Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İşte taşı toprağı altın Amerika

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski03-08-07, 15:15  #1
Kuzum
Siyaset

Kuzum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
İşte taşı toprağı altın Amerika

ABD'de 8 Kişiden Biri Yoksul

Yaklaşık 36 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

ABD'de her 8 kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gelir dağılımı bozuk olan Amerika, aynı zamanda gıda maddelerinin tüketilmeden en çok ziyan edildiği ülkelerin de başında geliyor.

Amerikan İstatistik Bürosu verilerine göre, ülkede yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı yaklaşık 13 milyonu çocuk olmak üzere 36 milyon. 33 milyon Amerikalının evine yiyecek nadiren giriyor.

2004 yılı rakamlarına göre de acil yiyecek yardımı için devlete başvuranların beşte birinin bu isteği karşılanamadı. Açlık çeken Amerikalı çocukların yarısından fazlası, babasız.

Yoksulluk sınırı altında kalanlar arasında, siyahlar yüzde 26 ile başı çekiyor, Latin asıllılar yüzde 25 ile ikinci sırada. Yoksulluktan en az beyazlar etkileniyor. Beyazlar arasındaki yoksulluk oranı yüzde 8.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, yiyeceğin ziyan edildiği ülkelerin başında geliyor. Arizona Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, yiyeceklerin yüzde 14'ü çöpe atılıyor.

Çöpe giden gıdaların yüzde 15'ini, raf ömrü dolduğu için daha açılmadan atılan gıda maddeleri oluşturuyor.

Yiyeceklerin çöpe gitmesinin Amerikan ekonomisine yıllık maliyetinin 31 milyar doları bulduğu, bu parayla 50 milyona yakın insanın doyurulabileceği de belirtiliyor.

Kaynak : TRT/Haber
Eski03-08-07, 23:42  #2
EHLİBEYT

EHLİBEYT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Yanlışınız olmalı çünkü sizinde bildiiniz gibi orada işsizler maaş alıyor.
Eski03-08-07, 23:53  #3
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Sn.ne yapmalı,güzel bir noktaya değinmişsiniz,etrafımda abd hayranı yeni yetme liberaller bana bol bol Amerikan yaşamını anlatan filmler verip " Abi adamlar aşmış,baksana yaşantıya" gibisinden söylemlerle karşıma geliyorlar.Gülüyorum,biraz da üzülüyorum..Cıvıl cıvıl yaşantı sürenler hep ekranlardayken yoksul,sokak aralarında yaşayan kesim nedense hep görmezden gelinir.Teşekkürler bu paylaşımınız için..
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-08-07, 00:44  #4
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın analiz şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.ne yapmalı,güzel bir noktaya değinmişsiniz,etrafımda abd hayranı yeni yetme liberaller bana bol bol Amerikan yaşamını anlatan filmler verip " Abi adamlar aşmış,baksana yaşantıya" gibisinden söylemlerle karşıma geliyorlar.Gülüyorum,biraz da üzülüyorum..Cıvıl cıvıl yaşantı sürenler hep ekranlardayken yoksul,sokak aralarında yaşayan kesim nedense hep görmezden gelinir.Teşekkürler bu paylaşımınız için..
Sayin analiz,

Bu noktada size katilamayacagim. ABD'de cekilen bir cok filmde ABD'nin varoslari gösteriliyor, orada ki evsizler, fakirler, dislanmis insanlar vs. Tabii bu tür filmlerde fazla aksiyon olmadigi icin izleyen az olacagi düsünülerek Türkiye'de pek gösterime girmiyor. ABD'nin güllük gülistanlik bir ülke olmadigini azicik analitik düsünebilen ve bilgi sahibi herkes zaten biliyor.

Tabii ABD'yi elestirirken Türkiye'nin durumuna da bakmak lazim. Siz Türk medyasinda dogu ve günaydogu anadolu'nun sergilendigini gördünüz mü? Orada yasanan yoksulluk kac sinema filmine konu edilmis?
Eski04-08-07, 00:52  #5
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayin analiz,

Bu noktada size katilamayacagim. ABD'de cekilen bir cok filmde ABD'nin varoslari gösteriliyor, orada ki evsizler, fakirler, dislanmis insanlar vs. Tabii bu tür filmlerde fazla aksiyon olmadigi icin izleyen az olacagi düsünülerek Türkiye'de pek gösterime girmiyor. ABD'nin güllük gülistanlik bir ülke olmadigini azicik analitik düsünebilen ve bilgi sahibi herkes zaten biliyor.

Tabii ABD'yi elestirirken Türkiye'nin durumuna da bakmak lazim. Siz Türk medyasinda dogu ve günaydogu anadolu'nun sergilendigini gördünüz mü? Orada yasanan yoksulluk kac sinema filmine konu edilmis?
Sn.abcde,

Geçenlerde oradaki bir arkadaşımın bana aktardığı cümleleri aynen yazıyorum buraya :

"Abi asıl diktatör bunlar,geçenlerde bir film çektiler burada.ABD nin ve liberal politikalarının arka sokaklardaki yansımalarını gösteriyordu ve liberalizm ancak bu kadar olur mesajı veriyordu.Ama filme sansür geldi.Deli oldum inan ki,demokrasi bunları kolladığı sürece demokrasi,bunları eleştirirsen dikta başlıyor."

Yani Sn.abcde anlatmak istediğim bu tür filmler bir şekilde engelleniyor,hep hatırlarım ben küçükken Amerikan yapımı filmleri izlerdim.12-13 yaşlarındaki çocukların yaşantıları,bahçeli evleri,kendilerine ait posterli odaları,her öğün kola içmeleri...Ne kadar ilgi çekici gelirdi bana

"Türk medyasının doğuyu gösterdiğini hiç gördünüz mü?" demişsiniz,ben medyada kimliksel bir sınıflanmayı değil ideolojik bir sınıflandırmayı esas alıyorum..

Mesela düzen gazeteleri dediğimiz liberalizm,kapitalizm yanlısı gazetelerde bahsettiğiniz şeyleri göremeyiz.

Ama düzen gazetelerinin aksine,onlara aykırı olan(özellikle devrimci) gazetelerde bu haberleri sıkça görmek mümkün..

Umarım bu tür haberlere daha sık rastlarız

Saygılarımla..
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-08-07, 02:15  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın EHLİBEYT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanlışınız olmalı çünkü sizinde bildiiniz gibi orada işsizler maaş alıyor.
yanılmıyorsam işsizlik maaşı sosyal devlete ve kıta avrupasına özgü.Zira ABD de adamın gözünün yaşına bakmazlar...
Eski04-08-07, 14:00  #7
Kuzum
Siyaset

Kuzum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs

AB ülkelerinde işsizlere maaş veriliyor ama ABD'de veriliyor mu bilmiyorum. Gerçi işsizlik maaşı da öyle ahım şahım birşey değil. Biz Türkiyeliler sanıyoruz ki, sen bütün gün kıçı devirip yatıyosun, adamlar maaşını havale ediyor?? Değil!

Tabii ki bir insanın açlıktan ölmesindense devletten karnını doyuracak ve başını hizbe bir yere sokacak kadar (kira) para alması tercih edilir bir şey. Ama el insaf. 21inci yüzyıldayız. Bırakın bundan gurur duymayı, kapitalizmin öldürmeden sömürmesine boyun eğmemeliyiz! Adamlar dollar milyarderlerine denizin üstünde yapay ada inşaa ederken, Hollanda'da bir göçmenin çatısından fareler düşen köhne bir evde devletten işsizlik yardımı alarak hayatını devam ettirebilmesinden bir başarı olarak bahsetmemeliyiz! Bahsederiz, insancıllığıma yazık olur.

Kaldı ki işsizlik maaşı -mantıken de- çok düşük olur. Siz bu maaşı almaya devam ederken, devlet iş bulma kurumu aracılığıyla size iş aramaya devam eder. Bulacağı işin çalışma şartları elbette ağırdır ve işi reddettiğiniz taktirde size çeşitli yaptırımlar uygular. Ve ayda bir, iki ayda bir işyerinizi değiştirerek kalifiye işçi olmanızı engeller. Reddettiğiniz taktirde uygulanan yaptırımlardan biri işsizlik maaşını düşürmektir, yani işsizlik maaşı sabit değildir. Maaşı 1500 yürodan 350 yüroya kadar düşen ve bu yüzden en rezil işlerde çalışmak zorunda kalan AB'li arkadaşlarım var.

Her neyse. Burada dev kapitalist ülkelerde eşitsizliklerin derinleşmesinden daha önemli bir şey varsa, o da bu ülkelerin "taşı toprağı altın" diyerek yola düşen göçmenlere yaşama hakkı tanımadığıdır. ABD'deki fakirliğin en dibindeki insanlar siyahlar, asyalılar ve güney amerikalılardır.

Olay burada kapanmıştır.
Eski04-08-07, 17:10  #8
EŞKİYA

EŞKİYA'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Fakir babası yazarlar nerede?

Söz konusu Küba ve diğer Sosyalist Cumhuriyetler olduğunda, ''insanlar orada aç'' diyerek forumda yazmadık yer bırakmayan arkadaşlar nerede? neden bu konu hakkında yorum yapmıyorlar?

İşte KAPİTALİZM,
ABD' de Yaklaşık 36 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ama sesini çıkaran yok.
Küba' da sermaye babaları ve Burjuva soytarıları göremeyenler Küba halkını aç sanıyor.
Eski04-08-07, 18:14  #9
thunder-

Giriş Tarihi: Mar 2007

Alıntı:
Sayın dia-mat şöyle demiş:

Mesajı Göster
Söz konusu Küba ve diğer Sosyalist Cumhuriyetler olduğunda, ''insanlar orada aç'' diyerek forumda yazmadık yer bırakmayan arkadaşlar nerede? neden bu konu hakkında yorum yapmıyorlar?

İşte KAPİTALİZM,
ABD' de Yaklaşık 36 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ama sesini çıkaran yok.
Küba' da sermaye babaları ve Burjuva soytarıları göremeyenler Küba halkını aç sanıyor.
Haklısınız Küba'nın oldukça yüksek bir İnsani Gelişim Endeksi oranı var (Türkiye'den yüksek)
thunder- is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-08-07, 11:24  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Bir düşünün.. Neredeyse Dünya'nın yarısından fazlasını yüzyıllardır sömürüyorsunuz ama yine de insanlarınızı böyle hayvan gibi yaşatıyorsunuz. Eğer o sömürüler olmasaydı sanırım Bush'da bir köpek kulubesinde yaşayacaktı..

ABD tam bir cehennem!

Denizlerin, Mahirlerin, 68'lerin, 78'lerin, Vietnam'ın, Küba'nın, Afrika'nın, Anadolu'nun, Asya'nın, Latin Amerika'nın, Hiroşima'nın, Nagazaki'nin, Ortadoğu'nun, Filistin'in, Afganistan'ın, Irak'ın, Lübnan'ın ve daha saymakla bitmeyecek insanlığın kanını emenlerin "Özgürlükler abidesi(!)"dir ABD.

Yaşayanların en nefret verici düzeni!

.

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-08-07 14:22 .
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı