"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Fethullah gülenin bir yazısında okumuştum. Eşinin süt kardeşi olduğunu öğrenen bir adam hocalardan yardım arar. Ona şafi bir imama gitmesi söylenir. Şafi imam, süt annesinin kendisini kaç defa emzirdiğini sorar. Adam bir defa der ve imam, şafi mezhebine göre bir kişinin sizin süt kardeşiniz olabilmesi için aynı anneden en az 5 defa emmeniz gerekir der. Dolayısıyla eşiniz size haram değildir. İlginçtir ki hanefi mezhebi bir defa aynı anneden süt emmenin bile 2 kişiyi süt kardeş yaptığını söyler. Bu olayda mezheplerin dini kolaylaştırdığına dikkat çekilmek istenmiş fakat bana ileri derecede saçma gelmişti ve dinden bir adım daha soğumama neden olmuştu. |
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| peygamberin yorumu öncelik olması gerekmiyor mu ? Hanefi yada Şafi neye dayanarak 1 defa emmek yada 5 defa emmke kuralını öne sürüryorlar ?? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|