| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Apansız bir korku, dehşet, yalnızlık ve çaresizlik anında,varlığına inanmadığınız bir kudrete hangi kelimeler ile yakardığınızı duymak isterdim.. Düne kadar sesini duyduğunuz tenine dokunduğunuz bir insanı artık sonsuza kadar göremeyeceğinizi bilerek beyaz bir bohça gibi toprağın içine bıraktığınız o an kıpırdayan dudaklarınızın hangi kelimeleri seçtiğini bilmek isterdim.. Bir yol kenarında üzeri renkli gazete kağıtları ile örtülmüş cansız bir bedenin kenardan gözüken kanı çekilmeye başlamış elini gördüğünüzde,elinizden hiç alınmayacakmış gibi yaşadığınız bu hayatın yok oluşunun an meselesi olduğunu dehşet içinde fark ettiğiniz o anda yaşam kelimesinin sizin için ne ifade ettiğini bilmek isterdim.. Annenizin ölümcül hastalığının son evresinde olduğunu alışkın bir tavırla size anlatan bir doktorun bu sözlerinden sonra gizli bir yalnızlık ve çaresizlik anında,insanın yapabileceklerinin bittiği bir zaman da kendi kendize "herşeye rağmen umut kesilmez" derken, bu son umudu kimden beklediğinizi bilmek isterdim.. Çok kalabalık diye binmediğiniz bir minibüsün yaptığı kaza ile hurdaya döndüğünü, içinden canlı çıkmadığını daha sonra bindiğiniz minibüsün camından seyrederken dudaklarınızdan "aman Allah'ım" veya "Allah beni korudu" ya da "şans benden yana" cümlelerinden hangisinin döküldüğünü duymak isterdim.. Bir geceyarısı kan ter içinde sıçrayarak uyanıp yaşınız kaç olursa olsun "anne" diye haykırdığınız gibi ruhunuzun derinlerinde yok saymaya çalıştığınız "o" kudreti bir çaresizlik,acizlik ve korku anında hangi ismi ile çağırdığınızı duymak isterdim.. Bütün bunları duymak isterken cevaplarınızdan körleşmiş bir tat alacağımı sanıyorsanız yanılırsınız.. Ben, hiç inanmadığınız bir kudrete gizli bir yalnızlık anınızda nasıl insan kokan çaresizlik ile yakardığınızı biliyorum aslında.. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| [quote=Yusufi;243697 sayın YUSUFİ, yazınız çok güzel olmuş. Allah C.C. dilinize, yazınıza, sürekli bir islam sebatı ve berekât ihsan eylesin. Sözü uzatmak istemiyorum. Bir ateistin yapacağı sadece şu olabilir diye düşünüyorum. Ana leeen!.. bunlar da kim yoksa şu karacahil dediğimiz müslümanların inandıkları mı?!....Sonrası.... Allah C.C. cümlemizi rızasına ilhak eylesin!.. "Rabbimiz bizi hidayete kavuşturduktan sonra, kalplerimizin yolundan sapmasına izin verme!..." __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. beylerbeyi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-07 16:09 . |
| #3 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Korkuyla imanın hiçbir alâkası yoktur. Burad sayın yusufi' nin sizi ölümle filan korkuttuğu yok. Her insan ölümden korkar. Müslüman öldükten sonra yaptığı amellerinin neticesinden ve Allah C.C. katındaki değerinden dolayı endişe içindedir. Müslüman olmayan ise bir kere gelmiş olduğu ve tek gaye ve çabası olan dünya hayatının lezzetlerinin son bulmasından ve bir daha bu zevkleri tadamayacağı düşüncesinden dolayı korkar. Aslın da inançsız bir insan bundan dolayı da kormakta haklıdır. Çünkü imansızlığı neticesinde ölüm sonrası hayatta da asla rahat yüzü görmeyecek, Cenâb- Hakk'ın C.C. vadettiği azabı ebediyyen tadacaktır. aslında nedir bu inat bilinmez, Allah'ın C.C. rızasını kazanmak bu kadar kolay iken, nedir bu inat ve kibir anlaşılmaz. __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. | |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| BİR ATEİSTİN SON DUASINI DUYMAK İSTERDİM... Siz ateistin kelime anlamını bilmiyorsunuz!!!! Ne duası...??? Biliyorum dediklerinizi bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim.... Duayı inançlı kimsseler eder....Sırf konu olsun diye,manasız ve amaçsız karalamaya yönelik bir topik!!! Siz duayla şükürle şakırla kim kimi dürtüyor onları merak edin araştırın bence...İslam diye din diye maneviyat diye maddi çıkarlar sağlayan insanların vicdanlarının rahat olup olmadığını merak edin!!!! Başkalarının malıyla mülküyle mutlu olan zavallı insanların benliklerinde neden bu kadar cehalet barındırdıklarının sebeplerini merak edin!!! |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Arkadaşlar artık dehşet senaryolarından medet umuyor. Siz ruh sağlığınızın bozuk olduğunu Foruma yazarak göstermeye devam edin, biz okuruz gerekirse yardımda ederiz. __________________
Aslanlar kendi tarihini yazana kadar, doğrular avcılardan yana olacak. |
| #6 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Biz toplumsal konuşmuyoruz. İslam'ın içindeki kötülerden de bahsetmiyoruz. Hatta ben İSLAM ile ilgili bir şey yazmadım bu yazıda. ALLAH dedim. Şükür dua bunların hepsi herkes içindir. Biz dualarımızı sizin gibi menfaatlerimizi yontarak değil, tüm insanlık için eder, herkesin mutlak doğruya kavuşabilmesini dileriz yezid kızı. Devletin dini olmaz düşüncesi senin çürümüş inancın. Buraları müslüman topraklar. İtirazı olana kapı ve sapı denir. Diyanet özelleştirilsin. Kimi koysunlar başına? Seni mi? __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #7 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Son devir maddi çıkarcılarının ateistler olduğunu sanıyordum. Hani yeni nesil ekonomi var ya... Bu gece barda, gönlüm hovarda.. Şarkısı benzer hayat ya da nerde çalgı orda kalgı...Eğlence merkezleri, fuhuş odakları, TV ekranlarında baldırbacak programlar, yine o programlara yakışır reklamlar. Piyango v.b. şans oyunları, kumar oyunları... Bunlar da mı dinden menfaat sağlayanların işleri? Yooooksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Evrim deyip, din diye birşey yok deyip, ölüm ötesi hayat yok deyip, insanları sadece dünya hayatına mahkum eden; ellerinde avuçlarında, ne kazançları varsa, onu eğlence ile, lüzumsuz pek çok teknolojik aletle, kumarla, almaya almaya çalışan, çamaşır, bulaşık yıkama zahmetinden artan vakitlerini eğlence merkezlerinde, TV karşısında tüketmelerini sağlayan, EMPERYALİST, KAPİTALİST ATEİSTLER Mİ SÖMÜRÜYOR.... Kupkuru saygılarımla!... __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. beylerbeyi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-07 16:59 . | |
| #8 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Ölüm sizin için dehşet olabilir Bizim için değil. Sizin için bir son olabilir ama bizim için değil. Sanırım ölümün dehşeti sizi şimdiden sarmış. Ayrıca ben senaryo yazmadım. Bu yazı da bana ait değil sadece çok beğendiğim bir yazarın o muhteşem yazılarından sadece biri. Ana tema güzel. Hz Ali'ye birisi sormuş :YA ALİ ALLAH YA YOKSA? Hz Ali cevap verir : BEN O VAR DİYE İNANARAK İBADETLERİMİ YAPIYOR, HAYATIMI DÜZENE SOKUYOR, BUNA GÖRE YAŞIYOR VE ÇİRKİNLİKLERDEN UZAK DURUYORUM. KAYBETTİĞİM HİÇBİRŞEY OLMAYACAK. AMA PEKİ YA VARSA? diyor Ben şimdi size soruyorum arkadaşlar YA VARSA? Kendiniz hiçdüşündünüz mü sonsuz bir azabın içinde. Bir kere düşünün bence. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #9 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Ortada dehşet senaryosu yok. Sadece başa gelebilecek olumsuz hadiselerin sonucunda, bir ateist napar gibi bir soru var. Tabii ki ateistin dua etmeyeceği aşikârdır. Alın ben de size, farklı bir yaklaşım sunuyum; bir ateist ölür, öldükten sonra da kendisine Cennet bahçeleri gösterilir ve, dünyada bunları kazanacak neler yaptın diye sorulursa, ateist ne der? "Din hayat nizamıdır. Dinin değerleri hayatı yaşanır kılan ilkelerdir, prensiplerdir. Dini reddedebilirsiniz, dinin önerdiği hayatı kabul etmeyebilirsiniz, ama dinin bütünü içinden bir meseleyi alıp kendi kurguladığınız hayata yamayıp “Aaa! Bu burada iyi durmuyor!” derseniz, bırakın başka şeyleri ortalama zekanızın olduğundan da şüphe edilir." Delilah __________________
ESAS CÖMERTLİK; ALLAH'IN C.C. BİR ŞEY KARŞILIĞINDA BİR ŞEY İSTEDİĞİNİ SENİN KALBİNDE GÖRMEMESİDİR. beylerbeyi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-07 17:03 . | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| İnsanların güzel günleri de var, kötü günleri de var, güzel günler kendini kötü günlere bırakıyor , tıpkı gece ve gündüz gibi, gündüz de bir zaman sonra kendini karanlığa bırakıyor, güneş de gündüz diyarını terk ediyor.Evet bu ateistler başlarına kötü bir olay gelince acaba kendilerine tutunacak bir dal nasıl buluyorlar ? Yoksa bu ateistler münafıklar gibi mi yoksa firavun gibi geceleri kimsenin olmadığı bir anda veya kötü bir zamanda ellerini Allah’a doğru kaldırıyorlar da, bu tehlike geçince o berbat hallerine mi dönüyorlar, çok merak ediyorum şu ateistleri, acaba nasıl bir insanlık haleti ? Daha geçenlerde Çetin Altan “eski çocukluk günlerimi özlüyorum “dedi, “Ramazandı , oruçluyduk, iftarı sabırsızlıkla bekler, o huşuyu huzuru içimde anlatılması mümkün olmayan duygularla beklerdim, fakat sonra aklı seçtim ve ateist oldum, ama yine de özlüyorum “ diyordu Çetin Altan. Ben Çetin Altan’ı bu dürüstlüğünden ötürü tebrik ediyorum, fakat şu akıl noktasında katılmıyorum, çünkü benim aklım iman etmemi emrediyor, O’nun aklı ise sebeblerde takılıp kalmış, o ilahlığı zerrelere, görünenlere vermiş, fakat ben de tüm müminler gibi bu durumu reddederek her şeyi Allah’ın yaptığına işaret etmişim. İşte ateistlik böyle şey, hayatı sonsuz zannetmek, her günü tıpkı geçen bir önceki gün gibi geçeceğini sanmak, hayatın dertlerini, kötü yönlerini sürekli olarak bir şekilde gerek uyuşturucu kullanmakla, gerek alkol kullanmakla unutmaya çalışmak , işte ateistlik böyle bir şey…. Ya ölüme nasıl bakıyorlar, her gün binlerce kişi bu diyardan göç ediyor, onlar için yokluk olan bu ölüm onlara ne kadar acı veriyor , bunun boyutunu düşünemiyorum bile çünkü aciz kalıyorum, dün dedem vardı bugün yok, dün nenem vardı bugün yok, bugün ben de varım fakat yarın olacak mıyım bilemiyorum, peki ya nereye gidiyoruz, yokluk alemine mi gidiyoruz,işte ateistler için durum bu kadar vahim ,bu yüzden ateistlere gerçekten acımak gerekiyor, onlara ben acıyorum, onların ruhunda bu açılan yaraların bir merhemi var mı ki ??? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|