"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Koruculuk sistemi kaldırılmalıdır./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Koruculuk sistemi kaldırılmalımıdır ? | |||
| Koruculuk sistemi kaldırılmalıdır. | 26 | 81.25% | |
| Koruculuk sistemi devam etmelidir. | 6 | 18.75% | |
| Oy Verenler: 32. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Koruculuk sistemi kaldırılmalıdır. http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/06204/ Alıntı:
Terör nedeniyle kurulan koruculuk sistemi tümden kaldırılmalıdır. Devlete hem büyük bir yük , hemde terörü ekmek kapısı haline getiren sistemdir. Korunmak isteyenlere sadece silah verilmeli, ödenen bu büyük yük ,ihbar ve yataklık yapanların bildirilmesi durumunda ödül olarak verilmeli, artan para eğitim ve yatırım amaçlı kullanılmalıdır. ![]() Koruculuk sistemi terörden beslendiği için, terörün canlı kalması isteniyor gibi bir durum var. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-07-07 14:39 . | |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sn Türesin Mücadele için işin bir görünen sosyo boyutu ve bir de ( askeri ) ilmi - teknik boyutu var. Burada işin şirazesinden çıkan noktalarına değinilmiş aslında istenirse bunlar da yenilebilir fakat ben teknik olarakta korucuların teröristlere karşı yetersiz olduğu kanısındayım. Ama tabiki bu benim okuduklarım, haberdar olduğum olay ve verilere dayanarak vardığım bir sonuçtur. Siz tecrübeli bir asker olarak işin teknik boyutunu da daha sağlıklı değerlendireceğinizi umuyorum. Alıntı:
Bunu da sanırım en iyi siz cevaplayabilirsiniz. Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #3 | |
| Sayın erdi ! Sömürülüyoruz diyenlere cevap niteliğindedir bir anlamda... Nerden ve nasıl beslendiklerini de öğrensinler. Bu kaynakların büyük bölümüyle uzman kırmızı bereli profosyonel timler kurmalı, PKK'yı ininde vuracak her türlü donanımla donatılmalıdır. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
![]() Bordo bereliler de yeni bir yapılanma ya da genişleme son zamanlar da söz konusuydu zaten. Sizin de belittiğiniz gibi daha da genişletilirler ise belki daha iyi sonuç alınabilir. Bu konu da sizinkinin üstüne söylüyecek fazla söz bulamıyorum. Komutan sizsiniz ne de olsa ![]() Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| |
|
| #6 | |||
| Alıntı:
Yazı pkk mağrasından Alıntı:
| #7 | |
| Koruculuk sistemi mutlaka kaldırılmalıdır. Koruculuk sisteminden beslenen aşiretlerin sistemine çomak sokulmalıdır... İkili oynayan grupların varolduğu da bir gerçektir. ![]() |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Bu konuda kesinlikle haklısınız arkadaşlar. Bugün koruculuk yerini çetelere bırakmıştır. Hatta daha ileriye gidersek, insanlık suçu işlenmektedir. Bunun yüzlerce örneği haber arşivlerinde mevcuttur. Kendisine silah ve yetki verilen bir korucu, maalesef görevinden çok bölgesine hüküm sürme arayışında olmuştur. Dersim'de ( Tunceli ) özelliklede kırsal alanlarında, korucuların masum sivil ve savunmasız ailelerin karılarına, kızlarına zorla el koyduklarını sık sık görmüş bulunmaktayım. Bu sadece örnekti. Güneydoğu'da çeşitli kentlerde de bu durum farklı olmamıştır. Koruculuğun kalkmasında bu suçlarda önemli düşüş yaşanması kaçınılmazdır. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #9 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Bende kesinlikle katılıyorum, yanlış hatırlamıyorsam Güneydoğu'da köyünden sürgün yiyen zorla çıkartılan köylüler geri döndü diye yine korucular tarafından katledilmişti.Kesinlikle kaldırılmalıdır, aslında talep etmek pekte önemli değil nasıl olsa devam edecek bu katliamlar. Bölgede elbette bunu yapan sadece korucular değil onlar daha çok emir kulları gibi, özellikle Jitem'in tamamiyle yok edilmesi gerekiyor. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ | |
|
| #10 | |
| Kesinlikle Kaldırılmalıdır..yaptıkları tek şey insanlara iftira atmak... __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|