"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
ABD Büyükelçiliğinde Çalışmış Bir AKP li/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| ABD Büyükelçiliğinde Çalışmış Bir AKP li ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDE ÇALIŞMIŞ BİR AKP’Lİ… Selahattin Erol önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin yönetimi için dümene geçecek olan Mehmet Şimşek kim? Milliyet gazetesinin deneyimli ekonomi yazarı Güngör Uras, köşesinde Mehmet Şimşek’in özgeçmişini özetlemiş (Milliyet, 24.7.2007) [b]“Mehmet Şimşek, 1967 Batman/Gercüş doğumlu. Liseye kadar Anadolu’da okumuş. A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Etibank bursuyla İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde lisanüstü eğitim yapmış ."(*Abdullah Gül de aynı üniverisitede kariyer yapmıştı ) http://ilk-kursun.com/6841 "Türkiyedeki Exeter Lobisi ve Abdullah Gül"/Arslan Bulut ........ “Dönüşte Etibank bursunu taksitle ödemeyi kabul ederek Ankara’da ABD Büyükelçiliği’nde çalışmış. 4 yıl sonra ABD’de oturma ve çalışma izni (greencard) alınca, bir süre ABD’de bulunmuş.” .......... Mehmet Şimşek, Radikal gazetesinde kendisiyle yapılan bir söyleşide (Radikal, 2.7.2007) Merrill Lynch hakkında bilgi verirken, Türkiye’ye AKP iktidarı için değil, ondan önceki hükümet döneminde uygulamaya konulan Kemal Derviş programı çerçevesinde geldiğini de ima ediyor: “Benim AK Parti’den önceki hükümetle de diyalogum vardı. Yedi yıldır çalıştığım Merrill Lynch, Türkiye’nin milli gelirinin dört katı büyüklüğünde müşteri portöyü olan bir uluslararası kuruluş. Ben Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi ekonomik araştırmalar bölüm başkanıydım.” İşte insan Mehmet Şimşek gibi vatan ve millet aşkıyla yanıp tutuşunca, “Türkiye’nin milli gelirinin dört katı büyüklüğünde müşteri portöyü olan bir uluslararası kuruluş”un “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi ekonomik araştırmalar bölüm başkanlığı”nı bırakıp, koşarak vatan hizmetine gelir. Üstelik Radikal’deki söyleşiden öğreniyoruz ki, AKP hükümet olursa kendisine ekonomiyle ilgili bir görev verileceği de vaat edilmemiş! Özverinin böylesine hayran olmamak elde mi? .............. http://www.turkpolitika.com/modules....ticle&sid=8679 ***Hoşgeldin Kemal Derviş __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-07 22:43 . |
|
| #2 | ||||||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Alıntı:
Konu yukarıdaki gibi geliştikten sonra,Mehmet Şimşek aşağıdaki cevabı veriyor.. Alıntı:
Alıntı:
Ve devam ediyor.... Alıntı:
Saygılarımla...........Harbey........ harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-07 22:37 . | |||||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|