"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
nerde eski 1 mayıslar...?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| bugün nette gezinirken 1977 1 mayıs'ına takıldım.belki tarihte yapılan en büyük toplantılardan birisi.tamı tamına 500 bin insan...500 bin insanı görmemek dinlememek mümkün mü?lakin kafama takılan şimdi niye bu sayının yanına yaklaşılmıyor.sonuçta işci bayramının anlamı işcinin sesini duyurmak,onların sıkıntılarını duyurmak değil mi?acaba sosyal demokratım diyenler sol görüşlüyüm diyenler neden desteklemiyor 1 mayısları ya da ne kadar destekliyor?ya da ne gerek var sağcı solcu olmaya sonuçta işci bizim işcimiz değil mi? |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
İşçi sınıfı bilincinin,ne işçi sınıfı bu ülkede insanlık iğdiş edilmiş durumdadır.Bu yıl Taksim'e çıkıldı.Seneye daha kalabalık çıkılacaktır.Emekçilerin milliyetçi olması tesadüf değil Sayın KüçüKKalem.Bu bazı şeylerin üstünü örtmede oldukça sık kullanılır ancak yolun sonu geldi. Kral çıplak mı,teşhirci mi önümüzdeki yıldan itibaren belli olacak.Saygılar. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
buna bir örnek veriyim.. 2 temmuz sivas madımak otelindeki insanların ölümünü anmak için bu yıl Kadıköy deki gösteriye katıldım 3 arkadaşımla bereber.. ama oradakilerin çoğu İllegal sol örgüt mensuplarıydı ve PKK yandaşlarıda vardı ama ben oraya Sivası anmak için gittim, .... neyse , kadıköy iskelesine girdik.. tüm gruplar sırayla iskeleye giriyordu ÖDP , TKP , yurtsever cephe , emep , Kaypakkayacılar vb.. neyse sonra SODEP liler alana girdi ve attıkları ilk slogan '' kemaliistlerden hesap sorulacak ''gibi felan öyle bir slogan attılar ama Atatürkçülere gönderme yaptılar... ama kardeşim biz orada Madımak ı anıyoruz..ben atatürkçüyüm.. şimdi ne olduda hemen kemalistlerden hesap soracağız diyorsunuz Madımak otelini yakan Şeriatçı yobazlarla ilgili sloganla girsenize alana... Değinmek istediğim 1 MAYIS taki katılımın az olmasının nedenide bence bu. PKK lıların kendi siyasi görüşlerini 1 mayıslara taşımak istemesinden dolayı azalıyor bence.. | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| O şekilde slogan atanların solcu olduklarına inanmıyorum.. 1 Mayıs işçi bayramının öncelikle resmi bir bayram olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Ayrıca halkın üzerinde 1 mayıs meydanlarının tehlikeli yerler olduğu izlenimi bırakılmıştır. Buda kırılmalı ve aşılmalıdır. Eski coşku elbette tekrar yakalanabilir, fakat geçen 1 Mayıs'ta yaşananlar polis teşkilatının 77'dekinden pek farksız olmadığını gösteriyor. Hükümet ve ABD o eski 1 Mayıslardan çok korkuyor.. Uyanıştan korkuyorlar.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| 1 mayısta yapılan katliamlar insanları korkutur oldu o yüzden işçi bayramlarına gereken ilgi gösterilmiyor... |
|
| #6 | |
| Korku neyle yıkılır sizce?Ve nereye kadar korku? __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Korkuyu yıkmanın yolu bilinçlendirmeden geçiyor. Ancak yurdumuzda insanlara komünizm bir canavar gibi gösterilmiş durumda bu yüzden bence tek tek heyetler oluşturulmalı ve köylere fabrikalara vb. emeğin pazarlandığı mekanlara gönderilip halk bilinçlendirilmelidir.. Korku proleterin devrimin olabileceğine inanması ve oğullarına daha güzel bir dünya uğruna canlarını vermeyi göze aldıklarında sona erer... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Aslolan kitlelerin arkasında kalabilmektir.Önünden gitmek çok zor değil bizim ülkede. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları | |
|
| #9 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| |
|
| #10 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|