"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şırnak Alev Alev Yanıyor.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski31-07-07, 14:54  #1
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem
Şırnak Alev Alev Yanıyor.

Alıntı:
Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Mağara Köyü'nde (Kivex) bulunan ormanlık alan asker ve korucular tarafından ateşe verildi. Yangın köylülerin üzüm bağları ve bahçelerine de sıçradı. Ancak müdahale eden yok.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şırnak'ın İdil İlçesi'nin Mağara Köyü yakınındaki ormanlık alan 'güvenlik' gerekçesiyle askerler ve korucular tarafından ateşe verildi. Bugün saat 12.00'de başlayan yangın, Mağara Köyü'nün üzüm bağlarına ve bahçelerine sıçradı.

Ezidilerin yoğunlukla yaşadığı ancak boşaltılan ve çok az sayıda kişinin yaşadığı Mağara Köyü'ndeki yangın tedirginlik yarattı. Kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalışan köylüler, yetkililere yangını söndürmeleri için çağrıda bulundu. Ormanlık alanındaki yangın ise büyüyerek devam ediyor.
Asker Yangınlarının Bilançosu

Alıntı:
* 29 Temmuz’da Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Gabar Dağı kırsal alanında operasyondan dönen ve 33 araçtan oluşan askeri konvoyun içersinde bulunan askerlerin Grêşerka tepelerine rasgele ateş açmaları sonucunda ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına müdahale eden olmadı.

* 29 Temmuz’da ayrıca Türk ordu güçlerinin kobralarla Dersim Pülümür’e bağlı ‘’Dapbeg’’ Vadisini bombalaması ormanlık alanda yangın çıktı.

* 16 Temmuz’da da Türk ordusu Gabar’a bağlı ‘’Qernê, Deşta Gabar, Deriyê Gabar ve Navser’’ alanlarındaki ormanlık alanları ateşe verdi.

* 13 Temmuz’da Dersim Nazimiye İlçesi Şehit Mehmet Jandarma Karakolu yakınlarındaki ormanlık alan askerler tarafından ateşe verildi.

* 12-13 Temmuz’da Besta ve Gabar bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında helikopterlerin bombalaması sonucu yer yer yangın çıktı.

* 6 Temmuz’da Şırnak'taki İkizce Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından Cudi Dağı'ndaki ormanlık alanda yangın çıkarıldı.

* 1 Temmuz günü Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Doğanlı Köyü'ndeki ormanlık alan da köyde bulunan Suveren Karakolu'ndaki askerler tarafından ateşe verildi.
Ülkenin Batısı ve Güneyinde çıkan orman yangınlarına, tüm helikopterler, uçaklar ve personeller seferber edilirken, Şırnak ve Güneydoğu'da bulunan illere neden bu müdaheleler yapılmıyor ?

Kaynak : ANF

http://firatnews.eu/modules.php?name...icle&sid=28154

Diejamiro Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-07-07 14:59 .
Diejamiro is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-07-07, 14:57  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

bir link verseniz fena olmazdı hani...
Eski31-07-07, 15:00  #3
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Kaynak verilmiştir Sn. bozkır.
Eski31-07-07, 15:06  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

fırat haber ajansı...lafa gerek bırakmıyor.

inandırıcılığı bir yana eminim teröristleri saklandığı yerlerden çıkarmak bu tür yangınlar çıkarılmıştır.Pkklılarda sağolsun batıda yakmadıkları orman kalmadı.Olan bizim ormanlara oluyor ne diyeyim.Çok pis bir savaş var bu memlekette.Kazananı olmayan türden...
Eski31-07-07, 15:22  #5
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster

inandırıcılığı bir yana eminim teröristleri saklandığı yerlerden çıkarmak bu tür yangınlar çıkarılmıştır.Pkklılarda sağolsun batıda yakmadıkları orman kalmadı.Olan bizim ormanlara oluyor ne diyeyim.Çok pis bir savaş var bu memlekette.Kazananı olmayan türden...
Sizin medyanız bunu haber yapacak kadar cesur ve bağımsız değilse biz ne yapalım şimdi ? Bu sansürlerin uygulanmasını sağlayan botlu asker abileri izin vermiyorsa, bu haberin gerçeği yansıtmadığını göstermez.

Sizin neye inandığınızla ilgilenmiyorum, ama bahsettiğiniz gibi teröristleri çıkarma girişimi filan yok. Haberi dikkatle okuduysanız, köylülerin üzüm bağlarına ve bahçelerine de sıçramış. Güldürmeyin efendim, gerilla'nın ne işi olur milletin üzüm bağında, bahçesinde. Ortada çatışma diye birşey yokken, orman yakmak keyfi muameleden başka birşey değildir. Ama siz yinede inanmak istediğiniz şeylere itibar gösterin.

Batıdaki orman yangınlarını PKK'nin yaktığına ve bunu yapacağına inanmıyorum. Sizin ormanlar, biliçsiz şekilde piknik yapan insanların yüzünden çıkar genelde. Yada ormana arabasıyla hayat kadınlarını götüren kişilerin keyif sigarasının izmaritinden kaynaklanıyor olabilir.
Eski31-07-07, 15:26  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizin medyanız bunu haber yapacak kadar cesur ve bağımsız değilse biz ne yapalım şimdi ? Bu sansürlerin uygulanmasını sağlayan botlu asker abileri izin vermiyorsa, bu haberin gerçeği yansıtmadığını göstermez.

Sizin neye inandığınızla ilgilenmiyorum, ama bahsettiğiniz gibi teröristleri çıkarma girişimi filan yok. Haberi dikkatle okuduysanız, köylülerin üzüm bağlarına ve bahçelerine de sıçramış. Güldürmeyin efendim, gerilla'nın ne işi olur milletin üzüm bağında, bahçesinde. Ortada çatışma diye birşey yokken, orman yakmak keyfi muameleden başka birşey değildir. Ama siz yinede inanmak istediğiniz şeylere itibar gösterin.

Batıdaki orman yangınlarını PKK'nin yaktığına ve bunu yapacağına inanmıyorum. Sizin ormanlar, biliçsiz şekilde piknik yapan insanların yüzünden çıkar genelde. Yada ormana arabasıyla hayat kadınlarını götüren kişilerin keyif sigarasının izmaritinden kaynaklanıyor olabilir.
valla kime neye inandığınız hiç umurumda değil.Ben bu memleketin giden ormanlarına ve tabii ki bu acı savaşa yanıyorum.Bundan gayrısı zaten boş...
Eski31-07-07, 15:59  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Haklısınız, PKK üç beş yerde birden yangın çıkarabilecek zeka seviyesine sahip değil demeyi isterdim ama yazık ki yapabiliyorlar.

Bir ormanın bir kaç yerinde birden yangın başlıyorsa bunun adı kundaklamadır.

Ayrıca yazınızda yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre demişsiniz. Kim bu yerel kaynaklar? Yangını başlatanlar olmasın?

Asker ve korucularmış. Siz hep diyorsunuz ya, alın işte size kocaman bir pehhh...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-07-07, 16:01  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Unutmadan ayrımı yapmak gerekli.

Eğer karakolumun çevresi ormanlıksa ve ormanlık alandan sürekli "it, köpek, çakal sürüsü" bana saldırmaya çalışıyorsa o ormanı son fidanına kadar yakabilirim. Keşke devlette benle aynı zihniyette olma cesaretini gösterebilse...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-07-07, 16:04  #9
EŞKİYA

EŞKİYA'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
Haberi Aydın Doğan' dan almak size daha güvenli geliyor heralde.
Eski31-07-07, 16:05  #10
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Haklısınız, PKK üç beş yerde birden yangın çıkarabilecek zeka seviyesine sahip değil demeyi isterdim ama yazık ki yapabiliyorlar.

Bir ormanın bir kaç yerinde birden yangın başlıyorsa bunun adı kundaklamadır.

Ayrıca yazınızda yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre demişsiniz. Kim bu yerel kaynaklar? Yangını başlatanlar olmasın?

Asker ve korucularmış. Siz hep diyorsunuz ya, alın işte size kocaman bir pehhh...
Adam saklandığı, sığındığı yeri niye yaksın?

Çok mu zekisiniz siz?

Bodrum yangınıyla aynı zamanda Cudi yanıyordu, tüm yetkililer bodrumdayken cudi kül oldu.
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı