"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| eskidendi çok eskiden.... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| keşke geçmişe dönmek mümkün olsa..şimdi bakıyorumda daha mutluymuşum küçükken... gazoz kapaklarını dizerdik asfalta üstüste 5 li falan sonra yassı bir taşı(tercihan mermer parçası) kaydırırıp onları devirmeye çalışırdık.. tamek kapağı 5 sayılırdı.. akola 3,fruko falan 1 ... piramit şeklinde meyvesuları vardı.. meysu... tadını hala hatırlıyorum... şimdiki meyve sularından farklıydı... teksas-tommiks-zagor-mister no-mandrake okurdum deli gibi... sonra değişirdim diğer arkadaşlarla..çok kitabı olan kraldı.. plastik bir top mahallede karizma sebebiydi... takım kurardık habire, formalar fanilalar 25 kiloluk yağ tenekesinde kırmızı kumaş boyasıyla kaynatılarak hazırlanırdı..panter ayakkabın varsa iyisin.. ha birde esemsport vardı ama başparmağın olduğu yer hemen patlardı...mekap ise ohooo havandan geçilmez.. mekap ayakkabıyı ayrıca bizden 7-8 yaş büyük ağabeylerimiz giyerdi..birde yeşil parka... ilk televizyonumuzu aldığımızda ne sevinmiştim..siyah beyaz olimpiyat marka.. anten kurulduğunda ilk görüntü "korkusuz şövalye ivanhove" oynuyor.. bisiklet kiraladınızmı hiç ? her mahallede nerdeyse bir bisiklet kiralayan amca olurdu.. eski püskü hurda şeyler... saati kaç lira hatırlamıyorum bile.. genelde yarım saat falan binerdim . para anca ona yeterdi. bide ayva aşırmaya giderdik ..altın ayvası,ekmek ayvası. sizin yokmu özlediğiniz şeyler? keşke o günlere geri dönebilsem dediğiniz şeyler... |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Valla ben köyümü özlüyorum, şimdilerde yerini küllere bıraktı.Neriman teyzeyi özledim inanmaz bizim tayfa deli Sulteyi bile özledim. Neriman teyze bahçelerine hastaydık, sen bize küfürler savururdun ama biz sanada hastaydık... Topaçlarımı özledim, basarak ezdiğimiz civcivleri özledim, hele Türkan teyzenin çocuklarını kovalayışını, İsmihan'ın saçını taratmamak için yaptığı binbir numarayı..Aras için köpekler tarafından kovalandığım peğimizi.. Ağlıycam galiba, bitiriyorum... ![]() __________________
.. sanatçının karesinde yaşam bir yerde biterken diğer yerde başlangıç yaratır.. sancılı geçen çözümsüzlüğünde yeni bir son yeni bir başlangıç doğar .. |
|
| #3 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Seksenlerin sonu doksanlı yılların başından küçük bir panaroma... Michael Jacksonlı yıllar.Saçlar hindi gibi kabartılıp,ilginç hatta antipatik büyük kemerlerin,kocaman küpelerin,iki metre kolyelerin takıldığı,renklerin en abes tonlarının kullanıldığı acayip tunikler ve esemsportlar,taytlar,iğrenç disko müzikleri,bayramlarda içilen uludağ gazozları,Turgut Özal'ın meşhur şortu,susurluk olayı,darbe beklentisi,bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler efenim,özelleştirmeler,gençliğin depolitizasyonu,lastik topla oynanan güzel oyunlar,salçalı ekmek,horoz şekerler,yağmurun altında koşmak ve gökkuşağının altından geçmeye çalışmak,yılbaşı gecelerinde Nesrin Topkapı,tombala ve daha bir sürü şey...Herşeye rağmen güzel günlerdi onlar.Herşeyin daha içinin boşaltılmadığı yıllardı.Güzeldi ve güzel kalacak. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Babamı özlüyorum... O'nu özlemeye başladığımdan beri hiç bir şeyi özlemez, umursamaz oldum. Sesini bile hatırlayamamak o kadar zor ki... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| Tam bir aile olduğumuz günleri özledim; analı,babalı,kardeşli, şimdilerde hiç birisi yok,kendinden başka dostunun olmadığı bir yere düşmüşüm hayatla cebelleşiyorum.. anam vardı bir zamanlar,çok şikayet ederdim çocukken, bana karışmasına, beni tartaklamasına,herşeye.. gözümün önünde ölürken ona dokunamamak,ondan bir ses duymak isteyipte duyamamak,karşısına geçip çaresizce ona bakmak...dönmek istiyorum geçmişe sırf ona bir defa daha dokunabilmek,ona sarılabilmek ve son bir defa aile olarak bir arada olmak istiyorum.. |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| bir yıbaşı gecesi sülalenin büyük kısmı toplanmış amcamlara.. tombala oynuyoruz..9 yaş falanım..ama ortada para var..para dediysem bozuk para işte ) 15 kişi falan var oynayan.. torbadan taşları dedem çekiyor ,hacı dedem maksat şamata olsun . onun "kırık döört" ,"kırık sekiiz" sesi hala kulağımda..tombala yaptım o gece. bir avuç bozukluk cepte.. ondan sonra her yılbaşı aynı ortamın tekrarını umut ettim ama olmadı hiç. ukde kaldı.. birde bir seçim gecesi sabaha kadar tv yayını var.. sevimli kahramanlar diye bir çizgi film vardı.. ayı yogi,akıllı bıdık,bubu, genelde kısa filmlerdi ,o gece ayı yogi ve bubu nun tam bir film uzunluğunda bir bölümünü yayınladılar...hiç bitmesin istemiştim ... |
|
| #7 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Sn medcezir,çok duygulandırdınız beni,çünkü bende aynı şekilde geriye dönmek ve babama dokunmak, sarılmak isterdim,babamı 11 yaşımda kaybettim bende,hep bir hasretlik vardır içimde... İnsan sevdiklerini değerini kaybedince anlıyor,çocuk yaşta ölümün ne olduğunu görüyorsunuz ve içinizde sadece özlem ve hasret kalıyor.... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #8 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Eskiye dönmek isteseydim kesin çocukluğumdaki masum halimize dönerdim,çıkarsız menfaatsiz dostluklara.... Bütün mahalle akşam saatlerinde kapılarda oturur,bizlerde onların gözetiminde oyunlar oynardık.Beş taşları,yakantopları,ip atlamaları.....ne güzel günlermişte haberimiz yokmuş...tarlada güneşin altında bir arada yapılan yarışları kim daha çok derecek...geri dönmek isterdim işte o günlere....__________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
![]() __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! | |
|
| #10 | |
| Kimin içinde burukluk oluşmuyor ki,oyunlarımız bile ne kadar güzeldi değilmi şimdi ki çocuklara üzülüyorum, asosyal bir şekilde büyüyorlar TV. karşısında uyuşmuşlar bizler öylemi büyüdük.Arkadaşlığı,dostluğu bizzat yaşadık izleyerek değil. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|