Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir Hikaye

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski07-01-06, 22:32  #1
Hermes

Giriş Tarihi: Jan 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Bir Hikaye

Geçende arkadaş anlatmıştı...

Bir işçi; Kasaplara et dağıtılan büyük araca may yüklemekle hükümli bir işçi.
bir gün herzamanki gibi hayvan etlerini araca yüklüyorlar ve gün yeni batıyor güneş ışığı iyice azalmış.Son etide araca koymak için aracın kasanısa / içine giriyor ve kancaya takarten eti kayıp düşüyor! Kendinden geçiyor bayılıyor. İş arkadaşları -malı yükledik gidelim geç olmadan diyerek kasanın kapılarını kapatıyorlar ve yola çıkıyorlar. İçerdeki işçi ayılıyor (işçiye bi isim takalım ali olsun ok) Ayıldığında arabanın hareket halinde olduğunu farkediyor etlerin arasında ve etlerin derin dondurucuya ihtiyaç duymasınan dolayı kasanın soğutma sisteminin açık olucağını biliyor ve o sekilde düsünüyor.Korkarak aracın bazı yerlerine vuruyor sesini duyurabilmek için. Sesini duyuramadığında cebinden not defterini çıkarıp 1.saat yazıyor -etlerin arasında bu karanlık ve soğuk hava çok ürkütücü. 2. saat yazıyor -soğukluk çok arttı yolun bitmesini çok istiyorum yoksa soğukluk arttıkça donarak ölücem sanırım. 3.saat yazıyor -artık dizlerimi hissetmiyorum uykum geliyor zor nefes alıyorum çok soğuk artık dayanımıyorum.
araç gidimesi gereken yere varıyor ve işçilerden biri kasanın kapılarını açıyor ve ağır bir koku geliyor ve içerde soğuktan ölen işçinin cesetini buluyorlar ama koku, işçinin cesetinden değil derin dndurucuyu açmadıklarından dolayı çıkıyordu. soğutucuyu açmayı uutmuşlardı.
Ölen ali, derin dondurucunun açık olduğunu düşünerek kendini öldürdü farkında olmaan. İnsan piskolojisini yönetebilirse hertürlü dış etmenlerden koruyabilir kendini ne kadar tuhaf bir şeydirki olmayan bir soğukluğu düşünerek donarak ölüyorsunuz!

tesekkürler..
Hermes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-01-06, 22:52  #2
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

insan psikolojisi bu.
aslında buna benzer çok olay göstermiştir ki, kişideki kabul ve red sistemi bu olguları hazırlar.

hani bir söz vardır <<bir şeyi 40 defa söylersen olur>> derler
kişinin kendisini şartlandırmasıdır olay.
imtihan öncesi çocuğa devamlı <<sen kazanamazsın>> diye söyleyip durun, imtihanda başaramaz.

bu bir telkindir.bilinç altını etkiler, rüyalar hayeller oluşturur.
buna benzer zanlarla hayatta büyük hatalar yapmaktayız
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-01-06, 16:30  #3
::anka::

::anka::'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Uzak doğuda insanların bilinçli olarak kalp ritimlerini düşünceleriyle düşürdüklerini duymuştum. İnsan beyni gerçekten başlı başına mucize. Bu hikayenin doğruluğunu çok merak ettim. Bu çok uç bir örnek çünkü. Ama insan böyle bir potansiyali kullanabilmeyi öğrense kimbilir neler yapabilir şartlanma yoluyla kendini öldürebildiğine göre..
::anka:: is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-01-06, 17:11  #4
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

bir benzetme yaparsak
5 yaşındaki bir çocuğun son sistem mükemmel bilgisayarlarla donatılmış bir uzay gemisindeki hali gibi kişi beyninin içinde.

ne büyük bir mucizenin içinde olduğunun farkında bile değil

insanlık beynin sırlarını gördükçe ve anladıkça ne büyük bir hazineyi, ne büyük bir silahı, ne büyük bir gücü, ne büyük bir bilgiyi omuzlarında taşıdığını hayretle görecektir.uğur özaltın
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-06, 11:51  #5
eflatun_2
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006

ya daha iyi hikayelerin yokmu benim karşıma bu olay 10 sefer çıktı ve hepsinde farklılıklar var
eflatun_2 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı