"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

ABD Büyükelçiliğinde Çalışmış Bir AKP li

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski27-07-07, 22:11  #1
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007
ABD Büyükelçiliğinde Çalışmış Bir AKP li

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDE ÇALIŞMIŞ BİR AKP’Lİ…

Selahattin Erol

önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin yönetimi için dümene geçecek olan Mehmet Şimşek kim? Milliyet gazetesinin deneyimli ekonomi yazarı Güngör Uras, köşesinde Mehmet Şimşek’in özgeçmişini özetlemiş (Milliyet, 24.7.2007)
[b]“Mehmet Şimşek, 1967 Batman/Gercüş doğumlu. Liseye kadar Anadolu’da okumuş. A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Etibank bursuyla İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde lisanüstü eğitim yapmış ."(*Abdullah Gül de aynı üniverisitede kariyer yapmıştı )
http://ilk-kursun.com/6841
"Türkiyedeki Exeter Lobisi ve Abdullah Gül"/Arslan Bulut

........
“Dönüşte Etibank bursunu taksitle ödemeyi kabul ederek Ankara’da ABD Büyükelçiliği’nde çalışmış. 4 yıl sonra ABD’de oturma ve çalışma izni (greencard) alınca, bir süre ABD’de bulunmuş.”
..........
Mehmet Şimşek, Radikal gazetesinde kendisiyle yapılan bir söyleşide (Radikal, 2.7.2007) Merrill Lynch hakkında bilgi verirken, Türkiye’ye AKP iktidarı için değil, ondan önceki hükümet döneminde uygulamaya konulan Kemal Derviş programı çerçevesinde geldiğini de ima ediyor:

Benim AK Parti’den önceki hükümetle de diyalogum vardı. Yedi yıldır çalıştığım Merrill Lynch, Türkiye’nin milli gelirinin dört katı büyüklüğünde müşteri portöyü olan bir uluslararası kuruluş. Ben Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi ekonomik araştırmalar bölüm başkanıydım.

İşte insan Mehmet Şimşek gibi vatan ve millet aşkıyla yanıp tutuşunca, “Türkiye’nin milli gelirinin dört katı büyüklüğünde müşteri portöyü olan bir uluslararası kuruluşun “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi ekonomik araştırmalar bölüm başkanlığı”nı bırakıp, koşarak vatan hizmetine gelir. Üstelik Radikal’deki söyleşiden öğreniyoruz ki, AKP hükümet olursa kendisine ekonomiyle ilgili bir görev verileceği de vaat edilmemiş! Özverinin böylesine hayran olmamak elde mi?
..............
http://www.turkpolitika.com/modules....ticle&sid=8679

***Hoşgeldin Kemal Derviş

FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-07 22:43 .
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-07-07, 22:33  #2
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Hazine'den sorumlu Ekonomi Bakanı olması beklenen Mehmet Şimşek'in, katıldığı bir TV programında, "Tekstilin artık Çin'e bırakılması gerek" açıklaması sektörde sert eleştirilere yol açtı.

Bir basın toplantısı yaparak yanıt vermeye hazırlanan tekstilciler, Şimşek'in 'yanlış anlaşıldım' sözleri üzerine bundan vazgeçti.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, "Böyle sözler tahribata yol açabiliyor. Dakika bir gol bir. Bu şekilde davranırsa o da zorlanır biz de zorlanırız" dedi.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Tekstili Çin'e bırakmak bu sektörü bilmeyenlerin görüşüdür. İstiyoruz ki dışarıdan gelen prensler bu sektöre objektif baksın" diye konuştu.

Alıntı:
Biz Mehmet Bey gibi hem ulusal hem uluslararası ekonomistlerin 2005 öncesinde Türk tekstil ve hazır giyim sektörüyle ilgili yapmış olduğu saçma sapan kehanetler yüzünden çok acılı ve sıkıntılı günler geçirdik. Bu sektörler için yüzde 40'lık bir dramatik düşüş öngördüler ve bunu kamuoyuna aktardılar.

Ama yüzde 40 büyüme gerçekleşti. İhracatın ve istihdamın dinamosu oldu.

Yüzeysel bir bilgi üzerinden tartışmak Mehmet Bey'e yakışmıyor.

Hiçbir şey yapamıyorsa, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer'e sorsun."

Konu yukarıdaki gibi geliştikten sonra,Mehmet Şimşek aşağıdaki cevabı veriyor..

Alıntı:
Ben, çok basit tekstil ürünlerinde, katma değeri ve teknoloji katkısı düşük olan ürünlerde 2025-2050 yılında bu ürünlerin üretimini belki Çinlilere bırakmak lazım. Onlardan da 65 milyonu Türkiye'de misafir edelim, onlar üretsin satsın, biz misafir edelim, burada harcasınlar dedim.
Sayın Mehmet Şimşek cevabını,ABDEST ÖRNEĞİYLE zenginleştiriyor...

Alıntı:
'Abdestsizken namaza yaklaşmayın' derler ya işte burada da abdestsiz kısmını almadılar, namaza yaklaşmayın kısmını aldılar. Ben öyle bir şey söylemedim.

Ve devam ediyor....

Alıntı:
Tabii ki ben tekstil uzmanı değilim. Ama sektörde olup bitenler ve trendler konusunda bilgim var."
Alıntı :http://www.milliyet.com.tr/2007/07/27/ekonomi/aeko.html

Saygılarımla...........Harbey........

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-07-07 22:37 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 06:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)