"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski13-01-06, 01:07  #1
cemildenk

Giriş Tarihi: Nov 2005
Kurban!...

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN! //10//.
Derleyen: CEMİL DENK E. Albay, araştırmacı yazar. 0532 217 88 11 // 13 Ocak 2006.Cuma
Bu günler ikinci dini bayramımız “kurban bayramını” idrak ediyoruz hepimize kutlu olsun.
Bu konuda birçok kişi ve kurumdan çok şey dinledik, çok şey öğrendik. Ben bu defa değerli dostlarıma, ilahiyat fakültesi dekanlığı yapmış, din adamı, Pro.Dr. Y. Nuri Öztürk’ün, “İslam Nasıl Yozlaştırıldı” isimli kitabından “kurban”la ilgili bölümleri sunuyorum. Saygılarımla…
“KURBAN:

“Hiçbir mezhep kurbanı farz görmemiştir. Bunun anlamı, kurbanın ayniyle (yani hayvanın kesilmesiyle ) bir ibadet olmadığıdır... Yoksula et verme diye ayrı bir ibadet yoktur. İbadet yoksula yardımcı olmaktır. Bu yardım yoksulun ihtiyaçlarına en uygun olanıyla yapılmalıdır. Ameliyat olacak para arayan bir yoksula para vermek, ona et vermekten çok daha üstün bir hayırdır. Hem Allah’ı hem yoksulu daha çok memnun eder.
Hiçbir ihtiyacı olmayan aileler “ibadet olsun diye bir kan akıtıp”, sonra da karşılıklı et “değiş-tokuşunda” bulunarak kendilerini aldatıyorlar.

HURAFELER ve BİD’AT LAR:

*. Kurbanlık hayvan kesmeyi farz saymak:
Kurbanlık hayvan kesmek, İslam’ın hiçbir mezhebinde FARZ DEĞİLDİR.
*. Kurban Bayramını, hayvan kesme Bayramı sanmak:
Bu anlayış temelden yanlıştır. Pagan (paganizm: çok Tanrıcılık) bir kalıntıdır. KURBAN tüm İBADETLERİN ORTAK ADIDIR. İNSANI ALLAH’A YAKLAŞTIRAN ŞEY demektir. Bu anlamda olmak üzere Peygamberimiz namazı bile kurban diye anmıştır.
O halde, Kurban Bayramı’nın İslam’a uygun adı; “yoksula yardım Bayramı” olmalıdır.
*. Allah dışında bir şey (KİŞİLER, TÜRBELER, OLAYLAR) adına kurban kesmek: Bu da bir PUTPEREST kalıntıdır.
*. Hayvanları bayıltarak kesmeyi İslam dışı ilan etmek:
Kurban konusunda halka musallat edilen hurafelerden biri de “elektro şok” uygulanarak yapılan kesimleri dinen geçerli saymamaktır... Şoklanarak, bayıltarak kesilen hayvanların kanlarının akmadığı söylemleri gerçek dışıdır. Hatta bu yolla kesilen hayvanlarda vücuttan çıkan kan miktarı, geleneksel yöntemlerle kesilenlerden çok daha fazladır.
Dinsel yönden baktığımızda “şoklama” yoluyla yapılan kesim, Peygamberimizin buyruklarına en uygun yoldur. Çünkü bu yol hayvanın acısını hemen hemen sıfırlamaktadır.
*. Kurbanlık hayvan kesmeyi haccın gereklerinden biri saymak:
Bu anlayış da İslam dışıdır. Mekke’de toplanan büyük kalabalığın gıdalanmasını kolaylaştırmaya yönelik bir uygulamadır. Bu esprinin yitirildiği zamanlarda sadece bir geleneği yaşatmak uğruna, onca hayvanı kesip kumlarda telef etmek dinin buyruğu olarak algılanamaz.”
cemildenk is offline  
Eski13-01-06, 10:40  #2
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

Galiba bizim sorunumuz bu, dini ve siyasi alanda münakaşa etmeye bayılıyoruz.
Bu konularda ne kadar da kendimize güveniyoruz.
Yılda bir kitap okumayanlar tv lerde arzı endam ediyorlar
Her yıl tekrarlanan toplumsal hatalar yine tv lerde baş köşeden inmiyorlar.

Ne kurban, ne faiz, ne zina ne kıyamet, ne şu ne bu hiç bir şey hakkında tafsilatlı bir bilgimiz yok ama ortalık bilmişlerden geçilmiyor.
TV de okumuş kişileri seyrediyorum veya radyolarda dinliyorum ve hayret ediyorum.Okumuşu böyle derse geri kalana kızamıyorum

saygılar
ugurozaltn is offline  
Eski13-01-06, 15:42  #3
canugur

Allah kan sevmez sanirim.
Yardim icin kan dökmeden farkli versiyonlar neden bulunamuyor?
Her konuda cagdas buluslara sureler ayetler adapte ediliyor da, neden bu konuya bir cözüm bulunamuyor, ULEMA NEDENIYLE MI ACABA?
ama allah tan önceki tanrilarin kan sevici olduklarini bilmeyen yok.

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-01-06 08:28 .
canugur is offline  
Eski13-01-06, 16:09  #4
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Her anlatılmış Nebi ve Rasu kıssasında bir resim çizilmiş.
Yusuf as. kıssasında KARDEŞ HASEDİ,KADIN TUZAĞI,MADDE ZİNDANINDAN KURTULUŞ
Musa as. kıssasında NEFS FİRAVUNUNDAN KURTULUŞ
İsa as. kıssasında ÖLÜNÜN DİRİLTİLİŞ HİKMETİ
İsmail as. kıssasında NEFSİN HAKKA KURBAN EDİLMESİ
anlatılır

İbadetlerdeki incelikler kavranamazsa iş folklorik kalır
ugurozaltn is offline  
Eski13-01-06, 21:03  #5
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

halkın çoğunluğu işin folklor tarafıyla ilgileniyor bunun sebepleri değişik olabilir.
ama aklını kullananlar şöyle düşünüyor

1 Allah a iman eden kişi oğlunu kesmeye kalkar da yerine hayvan rüşveti tavsiye edilir mi ?rüşvet dinde tavsiye edilmez

2 Allah a meleklere kitaplara rasullere iman eden surete/görüntüye/lafa inanmaz, gerçeğe ulaşmak ana hedefidir

3 Hızır musa kıssası olayların iç yüzünün görülmesi gerektiği vurgulanır

4 Nuh kıssasında da toplumun alaylarından değer yargılarından şaşırtmalarından kurtulmak gerektiği vurgulanır.
ugurozaltn is offline  
Eski16-01-06, 12:44  #6
spartaküs

Alıntı:
“Hiçbir mezhep kurbanı farz görmemiştir. Bunun anlamı, kurbanın ayniyle (yani hayvanın kesilmesiyle ) bir ibadet olmadığıdır... Yoksula et verme diye ayrı bir ibadet yoktur. İbadet yoksula yardımcı olmaktır. Bu yardım yoksulun ihtiyaçlarına en uygun olanıyla yapılmalıdır. Ameliyat olacak para arayan bir yoksula para vermek, ona et vermekten çok daha üstün bir hayırdır. Hem Allah’ı hem yoksulu daha çok memnun eder.
Hiçbir ihtiyacı olmayan aileler “ibadet olsun diye bir kan akıtıp”, sonra da karşılıklı et “değiş-tokuşunda” bulunarak kendilerini aldatıyorlar.

maide-95. Ey iman edenler! İhramlı iken (karada) av hayvanı öldürmeyin. Kim (ihramlı iken) onu kasten öldürürse (kendisine) bir ceza vardır. (Bu ceza), Kâ’be’ye hediye olarak varmak üzere, öldürdüğünün dengi olup, içinizden iki âdil kimsenin takdir edeceği bir kurbanlık hayvan; veya yoksulları yedirmek suretiyle keffaret; yahut onun dengi oruç tutmaktır. (Bu) yaptığı işin kötü sonucunu tatması içindir. Allah geçmiştekileri affetmiştir. Fakat kim bir daha böyle yaparsa, Allah ondan intikam alır. Allah mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir..

nasıl farz değilmiş kurbanla yoksula yardım etmek

Eski16-01-06, 12:46  #7
spartaküs

Alıntı:
hac-36. Kurbanlık büyük baş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken (kurban edeceğinizde) üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik.
ya bu ne?

Eski16-01-06, 12:53  #8
spartaküs

Alıntı:
hacta farzdır ama kesemiyorsan yani gücün yetmiyorsa 10 günlük oruç tutarsın
o da mescid-i haramın yakınlarında ikamet etmiyorsan
Alıntı:
Kurban Bayramını, hayvan kesme Bayramı sanmak:
Bu anlayış temelden yanlıştır. Pagan (paganizm: çok Tanrıcılık) bir kalıntıdır. KURBAN tüm İBADETLERİN ORTAK ADIDIR. İNSANI ALLAH’A YAKLAŞTIRAN ŞEY demektir.
işte buna katılıyorum insanların dinlerini değiştirirsin ama kültürlerini kolay değiştiremezsin

Eski16-01-06, 14:14  #9
spartaküs

Alıntı:
Bu anlayış da İslam dışıdır. Mekke’de toplanan büyük kalabalığın gıdalanmasını kolaylaştırmaya yönelik bir uygulamadır. Bu esprinin yitirildiği zamanlarda sadece bir geleneği yaşatmak uğruna, onca hayvanı kesip kumlarda telef etmek dinin buyruğu olarak algılanamaz.”
yapmayın sayıncemildenk son 10 günün 3 gününde kesilecek gücün yerinde ise yapmayın o kadar örnek ayet verdik yaşar nuri herkezi aptal zannediyor o zaten kuranı bu güne uyarlayacağım diye değiştirmekle meşgul gerçi bu ayetleri arapça oyunlarla nasıl değiştirecek ?merak ediyorum?

Eski17-01-06, 18:58  #10
masle

masle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Sayın cemildenk şöyle demiş:

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN! //10//.
Derleyen: CEMİL DENK E. Albay, araştırmacı yazar. 0532 217 88 11 // 13 Ocak 2006.Cuma
Bu günler ikinci dini bayramımız “kurban bayramını” idrak ediyoruz hepimize kutlu olsun.
Bu konuda birçok kişi ve kurumdan çok şey dinledik, çok şey öğrendik. Ben bu defa değerli dostlarıma, ilahiyat fakültesi dekanlığı yapmış, din adamı, Pro.Dr. Y. Nuri Öztürk’ün, “İslam Nasıl Yozlaştırıldı” isimli kitabından “kurban”la ilgili bölümleri sunuyorum. Saygılarımla…
“KURBAN:

HURAFELER ve BİD’AT LAR:

*. Kurban Bayramını, hayvan kesme Bayramı sanmak:
Bu anlayış temelden yanlıştır. Pagan (paganizm: çok Tanrıcılık) bir kalıntıdır. KURBAN tüm İBADETLERİN ORTAK ADIDIR. İNSANI ALLAH’A YAKLAŞTIRAN ŞEY demektir. Bu anlamda olmak üzere Peygamberimiz namazı bile kurban diye anmıştır.
O halde, Kurban Bayramı’nın İslam’a uygun adı; “yoksula yardım Bayramı” olmalıdır.
*. Allah dışında bir şey (KİŞİLER, TÜRBELER, OLAYLAR) adına kurban kesmek: Bu da bir PUTPEREST kalıntıdır.
*. Hayvanları bayıltarak kesmeyi İslam dışı ilan etmek:
Kurban konusunda halka musallat edilen hurafelerden biri de “elektro şok” uygulanarak yapılan kesimleri dinen geçerli saymamaktır... Şoklanarak, bayıltarak kesilen hayvanların kanlarının akmadığı söylemleri gerçek dışıdır. Hatta bu yolla kesilen hayvanlarda vücuttan çıkan kan miktarı, geleneksel yöntemlerle kesilenlerden çok daha fazladır.
Dinsel yönden baktığımızda “şoklama” yoluyla yapılan kesim, Peygamberimizin buyruklarına en uygun yoldur. Çünkü bu yol hayvanın acısını hemen hemen sıfırlamaktadır.
güzel ama yaşar nuri beyin sözüne itimat eden ne kadar insan var islam dünyasında lütfen söyleyin bana benim bildiğim adı belam'a çıktı ....
masle is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı