| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
AKP doğu ve güneydoğuda neden sildi süpürdü./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| AKP doğu ve güneydoğuda neden sildi süpürdü. AKP eğitime destek kampanyası adı altında doğu anadolu ve güneydoğu bölgesinde erkek çocuklar için 75 ytl, kız çocuklar için 150 ytl para para yardımı yapıyor. Biliyorsunuz ki oralarda aile başına çocuk oranı daha yüksek. 8 çocuklu bir aile hepsi erkek olsa 8X75= 600 ytl 8 çocuklu bir aile hepsi kız olsa 8x150= 1200 ytl Karışık olursa ortalama 900 ytl. Bu yöntem bölgede nufus patlaması yaratmasının yanında kuma üstüne kuma almayı da arttıracaktır. Peki bu paranın eğitim beslenmeye harcandığının teminatı varmıdır ? Peki iç anadolunun bozkır topraklarında yaşayıp evlatlarını şehit bu vatan için şehit verenlerin günahı nedir ? Karadenizli vatandaşların sırtında toprak taşıyarak yaptığı teraslama işinde tırnaklarıyla para kazananların günahı nedir. Üniversite okuyan çocuklara aylık burs kredisinin ne kadar olduğunu bilenler varmı ? Doğu ve güneydoğu dışında açlık ve yoksulluk sınırında yaşayanların günahı mı varda onlara neden verilmiyor acaba ? Evet yorumlarınızı bekliyoruz. ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bence çok mantıklı bir uygulama... belki bu uygulama doğuda yaşamayı daha cazip hale getirecek ve diğer bölgelerden de doğuya göçler başlayacak... uzun vadede homejen etnik yapının değişmesi bile söz konusu olabilir... __________________
güçlü olan kazanır... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| sn.Türesin, haberin kaynağı(linki) nedir? |
|
| #4 | |
| |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Doğu ve güneydoğu sömürülüyor diyenler ... Bir tarftan korucu maaşı , bir taraftan cocuklara eğitim parası ... Yan gelip yatma maaşı... Kim kimi sömürüyor acaba ?.. Üstelik elektirikte bedava... Çoğunluğu kaçak elektirik kullanıyor. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-07-07 13:42 . | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
ve ben bu çocukların hiçbirinin okuyacagına inanmıyorum orasıda ayrı bi konu ya gökçe fıratın bi sözü aklıma geldi yazdıklarınızı okuyunca "Gökçe Fırat - Kürt sorunu yok,Kürt istilası var!" | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın Türesin, bu bilginin ayrıntılarını ve kaynağını hala açıklamadınız. Yanlış anlamayın, ben sadece merak ettim. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Ayrıca güneydoğuda okumuş kesimin arttırılması isteniyorsa yapılacak olay lise ve üstü mezunların ailelerine para yardımı yapmaktır yoksa her çocuk peydahlayana bu kadar para verirsek işimiz iş... |
|
| #9 | |
| Artık boğalar gibi iş yap para kazan. Tam yan gelip yatma , boğalar gibi iş yapma mekanı ve bölgesi oldu. |
|
| #10 | ||
| http://www.memurlar.net/haber/28629/ Alıntı:
Fak fuk fon adı altında diğer bölgelerde de uygulamaya sokulan çok çeşitli yardımlar vardır. Belediyeler eliyle yapılan yardımlar da cabası... Belediyeler eli ile yapılan yardımların mahiyeti daha çok siyasi olduğu da bilinen gerçeklerdendir. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-07-07 14:13 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|