Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkler güce tapar / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski03-08-07, 00:33  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Türkler güce tapar

bu sözler bir israilli diplomata ait.
1948 deki Arap-İsrail savaşında İsrail üç cephede Araplarla savaşır ve kazanır. Bu başarının bir müslüman ülke olan Türkiyeyi nasıl etkileyeceğini İsrailliler merak eder.Zira Türkiye o güne kadar Araplarla iyi ilişkiler içindedir.Türkiyede çalışan israilli maslahatgüzarı Walter Eytan bakanlığına şu yanıtı verir:
"...Arapların zayıflıkları ile İsrailin güçlülüğü arasındaki çelişkinin güce saygı gösteren ve gücü ne kadar acımasızca sergilenirse o kadar çok takdir eden Türklerde [İsraile yönelik] hayranlık uyandırmaktadır..."

Sizce bu israilli diplomat haklı mı?Açıkçası 1.Dünya savaşiında alman manevralarını izleyen Enver Paşa ve saz arkadaşlarının nasıl etkilendiğini ve Almanlarının kuyruğuna nasıl takıldığını düşündükçe bunda haklılık payı olduğunu düşünüyorum.Ya siz?

NOT:bu yazıda TESEV tarafından yayınlanmış Türk-İsrail İlişkileri adlı bir çalışmadan faydalanılmıştır.Arkadaşların bizi İsrailin kuyruğuna takmak için parlak fikirleri olduğunu yazıyı okuyunca hemen anlayacaksınız.

saygılar
Eski03-08-07, 00:57  #2
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Türk kendi gücünü bütün tarih çağları boyunca göstermiştir.

Gaflet anlarında gücünden kaybetsede , kendine geldiği her an bu gücü tekrar elde etmiştir.

İsraillilerin Türk tarih bilgisini yeteri kadar bilmediği ortadadır.

Yine batı emperyal vakıfların kölesi ve tetikçisi olmuş satılmış tiplerde , Türk'ün gücünü unutan gafillerdir.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-08-07 00:59 .
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 01:30  #3
TurkomanGD
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jul 2007

israili tanıyan ilk müslüm devleti Türkiye.... Demokrat parti zamanı...
TurkomanGD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 02:39  #4
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
bu sözler bir israilli diplomata ait.
1948 deki Arap-İsrail savaşında İsrail üç cephede Araplarla savaşır ve kazanır. Bu başarının bir müslüman ülke olan Türkiyeyi nasıl etkileyeceğini İsrailliler merak eder.Zira Türkiye o güne kadar Araplarla iyi ilişkiler içindedir.Türkiyede çalışan israilli maslahatgüzarı Walter Eytan bakanlığına şu yanıtı verir:
"...Arapların zayıflıkları ile İsrailin güçlülüğü arasındaki çelişkinin güce saygı gösteren ve gücü ne kadar acımasızca sergilenirse o kadar çok takdir eden Türklerde [İsraile yönelik] hayranlık uyandırmaktadır..."

Sizce bu israilli diplomat haklı mı?Açıkçası 1.Dünya savaşiında alman manevralarını izleyen Enver Paşa ve saz arkadaşlarının nasıl etkilendiğini ve Almanlarının kuyruğuna nasıl takıldığını düşündükçe bunda haklılık payı olduğunu düşünüyorum.Ya siz?

NOT:bu yazıda TESEV tarafından yayınlanmış Türk-İsrail İlişkileri adlı bir çalışmadan faydalanılmıştır.Arkadaşların bizi İsrailin kuyruğuna takmak için parlak fikirleri olduğunu yazıyı okuyunca hemen anlayacaksınız.

saygılar
Saygıdeğer bozkır,
İsrailli diplomat , Türk Milletinden değil , Türkiye de , emperyalist ve siyonist hayranı ve de güdümlü yöneticilerden bahsetmiş olmalı
TESEV de işine geldiği gibi aktarmış..

Aslında Onlar, Türklerin Zalimden değil , Mazlumdan yana olduğunu çok iyi bilirler.
Empryalizme karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın Mazlum Milletlere nasıl örnek olduğunu da ...
Eski03-08-07, 06:32  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Biz bu hastalık yüzünden DP döneminde hem cezayire hem de mısırlı araplara kelek yaptık.Bizi örnek almış uluslara sahip çıkacağımıza emperyalistlerin kuyruğuna takıldık.Yazıklar olsun bize...
Eski03-08-07, 08:03  #6
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Bir anlamda doğrudur. Güç bizi hep cezbetti... Ama bu da biraz normaldir, sen geçmişte o kadar güçlü ol, güce alış, sonra...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 08:14  #7
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Umarım onurumuzu da güce satmayız. Bu bir anlamda yöneticilerin basiretsizliğidir. Ne kadar güç yanlısı olsak da halkın çoğunluğunun İsrail taraftarı olduğunu sanmıyorum. Ne o zamanlar, ne bu zamanlar..
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 09:27  #8
Intifada

Intifada'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Bence, İsrail'li diplomat haklıymış.

Günlük hayatımızda da bunu çok rahat görebiliriz.

Türk Halkı'nın büyük bir kısmı güçlüyü, gücü sever. "Güçlü" insanların çevresi kalabalıklaşır. Gururla anar insanımız, tanıdığı, "güçlü" kişilerin adlarını.

Normalde bir kişiye para vererek yaptırabileceğiniz bir işi, "güçlü" iseniz, sadece size yakınlaşmak, "tanıyorum" diyebilmek için ücretsiz yaparlar. Bir lokantaya giden "güçlü" bir kişiden ücret alınmaz, ama sen, ben gitsek, imkanı yok ücret ödemeden çıkamayız.

Devletimizin de, aynı şekilde, gücü ve güçlüyü sevmesi normaldir.

Saygılar...
Eski03-08-07, 14:10  #9
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

İsrail'li diplomatı ben de haklı bulanlar arasındayım. Bu söylem genel olarak anadolu insanı için geçerli olmasa da tüm mliiyetçi vatandaşlar için kesin suretle geçerlidir. Zaten milli güce tapmayla ortaya cıkan milliyetçilik gördüğü bbütün güçlern kuyruğuna yapışmakta ustadır bizim ülkemizde.

Sayın İntifada'nın günlük hayattan verdiği örnekleri şu şekilde çoğaltabiliriz. En basitinden liselerde ülkü ocaklarının "Gücüne tapıp" oraya kaydolmak isteyen ve hemen siyah takımları çekip, ceketin kollarını giymeyen, sivri burunlu ve konuşmasını değiştiren çocukları görebiliriz. Milliyetçi olabilmek için bunları yapmaktalar. Üniversitelerde ise aklın ve mantığın yerine yine "Güçlü" olan gruba girme istegi (henüz fikirleri oturmamış bir öğrenciden bahsediyorum) göze çarpar.

Siyasete dönersek eğer, günümüzde kendini solcu olarak adlandıran kesinmlerin sırf gücünden etkilenip "Milliyetçi-faşist" grupların söylemlerine sahip çıktıgını ve militarizmi, orduyu savunduğunu görebiliriz.

Öte yandan ben hatırlamıyorum ki tarihte(ulusal tarihte) Türkiye ezilenlerin yanında olmuştur. Her zaman güce tapar bir şekilde birilerinin kuyruğuna girmeye çalışmış hatta onların yöntemlerini bizzat kendi halkına uygulamaya çalışmıştır. Son örneklere bir göz atarsak eğer. Örnek Lübnan savaşı, örnek Irak savaşı, örnek Afganistan...

Anadolu insanından yani genel toplumdan bahsedersek ben İsraillinin söylediğine katılmıyorum. Ancak milliyetçiliği seçen insanlar için bu demeci oldukça yerindedir. Gene ülke milliyetçilerinin 2. Dünya Savaşı'ndaki tavrını unutmamakta da fayda vardır.

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 18:46  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
En basitinden liselerde ülkü ocaklarının "Gücüne tapıp" oraya kaydolmak isteyen ve hemen siyah takımları çekip, ceketin kollarını giymeyen, sivri burunlu ve konuşmasını değiştiren çocukları görebiliriz. Milliyetçi olabilmek için bunları yapmaktalar. Üniversitelerde ise aklın ve mantığın yerine yine "Güçlü" olan gruba girme istegi (henüz fikirleri oturmamış bir öğrenciden bahsediyorum) göze çarpar.
bu iyi bir örnek oluyor galiba
Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Öte yandan ben hatırlamıyorum ki tarihte(ulusal tarihte) Türkiye ezilenlerin yanında olmuştur. Her zaman güce tapar bir şekilde birilerinin kuyruğuna girmeye çalışmış hatta onların yöntemlerini bizzat kendi halkına uygulamaya çalışmıştır. Son örneklere bir göz atarsak eğer. Örnek Lübnan savaşı, örnek Irak savaşı, örnek Afganistan...
Anadolu insanından yani genel toplumdan bahsedersek ben İsraillinin söylediğine katılmıyorum. Ancak milliyetçiliği seçen insanlar için bu demeci oldukça yerindedir. Gene ülke milliyetçilerinin 2. Dünya Savaşı'ndaki tavrını unutmamakta da fayda vardır.
“...Türkiye'nin bugünkü savaşı yalnız kendi adına ve hesabına olsaydı, belki daha kısa, daha az kanlı olur ve daha çabuk bitebilirdi. Türkiye'nin savunduğu, bütün ezilen ulusların, bütün Doğu'nun dâvâsıdır.
Bütün ezilen uluslar ezenleri birgün yok edecektir. O zaman dünya yüzünden ezen ve ezilen sözcükleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir toplumsal duruma erişecektir.
Bugün günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan, bütün Doğu uluslarının uyanışını da öyle görüyorum. Bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşacak daha çok kardeş ulus vardır. .. Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine, uluslar arasında hiçbir renk, din ve soy ayrımı gözetmeyen bir uyum ve işbirliği çağı egemen olacaktır..."

bir zamanlar böyle laflar eden bir selaniklinin peşindeydik.O zaman sanırım biz de ezildiğimiz için diğer ezilenleri anlıyorduk.
Sonra bu selaniklinin fotoğrafı bağımsızlık için savaşan cezayirli gençlerin ceplerinden çıkmaya başladı.Ve yine biz o dönemde (1954) bu cezayire karşı Fransızların tarafını tuttuk.Ne acı....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı