"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| bir sorum var ve bu soru benim yönümü belirleyecek...mantığım la imanım arasında tercih noktasındayım. SORUM S.arabistand şeyhi vatandaş rıza dan kat ve kat zengin fakirlik derdi yok , geçim derdi yok , istediğini yapabilecek maddi güce sahip.. Allah diyorki ..Vatandaş rıza ve Arap kralına kullarım sizii dünya denen yerde bir imtahana sokuyorum.. iyilik yapan ve bana inancı tam olan , günahdan kaçınan , namazını kılan ,zekatını veren , hacca giden , oruç tutanınızı cennetime alacağım.. diyor Vatandaş rıza fakir geleceğiyle ilgili sorunları var .. kira var ,çocukları okula gidemiyor , ekmek bulamıyor ama Arap prensi nin kira derdi yok , maddi derdi yok ,ekmek derdi yok Şimdi soruyorum... vatandaş rıza bu kadar Maddi sıkıntı içindeyken Arap kralı nın maddi sıkıntısı yokken Maddi durum % 80 manevi durumu etkiler Şimdi soruyorum vatandaş rıza 40 metre geriden başlayacak ve Arap prensiyle 100 metrelik kulvarda birlikte yarışması bekleniyor... Arap kıralının ne torpili var ya da neden O da 40 metre geriden başlamıyor yorumlarınızı bekliyorum.. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| zenginlik insanı rehavete götürür ve rahat içindeki insanın Allah'ı unutması, şımarıp şaşırma riski çok yüksektir... fakir ise zorluklar içinde daima Allah'a muhtaç olacaktır.. tabiki fakir için de isyan riski vardır.. sonuç olarak islam anlayışında zengin fakire, güzel çirkine, uzun kısaya, güçlü zayıfa borçlu olarak dünyaya gelir.. borcunu dünyadayken ödeyemeyen kaybeder.. boynuzsuz koçun boynuzlu olandan hakkını alacağı bir günü vadeder islam... __________________
güçlü olan kazanır... |
| #3 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Ama malı ve parası olmayan fakirin, olmayan servetinin hesabını vermek gibi bir problemi olmadığı gibi, sabreder,başkalarının malında gözü olmaz , kaderine razı olursa ahirette PEYGAMBERLERLE birlikte huzura çıkıp CENNETE girecektir. YANİ MALIN NE KADAR FAZLA İSE SORGUN VE SUALİN ÇOK.. OLMAYAN MALINDA İMTİHANI YOK....... | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sizin sorunuzu şu şekilde zorlaştırabiliriz. Allah, peygamber, namaz, kur'an gibi kelimeleri hayatı boyunca duymamış afrikalı bir çiftçinin imtihanı ile dindar bir ailede yetişen vatandaş Rıza'nın imtihanı arasındaki farkı nasıl açıklarsınız? Afrikalı çiftçi yarışa çook gerilerde mi başlamış olacak? Birincisi bu bir yarış değildir. Herkes gücü nispetinde imtihan olmaktadır. Gaibi ancak Allah bilir, fakat Afrikalı çiftçi susamış bir yolcuya bir bardak su ikram erederek cennete gidebilir, vatandaş rıza her gün oruç tutsa dahi cennete gidemeyebilir. vesselam |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| cennetlik olmak yani Mümin olmak paraya mala evlada güzellik veya endama hastalığa veya her hangi bir ibadete bağlı veya bağımlı değildir tamamen nasiptir.Allah hükmüdür. nebiler dahi iman bahşedemezler. meleklerde iman bahşedemezler sadece hükmü yerine getirirler. para içinde yüzende de iman olabilir çulsuzda da iman olmayabilir. |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Uzun zaman önce reenkarnasyon ile ilgili bir yazı okumuştum. Makalede kast sistemindeki üst sınıfların, alt sınıf ayaklanmalarını bastırmak için reenkarnasyon yalanını ortaya atıığı iddia edilmişti. Gerekçesi de şuydu. Üst sınıflar alt sınıfları "Bana iyi hizmet edersen bir daha ki yaşamında sende bir varlıklı olarak doğabilirsin." Sosyolojik olarak da incelendiğinde bu reenkarnasyon yalanının oldukça yerinde oldugu görülmektedir. İslama ve sizin örneğinize baktığımızda ise buna benzer bir tanım yapmak mümkündür. Fakir "Bu benim kaderim" diye zenginin malına ve o iğrenç söümürü sistemine itiraz edemiyor. Akıllarına bir masal girilmiş cennet diye. İşte fakirleri, alt sınıfları susturmak için harika bir çalışma sayın Turkoman. "Ellerine bir çelik çomak verdik, oynuyorlar." ![]() __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| İnsan hayatını nerede geçirdiğinden ne yaptığından, sağlığını gücünü nasıl harcadığından... hesaba çekilecektir. Ve en ufak bir haksızlık dahi yapılmayacaktır. (Kur'an da bildirilmektedir) Müslüman olmak için veya cennete gitmek için belirli bir gelir veya asillik aranmaz, sadece inançla ilgili bir konudur. O nedenle belki açlıktan nefesi kokan bir insan cennete giedebilecekken, dünyanın sayılı bir zengini gidemeyektir. Konu tamamen iman ile alakalıdır. Bir konuda da yanlış örnek verilmiş. Reernkarnasyonla ilgili birşeyler denilmişte... Budizmde ruh yoktur, ruh kabul edilmez ama reernkarnasyona inanılır. En büyük çelişki noktalarından biri de budur zaten. Neyin öldükten sonra geçtiği belirtilmez, es geçilir... Yani verilen örneğin konuyla alakası yoktur... Ayrıca cennet fikri hiçbir müslümana "bir lokma bir hırka" yalanını aslında empoze etmez. Fakat budizmden İslam'a sızmış (daha doğrusu müslümanlara, İslam Kur'an da ki gibidir) bazı fikirlerde böyle saçmalıklar vardır... Olayın nasıl sınıf meselesi olmadığını sadece şu hadis bile açıklamaya yeter: Bugün ölecekmiş gibi ahirete hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmak... İslam denge dinidir, dengeyi bulmanızı ister sadece o kadar... Allah hakkınızda hayırlısını versin, inşallah şüphelerinizden bir an önce kurtulursunuz, inşallah bir an önce kurtulurlar... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| zalim yöneticiye karşı çıkmak müslümana farzdar. idarecilikte de zalim olmamak yine müslümana farzdır. eve girmiş hırsıza karşı koymak hırsızı öldürmek de müslümana farzdır. devlet kasasından çalmamak ve çaldırmamakta müslümana farzdır. ihtiyaç sahibini ihtiyacını fırsat bilip istismar etmemekte müslümana farzdır. |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Turkoman en basitinden şöyle bakın. Biz makalelerden, sosyolojiden, bilimden bahsediyoruz. Eleştirmeye çalışanlar olmayan şeylerden, aklın olmadığı diyarlardan.. İnancınızı etkilemk istemem, "Şöyle olunuz, böyle olunuz" gibi hakaret de etmem. Ama madem böyle bir durum içerisindesiniz, bence insanlara sormak yerine bunu kafanızda halletmeye bakın. Sürekli düşünün, sürekli... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bana kalırsa hiç düşünmeyin, hemen inanın! ![]() dert etmeyin çok fazla su akar yolunu bulur, iyi niyetinizi koruyun yeter.. iman nasip meselesidir.. kalbinize Allah'ın nuru yansırsa inanıverirsiniz, o nuru yansıtacak bir kalbiniz yoksa yıllarca düşünseniz de değişen bir şey olacağına inanmıyorum... kalp iman edecek kadar temizlenmişse düşüncenin ışığını yakalayabilir... __________________
güçlü olan kazanır... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|