"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Gelmiş Geçmiş En İyi Fizikçiler / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Gelmiş Geçmiş En İyi Fizikçi Sizce Hangisi | |||
| Albert Einstein | 58 | 73.42% | |
| Thales | 3 | 3.80% | |
| Isaac Newton | 11 | 13.92% | |
| Stephen Hawking | 7 | 8.86% | |
| Oy Verenler: 79. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| anket |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Tesla, Heisenberg, Schrödinger, Lord Kelvin, Faraday gibi isimler de olsaydi hala iyi olurdu diyorum. Saygılar. |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bence de Einstein'la Newton...Ama ikisini birden kabul etmediği için Einstein olarak işaretledim. Ama Hem Einştein hem de Newton diyorum. |
|
| #4 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Ben oyumu thesla olsaydı ondan yana kullanırdım. Olmadığı için einstein dan yana kullandım. |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Albert Einstein... ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Herhalde en çok Albert Einstan Seviliyor. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bilimadamları,sıraya konulamaz. Bilimadamları,öyle kim daha akıllıydı kim daha iyiydi gibisinden kategoriye sokulamaz.sıraya konulamaz.Bilim,çağın gerektirdiği duruma göre yapılır.Roma dönemi'nde en büyük fizikçi belki Thales olabilirdi.Ama Rönesans'ta da en büyük fizikçi Leonardo da Vinci'ydi bana göre..Ortaçağ için Newton'u örnek verebiliriz. Sonracıma,son yüzyıl(20.yy) için en büyük fizikçi bana göre Albert Einstein'dir. Akıl ve zeka düzeyi olarak bunların arasında hiçbir fark yoktu bana göre. :-) Albert Einstein,Thales'ten daha akıllıdır ya da Newton,Tesla'dan daha akıllıdır gibi karşılaştırmalar bence yanlış.İnsanları devrine göre değerlendirmek lazımdır. Teknoloji ve bilim o kadar büyük bir hızla ilerliyo ki, kim neyi buldu, kim daha akıllıdır gibi sorular sorulmaya devam edecektir. Ama öyle büyük adamlar vardır ki,fikirleri yüzyıllar boyu sürekliliğini korur. Socrates gibi! Atatürk gibi! vs.vs. Fizikte şu anda Newton'un "Hareket Kanunları" adını verdiği teorileri,değişmekve yerini parçacık teorisine bırakmak üzere.bu Newton'un aptal ya da tembel olduğunu göstermez..Adam,zamanında ne yapabilirse onu yapmış.O günkü bilgisi görgüsü ona yetiyormuş. Bu tür bi derecelendirme yaparken tüm bilim tarihin okumuş ve değerlendirmiş olmak gerekir ki böyle bişey yapan birisi kolay kolay ona buna en iyisidir diyemez.Ha, yakın zamandaki bilimciler için yapılırsa bilemem.ama tüm geçmişteki bilimciler için aynı şeyi söylemek yanlıştır. :73 __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk ozansevinc Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-02-06 20:32 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Öldükten sonra (!) Hawkins´in grafigi büyük olasilikla firlayabilir. Einstein kesinlikle azimsanacak biri de degil ama, aralarinda bir secim yapamiyorum. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Hawking, ikide bir düşünce değiştirse de önemi yadsınamaz bir bilim adamı.Ama Einstein'la kıyaslama yapılmasını gerektirecek bir açılımı olduğunu sanmıyorum. Einstein genel ve özel görelilik kuramıyla düşüncede bir devrim yaratmış, ufuk açılarımızın çok daha ötelere yönelmesini sağlamıştır. | |
|
| #10 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sevgili Arkadaşlar, Görüyorum ki benden başka Newton diyen hala çıkmadı. :-) Newton'un diğerlerinin yolunu açtığını, onlara gereken hedefi ve ufku gösterdiğini düşünüyorum. Saygılar, |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|