"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bu Meclis Milli İradeyi Temsil Etmiyor / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Bu Meclis Milli İradeyi Temsil Ediyor mu ? | |||
| Evet, Mili İradeyi Temsil Ediyor | 8 | 44.44% | |
| Hayır, Milli İradeyi Temsil Etmiyor | 10 | 55.56% | |
| Oy Verenler: 18. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Sizce de irade bumudur ? Yoksa ne yapmalı ? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #2 | |
| Arkadaşlar '' sistem seçmenini üretti, kazanan ABD - AB '' açısı ile olaya yaklaşınca ben de temsili irade milleti yansıtmıyor kanısındayım. Fakat buna karşı propaganda da istikrarlı bir şekilde kaybettiğimize göre ne yapmalıyız ? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Çok sanal görüyorum ben sonuçları. Sanki birileri uzaktan bunuda kontrol etmiş gibi geliyor bana. Etmedeilerse neden bu kadar demokrasi kazandı söylemli reklam yapılıyor. Dijital çağdayız ve bu konuda bilgili değiliz. Bu konuda bir acaba ? var kafam da. Bir kaç yerde okudum bu konu ile ilgili insanlar akıl almaz şeyler yazmışlar. Anketinize katılmıycam sayın erdi. Hiç bir ankete katılmama kararı aldım kendimce herkese de bunu öneriyorum. Burası için söylemiyorum ama sonucu belli ankete niye oy kullanayım. Kişisel profilimi anlıycaklarını sanıyorlar. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Milli iradeden ziyade imam iradesini ve cehaleti yansıtıyor. Bu günkü meclis iradesi , ümmet bilinciyle şekillenmiş kafaların yabacıya teslimiyetini yansıtmaktan öte bir gelişme değil. ![]() |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Arkadaşlar çizdiği profile oratılı değil de içten geldiği gibi rahat oylarlar diye. Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Milli bir irade derken neyi kast ediyoruz? Mesela gayrı milli politikaları destekleyen halk kitleleri milli irade tanımı içerisinde yer alıyorlar mı? Bence meclis tablosu gayrı milli bir iradenin yansıması... ABD ve AB odaklı sistem partileri önceki dönemde olduğu gibi yine mecliste... Amerikan milliyetçisi parti yine mecliste urgan atmakla milli olunmuyor(!) Kürtçü faşistler mecliste her ne kadar bazıları onların özgürlük savaşçısı olduğunu iddia eylese de gerçek şu ki onlar sadece ABD'nin petrol bekçisi... Sivas'ta yakanlar safhının önderlerinden birisi de mecliste(!) Yüce divan yollarını aşındırmış olanlar da bağımsız seçildi(!) Eh birde bireysel olarak bakınca hakkında suç dosyaları olan yüzlerce vekil meclis kulislerini arşınlayacak(!) Milli irade mi demiştiniz... Sanmam kalmadı öyle bir irade. |
|
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bal gibi de milleti temsil ediyor işte.Oy verenlerin yüzde 85i mecliste temsil ediliyor. İyisiyle kötüsüyle bizim halkımız bu işte.Tayyip emmiyi bu toplumdan soyutlayamazsınız.Bu çoraklıktan ancak bu kaktüs çıkabilirdi.Bunu kabul etmek lazım. bunun dışında açların seçme şansları yoktur.Bu da demokrasinin yan etkilerinden biridir.Bunu da kabul etmek lazım... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu sistemde irade hiç bir zaman tam anlamıyla mecliste var olamaz ki... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Milli irade demek benim iradem demek değildir, milli irade milletin vicdanından çıkan sonuçtur, Millet Ak Parti demiştir ve bu karara herkesin saygı duyması mecburidir.Eğer milli irade anlayışınız sadece kendi iradenizle sınırlıysa ve kendinizi milletin yerine koyuyorsanız o zaman size söyleyecek bir sözüm yoktur. Egemenlik kayıssız şartsız milletindir.M. Kemal Atatürk |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bence çok gereksiz bir konu çünkü %85 üzerinde bir irade söz konusu oldugu için. İster begenin ister begenmeyin bu sonucu degiştirmez. Millet sunulan içerisinde seçimini yapmış ve irade de vukuu bulmuştur. Olay bu kadar basit. Saygılarımla................. __________________
Ne Milliyetçiyim Ne Dinciyim Ne kemalistim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|