"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Toplumsal Uzlaşı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| İnsanların bir bütün şeklinde hareket edebilmeleri insanlık tarihinde hep zorlu bir süreç ve sonunda toplumsal yıpranma kaçınılmaz olmuştur. türkiye her toplumun yaşamış olduğu ve yaşamak zorunda kalacağı bu süreç içerisindedir. bu durumu aşabilmek için benim çözüm önerim şudur: eski kavgaların insanlara unutturulması -darbelerden sonra bu ortamın yaratılması bir eğitim politikası olmalı- bu çok zor bir süreç olsa gerek ama sosyal bütünleşme sürecinde ortak hissiyatlara sahip olmak başat amildir. bunun yanında eskiye bağlaşık yenilere sırnaşık yönelimlerden kurtulmak gerekir. bu ise ancak sağlam bir devlet politikasıyla sağlanabilir. bunun yanında ekonomik kalkınma vb. faktörlerle ilgili çözüm önerilerini sizlerden bekliyorum. ilginizden dolayı teşekkür ediyorum..... |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Öncelikle ne olduğumuza ve neler yapacağımıza karar verilmeli... Türkiye nin en büyük sorunu kimlik ve ortak hedef... :74 |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #4 | |
| Ne olduğunu anlayamayanlar;anlamak istemeyenler var... Hedefsiz bir milletin adamakıllı bir sonuca ulaşması olasılığı nedir sizce??? Eğri oturup doğru konuşularak ülkemizin hedefi çizilmeli... Artık aydını mı konuşur;holding patronu mu orasını ben bilemem... :74 |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın alio 1 ! Türkiyenin ortak bir hedefi var...O ortak olmamız gereken hedefi de değerli ve büyük önder Atatürk net bir şekilde açıklamıştır.Çağdaş (muasır) medeniyetler seviyesine ulaşmak.Daha nasıl bir hedef bekliyorsunuz ? :-) Bundan daha iyi ve ortak bir hedef olabilirmi ? :-) Ama ne yazıkki bir kısım zümrenin böyle bir hedeften bile haberi yok.Aciz ve zavallı insanlar hala şeriat özlemiyle yanıp tutuşuyorlar.Çaresizliklerinin gereğini de inandıkları Yüce Güç Allah'a havale etmeyi erdem ve bilgelik zannediyorlar.Allah akıl fikir ihsan eylesin. :-) |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bence bizim hedefimiz dışarıdaki pis işlerin(yeraltında çevrilen her türlü iş dahil) olmadığı bir ülke yaratmak olmalı.Böyle olursa paramız az da olsa mutlu oluruz,burası da huzurlu bir ülke olur.Bunu yaptıktan sonra kanımızı emen asalaklardan da kurtulmuş oluruz.Yönetim yine bizde olur,işte o zaman kendi ayaklarımız üstünde durabiliriz.Bu hedefe ulaşmak içinse yapmamız gereken pek çok şey var.Bunların en önemlileri ise eğitimdeki aksaklıkları düzeltmek,yasalardaki boşlukları kapatmak ve kadrolaşmayı engellemek.Ekonomi ancak böyle düzelir.Yoksa ne kadar kazanırsak kazanalım birileri yine elimizden alır beş parasız kalırız. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Eğitim sistemi ile ekonomisi ile istediğine yönelmiş bir Türkiye önce ne istediğini net bir şekilde ortaya koyarak elde edilebilir... Karnavalın tam ortasındaysak her geçen gün yeni bir şeyler getiren dünyada daha somut hedefler belirlemeliyiz... :74 | |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın alio 1! Gösterilen hedef, açık ve net bir hedeftir.Sonrası ise projelendirme,gatret ve emek ister.Çağdaşlaşmanın gavurlaşmak olduğunun vurgulandığı ülkelerde,insanlar birbirleriyle mücadele ederek vakit kaybederler.Önce bunun net bir şekilde idrak edilmesi gerekir. Ülkemizdeki çatışma ve mücadelenin ana konusu; çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmeyi amaç edinenlerle,gavurlaşma olarak görenler arasında cereyan etmektedir.Cumhuriyet tarihi, bu mücadelelerin de tarihidir.Lütfen anlayınız. |
|
| #9 | |
| Sayın Arkadaşlar ve Okuyucular, Konu başlığı ile tartışmanın seyri arasındaki ilinti gerçekten çok güzel olmuş. Toplumsal uzlaşı için ortak bir hedef ve ortak bir kimlik gerektiği söylenmiş. Türkiye'de yaşayan insanların, halkların ortak bir hedef belirleme, ortak bir kimliği kabul etmek olasılığı çok zayıf. Hal böyle olunca toplumsal uzlaşı da doğal olarak uzak bir ihtimal bu görüşe göre. "Toplumsal uzlaşı"dan benim anladığım açıkçası bu değil. Yani ortak bir kimlik ve ortak bir hedef değil. İnsanlar birbirleriyle -tıpkı bu forumda olduğu gibi- hakarete, aşağılamaya, küçümsemeye, şiddete prim vermeden iletişim kurabiliyorlarsa, işte bu toplumsal uzlaşıdır. Türkiye'de herkesi Türk, Müslüman, Çağdaş, Atatürkçü, Alevi, Kürt vesaire yapmak mümkün olmadığına göre ortak kimlik de mümkün değildir. Yani bütün insanları bu sıfatlardan herhangi BİR tanesiyle nitelemek pek olası değildir. Ortak hedef ise barış, ahlak, kardeşlik vs olmalıdır. Bunlara da kimse itiraz etmez sanırım. Saygılar. |
|
| #10 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Söylediklerine katıldığımı söyleyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak kiöliğimizdir. Ayrıca, Cumhuriyet, demokrasi, laiklik,düşünce özgürlüğü, şiddeti lanetleme ( ne olursa olsun-kim olursa olsun)...de ortak değer yargılarımız olduğunda...bir şeyler yoluna girmeye başlayacaktır. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|