"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski29-07-07, 09:16  #1
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
Devlet Ünivesitesi mi Özel Üniversite Mi

Cevaplarken lütfen her konuda düşünelim ve giriş şartları eşit olsun. Yani mesela 340 Puanlı herhangi bir bölüm mezunu öğrencisiniz ve bedel ödemeden br özel üniversiteye yerleşebiliyorsunuz. Bu durumda iki üniversiteden hangisini seçerdiniz?
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski29-07-07, 10:12  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Ben de tercihleri mi yapana dek özel düşündüm....

Ama benim durumum daha farklı. Bölüm atlamak için, bedel ödeyerek ' özel ' i tercih etmeyi düşünüyordum...

Düşünüyordum ama yazdığım 9 tercih de İstanbul' da devlet üniversiteleri oldu Hala özel bir üniversite de istediğim bölümü okuma şansı vardı ama istediklerimi uzun vadeye yayacağım artık

Fakat sizin ki çok daha rahat bir ayrım olsa gerek. İkisini de tutturmuşşunuz ne de olsa...

İkisini nitelikleri bakımından karşılaştıramayacağım ama hayırlısı olur inşallah
Eski29-07-07, 11:34  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Burslu giriyorsan özelde okuman mantıklı olabilir ama,burssuzsa ben devlet üniversitesini tercih ederim,öyle de ettim zaten
Eski29-07-07, 16:21  #4
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Alıntı:
Sayın MavzeR şöyle demiş:

Mesajı Göster
Cevaplarken lütfen her konuda düşünelim ve giriş şartları eşit olsun. Yani mesela 340 Puanlı herhangi bir bölüm mezunu öğrencisiniz ve bedel ödemeden br özel üniversiteye yerleşebiliyorsunuz. Bu durumda iki üniversiteden hangisini seçerdiniz?

Eğer 340 puanım olsaydı,en iyi devlet üniversitelerinden birin seçerdim.Çünkü aynı puanla bir vakıf üniversitesine gittiğimi düşünürsek,aynı bölümde,hatta aynı sınıfta okuyan arkadaşlarım benden en az 50 puan düşük yapmalarına rağmen benimle aynı sınıfta okuma imkanı bulaucaklar.Ben bütün sene üniveristeye gitmek için kafa patlatacam,gezip-tozmayı bırakacam ders çalışıcam,diğer taraftan baba parasına güvenip,gününü gün eden bir şahısla ,aynı sınıfta aynı şartlarda okuyacam.Aradaki 50-60 puanlık bilgi farkı resmen parayla kapatılıyor.Ben böyle bir ortama girmek istemezdüm açıkçası.En başta o insanlara uyum sağlayamam.Oysa ki devlet üniversitesinde ,okula girmek için seninle aynı çabayı sarfeden insanlarla okumak daha mantıklı geliyo zamanla.Kaldı ki oraya baban trilyoner olsa da giremezsin.Sadece bilginle girersin.

SAYGILAR...
Beckho is offline  
Eski29-07-07, 18:18  #5
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Burslu giriyorsan özelde okuman mantıklı olabilir ama,burssuzsa ben devlet üniversitesini tercih ederim,öyle de ettim zaten
Niye böyle birşeyi tercih ettiniz.Özel üniversitelerde dahamı iyi eğitim var?
Eski29-07-07, 20:47  #6
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın MavzeR şöyle demiş:

Mesajı Göster
burslu okumak istiyorsan 340 puanla iyi bir özel üniversitenin olabileceğini düşünmüyorum. o puanla kalitesi daha iyi bir devlet üniversitesinde okursan daha iyi yapmış olursun derim. hem özel üniversitelerde eğitim olanaklarının daha iyi olduğunu da zannetmiyorum ben.
okula yerleştikte sonra bir de özel üniversitedekilerle uyum sorunu olabilir tabi, olayın bir de bu yönü var. devlet üniversitesinde senin gibi kişilerle arkadaş olmak var, özel üniversitelerde cikslerle arkadaş olmaya çalışmak var. yine de tercih senin elbette. hayırlısı olsun.
not: sayısal için konuştum. EA ve Sözel bölüm tercihlerinden pek anlamam.
Eski29-07-07, 21:07  #7
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Arkadaşlar lise 2 öğrencisiyim. Çok sağolun ama, ne yazık ki 340 puanım olması imkansız çünkü ÖSS'ye girmedim. Ama bu forumun ne kadar paylaşımcı ve güzel bir yer olduğunu gördüm, çok teşekkür ederim. Burada olmaktan çok mutluyum.

Şunu sormaktı asıl amacım: yani tüm yönleriyle karşılaştırma yapan ve karar aşamasında olan biri gibi düşünürsek, hangi üniversiteye itmek neden mantıklı olurdu? Bu yüzden herhangi bir bölümden 340 puanlı bir örnek seçtim.

Şimdiden teşekkürler. Anket eksik fakat sonradan nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum, o yüzden biraz eksik bir başlık oldu, kusura bakmayın.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)

9mm Parabellum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-07-07 21:09 .
9mm Parabellum is offline  
Eski01-08-07, 10:36  #8
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın charon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanlış anlaşıldım sanırım,ya da ben yanlış anlattım

Burslu ise,özel üniversite,burslu giren başarılı öğrencilere güzel imkanlar sunabiliyor,ancak kendi paranızla okuyorsanız durum daha farklı,okul imkanları aynı ama,özel öürencilere sağlanan ekstra imkanları tabii ki parayla okuyanlara sağlamıyorlar.

Bende bu yüzden devlet üniversitesini tercih ettim,puanı tutan burslu girebileceğim yerleri de özel üniversitelere karşı sanırım bende var olan bir önyargı sebebiyle yazmadım

Yani yanılıyor da olabilirim ama,ben bir işveren olsam,özel üniversite mezunu olan birine,burslu okumadıysa kolay kolay iş vermem

saygılar
Eski01-08-07, 17:54  #9
barış

Bilkent'te ya da Bilgi'de burslu okuyabilirsem oraları seçerdim.
Diğerlerinde burs gitme olasılığı olduğu için düşünmezdim devleti seçerdim.
Eski01-08-07, 17:56  #10
barış

Alıntı:
Sayın charon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiye'de iletişimde Bilgi'yle yarışabilecek bir devlet üniversitesi olduğunu düşünmüyorum.
Ya da Bilkent'in herhangi bir devlet üniversitesiyle yarışabileceğine de inanmıyorum.

Keşke daha iyi olsalar ama maalesef.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı