"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

nerde eski 1 mayıslar...?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-07-07, 11:48  #1
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
nerde eski 1 mayıslar...?

bugün nette gezinirken 1977 1 mayıs'ına takıldım.belki tarihte yapılan en büyük toplantılardan birisi.tamı tamına 500 bin insan...500 bin insanı görmemek dinlememek mümkün mü?lakin kafama takılan şimdi niye bu sayının yanına yaklaşılmıyor.sonuçta işci bayramının anlamı işcinin sesini duyurmak,onların sıkıntılarını duyurmak değil mi?acaba sosyal demokratım diyenler sol görüşlüyüm diyenler neden desteklemiyor 1 mayısları ya da ne kadar destekliyor?ya da ne gerek var sağcı solcu olmaya sonuçta işci bizim işcimiz değil mi?
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-07, 17:15  #2
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın KüçüKKalem şöyle demiş:

Mesajı Göster
bugün nette gezinirken 1977 1 mayıs'ına takıldım.belki tarihte yapılan en büyük toplantılardan birisi.tamı tamına 500 bin insan...500 bin insanı görmemek dinlememek mümkün mü?lakin kafama takılan şimdi niye bu sayının yanına yaklaşılmıyor.sonuçta işci bayramının anlamı işcinin sesini duyurmak,onların sıkıntılarını duyurmak değil mi?acaba sosyal demokratım diyenler sol görüşlüyüm diyenler neden desteklemiyor 1 mayısları ya da ne kadar destekliyor?ya da ne gerek var sağcı solcu olmaya sonuçta işci bizim işcimiz değil mi?
Evet,demokrasi taleplerinin nasıl kesildiğinin bir başka örneği ve hala faili belli meçhullarden 1 Mayıs 1977 katliamı.Gelecekteki katliamlarının provasını yaptılar orda.
İşçi sınıfı bilincinin,ne işçi sınıfı bu ülkede insanlık iğdiş edilmiş durumdadır.Bu yıl Taksim'e çıkıldı.Seneye daha kalabalık çıkılacaktır.Emekçilerin milliyetçi olması tesadüf değil Sayın KüçüKKalem.Bu bazı şeylerin üstünü örtmede oldukça sık kullanılır ancak yolun sonu geldi.
Kral çıplak mı,teşhirci mi önümüzdeki yıldan itibaren belli olacak.Saygılar.
Eski28-07-07, 22:20  #3
TurkomanGD
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın KüçüKKalem şöyle demiş:

Mesajı Göster
acaba sosyal demokratım diyenler sol görüşlüyüm diyenler neden desteklemiyor 1 mayısları
Sosyal demokratım diyen PKK yandaşı solcular1 mayısları PKK propagandasına dönüştürüyor.. Diğerleride bundan dolayı katılmak istemiyor..

buna bir örnek veriyim..

2 temmuz sivas madımak otelindeki insanların ölümünü anmak için bu yıl Kadıköy deki gösteriye katıldım 3 arkadaşımla bereber..

ama oradakilerin çoğu İllegal sol örgüt mensuplarıydı ve PKK yandaşlarıda vardı

ama ben oraya Sivası anmak için gittim,

....
neyse , kadıköy iskelesine girdik..
tüm gruplar sırayla iskeleye giriyordu
ÖDP , TKP , yurtsever cephe , emep , Kaypakkayacılar vb..

neyse sonra SODEP liler alana girdi ve attıkları ilk slogan
'' kemaliistlerden hesap sorulacak ''gibi felan öyle bir slogan attılar
ama Atatürkçülere gönderme yaptılar...

ama kardeşim biz orada Madımak ı anıyoruz..ben atatürkçüyüm..
şimdi ne olduda hemen kemalistlerden hesap soracağız diyorsunuz

Madımak otelini yakan Şeriatçı yobazlarla ilgili sloganla girsenize alana...

Değinmek istediğim 1 MAYIS taki katılımın az olmasının nedenide bence bu.

PKK lıların kendi siyasi görüşlerini 1 mayıslara taşımak istemesinden dolayı azalıyor bence..
TurkomanGD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-07, 22:42  #4
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

O şekilde slogan atanların solcu olduklarına inanmıyorum..

1 Mayıs işçi bayramının öncelikle resmi bir bayram olarak kabul edilmesi gerekmektedir.
Ayrıca halkın üzerinde 1 mayıs meydanlarının tehlikeli yerler olduğu izlenimi bırakılmıştır. Buda kırılmalı ve aşılmalıdır.

Eski coşku elbette tekrar yakalanabilir, fakat geçen 1 Mayıs'ta yaşananlar polis teşkilatının 77'dekinden pek farksız olmadığını gösteriyor. Hükümet ve ABD o eski 1 Mayıslardan çok korkuyor.. Uyanıştan korkuyorlar..
Eski28-07-07, 23:54  #5
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

1 mayısta yapılan katliamlar insanları korkutur oldu o yüzden işçi bayramlarına gereken ilgi gösterilmiyor...
Lumbstatc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-07-07, 23:56  #6
koçero

koçero'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Lumbstatc şöyle demiş:

Mesajı Göster
1 mayısta yapılan katliamlar insanları korkutur oldu o yüzden işçi bayramlarına gereken ilgi gösterilmiyor...
Korku neyle yıkılır sizce?Ve nereye kadar korku?
Eski29-07-07, 00:00  #7
Lumbstatc

Lumbstatc'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın koçero şöyle demiş:

Mesajı Göster
Korku neyle yıkılır sizce?Ve nereye kadar korku?
Korkuyu yıkmanın yolu bilinçlendirmeden geçiyor. Ancak yurdumuzda insanlara komünizm bir canavar gibi gösterilmiş durumda bu yüzden bence tek tek heyetler oluşturulmalı ve köylere fabrikalara vb. emeğin pazarlandığı mekanlara gönderilip halk bilinçlendirilmelidir.. Korku proleterin devrimin olabileceğine inanması ve oğullarına daha güzel bir dünya uğruna canlarını vermeyi göze aldıklarında sona erer...
Lumbstatc is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-07-07, 00:06  #8
koçero

koçero'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Lumbstatc şöyle demiş:

Mesajı Göster
Korkuyu yıkmanın yolu bilinçlendirmeden geçiyor. Ancak yurdumuzda insanlara komünizm bir canavar gibi gösterilmiş durumda bu yüzden bence tek tek heyetler oluşturulmalı ve köylere fabrikalara vb. emeğin pazarlandığı mekanlara gönderilip halk bilinçlendirilmelidir.. Korku proleterin devrimin olabileceğine inanması ve oğullarına daha güzel bir dünya uğruna canlarını vermeyi göze aldıklarında sona erer...
Bilinç bana göre hayata iradi müdahalenin kendisidir.Bu yoksa ancak bulanıklıktan sözedilebilir.Kafalarda korkuyu oluşturan güçtür,gücün yıkıldığını gösterirseniz,bilinç kendisi gelecektir.Bunun altında yatan 700 yıllık tarihi iyi incelemek gerekmektedir.
Aslolan kitlelerin arkasında kalabilmektir.Önünden gitmek çok zor değil bizim ülkede.
Eski29-07-07, 00:07  #9
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sayın TurkomanGD şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sosyal demokratım diyen PKK yandaşı solcular1 mayısları PKK propagandasına dönüştürüyor.. Diğerleride bundan dolayı katılmak istemiyor..
Ufkumuzu ne zaman açacağız acaba?
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-07-07, 00:19  #10
TurkomanGD
Kayıtlı Okur

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ufkumuzu ne zaman açacağız acaba?
ufkum açık ya sizin !
sadece İşçiyi savunacaksan gideceksin 1 mayısa..
Kürt devletini savunmak için değil
TurkomanGD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı