Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski14-01-06, 11:51  #1
agsaze

agsaze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
Turizm

Merhaba,

Meslek bölümünde bulamadım ve aramalarım da bir sonuç vermedi.Merak ettiğim bu forumda turizmle ilgilenen üyelerin olup olmadığıdır.Eğer varsa özellikle Türkiyede turizm hakkında tecrübeli üyelerden bazı nasihatler duymak güzel olurdu.
agsaze is offline  
Eski14-01-06, 12:48  #2
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın agsaze !

Turizm hakkında tecrübeli biri değilim ama ülkemiz için çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu biliyorum.60 lı yılların ikinci yarısında ülke genelinde yanılmıyorsam 80.000 bin civarında yatak kapasitemiz vardı.Şimdilerse ise sadece bir turistik yörede bile bu sayıyı aşan yatak kapasitemiz var.

Ülke insanlarını alışkanlıklarını da oldukça değiştirdi.Eskiden dini bayramlardan ramazan bayramı 3 gün,kurban bayramı da 4 gün oluyordu.Şimdilerde ise 9 güne çıkaracak fırsatlar arıyoruz,idari izinlerle hafta sonunu da kattıkmı allem edip kallem edip 9 güne çıkarıveriyoruz.Bayramlardaki yakın akraba ve dost ziyaretlerinide turim ve eğlenceye kurban ettik.Cep telefonlarındaki mesaj hatlarıyla bir mesaj çektinmi bayramlar da kutlanıyor.Bayramlardan önce nereye gitmeli konusu ile rezervasyon yaptırmak milletimizde alışkanlık yarattı. :-)

Turizm geleneklerimizi de,örf ve adetlerimizi de oldukça değiştirdi anlayacağın. :-)

Saygı ve hürmetlerimle.
Türesin is offline  
Eski14-01-06, 13:31  #3
agsaze

agsaze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

peki bu sektörde kariyer yapmak için gerekli olan eğitim şartları nelerdir?bir taraftan baktığınızda belli miktarda parası olan her işadami turizm-otelcilik alanına yatırım yapabilir.ama benim merak ettiğim şu;

bu sektörde mektepli olmak mı daha iyi yoksa alaylı olmak mı?
agsaze is offline  
Eski14-01-06, 19:11  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın agsaze !

Turizm otelcilik okulları var.Otellerde uygulamalı staj proğramlarının da olduğunu biliyorum.Lise düzeyinde meslek eğitimi ile yüksek okul düzeyinde de eğitim yapılıyor.Mektepli olmadıkları halde ilgi ve sevgileri nedeniyle bu konuda başarılı olan pek çok yatırımcı var.Uzmanlarla çalışmayı bilen her yatırımcı başarılı olur.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski11-08-06, 22:29  #5
MiNeRvA
Yazar Adayı

MiNeRvA'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

İşletme ne kadar kaliteli olursa olsun işin inceliklerini bilmeyen bir personel tarafından kötü hizmet verildiği takdirde bütün çaba boşa gitmiş oluyor..Ki bugün birçok işletmede vasıfsız personel çalıştırılıyor haliyle bu dahi turizmi baltalamaya yetiyor
MiNeRvA is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)