"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Istanbul
| Evet. Forumlarda genellikle, aslında çoğunlukla İslam'a ve İslam'ın peygamberine sürekli hakaretler edilmekte ne acıdır ki. Merak ettiğim konu, Hıristiyanlık hakkında neler düşünüyorsunuz acaba? Madem objektif düşüneceğiz bunu da ele alalım ama rica ediyorum, içinde hakaret bulunan cümleler kurulmasın. Dışarıdan bakalım. Bir Müslüman olarak değil sadece. Teslis İnancına nasıl bakıyorsunuz? İncildeki "Baba Tanrı, Oğul Tanrı, Tanrı Doğuran Bakire" diye geçen inançlar hakkında ne düşünüyoruz? İncil'in Hz Muhammed'i müjdelemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Araştırdığım kadarıyla İncilde birisi müjdeleniyor Hz İsa(a.s)tarafından bir Yardımcı olarak. Ama bunu sanırım Hz. Muhammed olarak görmüyorlar. Baştan aşağı bir Hıristiyanlığı ele alalım. Neler düşünüyoruz neler çıkarıyoruz kibar dillerimizle bakalım ![]() __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| |
| #3 | |||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| #4 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Hayır ben direk bu inançlar üzerinden değil, Hıristiyanlığa genel bakış bekliyorum.Neler düşünülüyor diye. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #5 | ||
Ayrıldı
| Alıntı:
Emin misin? İslamı karalayan, peygamberi aşağılayan sözler kullandığı yok mu? İyice araştır forumları bence. Bir mason katılımını elbetteki ummuyoruz. Gerilim beklemiyorum, yalnızca İslam için bir dünya laf sarfeden kişilerin bir de Hıristiyanlık ile ilgili fikirlerini almak istemekteyiz. __________________
Hoyrat Bir Rüzgâr Artık Zaman, Geriye Kalan Ancak İman... | |
| #6 | ||
| Alıntı:
| |
| #7 | |
Ayrıldı
| Valla sanırım bir dünya incil olduğu için, hangisinde yazdığını bilemiyorum. Hepsinin üstünde incil yazıyor çünkü. Kuran değil ki "kuranı al bak" diyelim. __________________
| #8 | |
Ayrıldı
| Ama incilin orjinal dili için söyleyebilirim. Hz Meryemi nasıl tanıttıkları ile ilgili. THEOTOKOS = Tanrı doğuran anlamındadır. Meryem’in Tanrı olan İsa Mesih’i doğurması demektir. __________________
| #9 | |
Ayrıldı
| Ha bu arada... Temel tez İsa (a.s)'ın babasız doğması, Meryem anamızın bakire olarak İsa (a.s)'ı doğurmasıdır. Laboratuar ortamında anne ve baba olmaksızın klonlanan Dolly isimli koyun için ne diyebiliriz? Dolly'e diğer koyunlardan farklı "o Tanrı'nın koyunudur" diyebilir miyiz? Neden ilk insan olan Adem (a.s)'a annesiz ve babasız meydana geldiği, insanların ilki olduğu halde Tanrının oğlu yakıştırmasını yapmıyoruz? Bana göre Adem (a.s) insanların ilki olması nedeniyle bu ünvanı çok daha fazla hakeder __________________
| #10 | ||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Leonardo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-08-07 15:16 . | |||
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|