"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Çekoslavakya gibi bir ayrım bizde olabilir mi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Çekoslavakya gibi bir ayrım olur mu bizde.. yazımı okuduktan sonra cevap veriniz | |||
| evet olabilir | 3 | 16.67% | |
| hayır olamaz | 15 | 83.33% | |
| Oy Verenler: 18. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| bilirsiniz... Çek ve slovakların dağılmadan önceki adı çekoslavakya bu iki, halk savaşmadan birbirinde ayrılmıştı... şimdi adını hatırlayamayacağım ayrılmanın olduğu dönemin Çek başbakanına soruyorlar -bunu nasıl başardınız... Çek başbakan şimdi 2 tarafdan da sevilen bir siyasetçiydi başbakan şöyle bir yanıt vermişti.. -şimdi 10 milyon çek var 5 milyon slovak var. refarandum yapsak 10 milyon çek hayır deyip 5 milşyon slovak evet derse ne yapacağız.. en iyisi ayrılsınlar dedik...ve 2 toplumu birbirinden ayırdık.. yorumlarınızı bekliyorum...ve de ANKETE cevaplarınızı |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jul 2007
| Tebrikler üniter devletin ve Cumhuriyetin temellerini dinamitlemek adına müthiş bir konu olmuş , bu anketten çıkan neticeler bir yol haritası çizer umarım.Nasıl bir arada tutariz nasıl yaşatırız gibi dar çerçeveli konular seçmediğiniz iyi olmuş, Cumhuriyetin eğitim kurumlarına müteşekkirim böyle fikri hür vicdanı hür nesiller yetişiyor.Vatan toprağı teriminin tarifiyle başlasanız daha iyi bence çünkü tarla ayırmıyorsunuz, ayrıca ayrışma iki eşit konfederasyon arasında olur.İkinci eşit bir taraf ben görmüyorum , var mı? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Türkiyede ne ona benzer nede onunla alakası olan bir durum var. Hayattan bu denli bi haber olmamak lazım. Bu devletin bölünmesi için bize bir soykırım daha yapmaları gerekir. Ellerinde olsa seve seve yapacaklardır zaten. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| #4 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| yok bizdeki bölünme çekoslavakya gibi olmaz yugoslav usulü olur.Son dönemde de ırak tipi çok moda...Tövbe tövbe... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Çekoslovakya gibi bir ayrımın bizde olması için, her şeyden önce sanayi toplumu olmamız gerek, sonra bu sanayi toplumunda bir şekilde komünistlerin iktidara gelmesi gerek, sonra da 45-50 yıllık sosyalist iktidar ve bu iktidar döneminde doğmuş ve komünist ilkelere göre yetişmiş çocukların büyüyüp başbakan olması gerek, ondan sonra uygarca, barış içinde ayrılık olur belki. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Alıntı:
Şu anda her türlü ayrılık bizi felakete sürükler.. Sömürgecilerin ağzına daha rahat sığabilecek birer lokmadan farkımız olmaz. AB demokrasi, özgürlük, vs. adı altında iki yüzlülük sergileyip bizi bölerek daha rahat yeme planları içerisindedir. Tek amacı bu başka hiçbirşey umurunda değil. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. | |
|
| #7 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
sadece forumdakilerin görüşlerini merak ettim | |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Yugoslav modeli daha yakın gibi geliyor ![]() __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|