... Ya ona oy verenler acaba hangi gruba girerler. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|