Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye için hilafet umudu varmış! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski06-08-07, 14:26  #1
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Türkiye için hilafet umudu varmış!

Müslüman dünyasına yeniden 'hilafet' düzenini getirmeyi amaçlayan yasadışı Hizb'ut Tahrir örgütü, Britanya'da gövde gösterisi yaptı. Örgütün Londra'daki Alexander Palace'da düzenlediği konferansa 3 bine yakın kişi katıldı. Toplantıda Hizb'ut Tahrir İngiltere temsilcisi Dr Abdul Wahid, Taji Mustafa, Ebu Shaker, Kemal Ebuzahra, Dr. Nazreen Nawaz, Burhan Hanif ve çok sayıda örgüt üyesi yer aldı. Örgütün İngiltere'deki basın ilişkilerini yöneten Dr. Nazreen Nawaz, Müslüman dünyasında en fazla kadın ve çocukların ezildiğini söyledi. Kadın haklarının hiçe sayıldığı ülkeler arasında Pakistan, Tunus ile birlikte Türkiye'yi sayan Nawaz, kadını etkin birey haline getirecek düzenin hilafetten geçtiğini iddia etti. Konferansta DHA'ya konuşan bir örgüt sözcüsü ise Hizb'ut Tahrir'in Pakistan, Irak, Mısır, Endonezya ve Türkiye'yi en fazla hilafet düzenini geri getirme potansiyeline sahip ülkeler olarak gördüğünü açıkladı. Örgüt, 12 Ağustos'ta da Endonezya'da şimdiye kadar düzenlenen en büyük uluslararası 'hilafet konferansı'nı yapacak.

Yorum yapmadan aynen aktarıyorum.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=06/08/2007

Saygılarımla...

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-08-07 13:56 .
fellefelle is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 16:26  #2
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

bunlarda köyün delileri....
Eski06-08-07, 16:34  #3
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
bunlarda köyün delileri....
Allah insana saplantı vermesin yoksa bunlar gibi olur insan.

Saygılarımla.......
Eski06-08-07, 16:45  #4
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Benim anlamadıgım şeylerden biri de söyle;

Bu düşünceye sahıp insanlar kadın hakları denince sadece söyledikleri şey bayanların başörtüsü ve dini vecibelerini yerine getirip getirmemeleridir.

Eger bunları yapabiliyorlarsa o ülkede kadın hakları var.
Eger bunları yerine getirme olanakları o ülkede yoksa kadın hakları yoktur.

Bu düşüncede olanlar için kadın hakları sadece bunları kapsıyor gerisi abesle iştigal.

Saygılarımla..........
Eski06-08-07, 17:41  #5
Yusufi
Ayrıldı

Yusufi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Istanbul

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Müslüman dünyasına yeniden 'hilafet' düzenini getirmeyi amaçlayan yasadışı Hizb'ut Tahrir örgütü, Britanya'da gövde gösterisi yaptı. Örgütün Londra'daki Alexander Palace'da düzenlediği konferansa 3 bine yakın kişi katıldı. Toplantıda Hizb'ut Tahrir İngiltere temsilcisi Dr Abdul Wahid, Taji Mustafa, Ebu Shaker, Kemal Ebuzahra, Dr. Nazreen Nawaz, Burhan Hanif ve çok sayıda örgüt üyesi yer aldı. Örgütün İngiltere'deki basın ilişkilerini yöneten Dr. Nazreen Nawaz, Müslüman dünyasında en fazla kadın ve çocukların ezildiğini söyledi. Kadın haklarının hiçe sayıldığı ülkeler arasında Pakistan, Tunus ile birlikte Türkiye'yi sayan Nawaz, kadını etkin birey haline getirecek düzenin hilafetten geçtiğini iddia etti. Konferansta DHA'ya konuşan bir örgüt sözcüsü ise Hizb'ut Tahrir'in Pakistan, Irak, Mısır, Endonezya ve Türkiye'yi en fazla hilafet düzenini geri getirme potansiyeline sahip ülkeler olarak gördüğünü açıkladı. Örgüt, 12 Ağustos'ta da Endonezya'da şimdiye kadar düzenlenen en büyük uluslararası 'hilafet konferansı'nı yapacak.

Yorum yapmadan aynen aktarıyorum.

www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=229109&tarih=06/08/2007

Saygılarımla............
Kesinlikle halifelik seçimlerine adayım

Yani hakkımdan mahrum olmak istemem. Oylarınızı beklerim. En başta Terörü bitiricem. Dağdakileri nükleer gazla öldürücem. Sonra dağları havaya uçuracağım.

Kadrolu yağmur duacıları ekibi kuracağım. Günde 9 saat yağmur duası edecek, her ilçede 100'er kişilik gruplar kuracağım.
Allah yağdıracak, biz istifleyeceğiz

Ayrıca resmi dili Arapça bile yapabilirim ehehe. Bir süreliğine mesela tekrar dgm mahkemelerini açıp Arapça dışında dil konuşanları hapise atarım. En azından 1 sene. Nasıl bir işkence olduğunu görsünler.

Demokrasi diye bağıran ve Türbanlıları okula sokmayanlara zorla türban giydirip okula sokacağım ahdımdır.Türbansız girilmez diye.

Geçmişte şapka takmayanlar idam edilmişti.Ben de sarık ve takke takmayanları idam ederim. Yok ya kıyamam. Vazgeçtim. İstediklerini taksınlar. Biz insanız, şapka için adam öldürmeyiz.

Türkiyede kapanan ne kadar medrese varsa hepsini açarım hem.

Yaşanılası bir Türkiye için
Eski06-08-07, 17:45  #6
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Yusufi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kesinlikle halifelik seçimlerine adayım

Yani hakkımdan mahrum olmak istemem. Oylarınızı beklerim. En başta Terörü bitiricem. Dağdakileri nükleer gazla öldürücem. Sonra dağları havaya uçuracağım.

Kadrolu yağmur duacıları ekibi kuracağım. Günde 9 saat yağmur duası edecek, her ilçede 100'er kişilik gruplar kuracağım.
Allah yağdıracak, biz istifleyeceğiz

Ayrıca resmi dili Arapça bile yapabilirim ehehe. Bir süreliğine mesela tekrar dgm mahkemelerini açıp Arapça dışında dil konuşanları hapise atarım. En azından 1 sene. Nasıl bir işkence olduğunu görsünler.

Demokrasi diye bağıran ve Türbanlıları okula sokmayanlara zorla türban giydirip okula sokacağım ahdımdır.Türbansız girilmez diye.

Geçmişte şapka takmayanlar idam edilmişti.Ben de sarık ve takke takmayanları idam ederim. Yok ya kıyamam. Vazgeçtim. İstediklerini taksınlar. Biz insanız, şapka için adam öldürmeyiz.

Türkiyede kapanan ne kadar medrese varsa hepsini açarım hem.

Yaşanılası bir Türkiye için
Helal olsun size!

Türkiye'nin aradıgı demokrasi bu.

Oylar Sayın Yusıfi'ye
Demokrasi için..........

Saygılarımla......
Eski06-08-07, 17:46  #7
Yusufi
Ayrıldı

Yusufi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Istanbul

Alıntı:
Sayın fellefelle şöyle demiş:

Mesajı Göster
Helal olsun size!

Türkiye'nin aradıgı demokrasi bu.

Oylar Sayın Yusıfi'ye
Demokrasi için..........

Saygılarımla......
Felfele, yok felefele, FELLEFELLE

Yani son anda karar değiştirir misin oy konusunda bilmem ama ben ciddiydim vaatlerimde Şimdiye kadar kim neden ölmüşse, aynı sebepten onu öldüren zihniyettekileri hapse atma taraftarıyım...

PKK için gerçi taksimde darağacı fantezim var ama neyse. Veya yakarak öldürme. Ya da kezzap ve cımbız eşliğinde tümkıllarını koparma.

Düşündüğü için sürülen insanlar vardı. Düşünmediği için süreceğim insanları. Kim kimin hangi özgürlüğünü kısıtlamışsa, mecbur kılacağım karşı çıktığı şeye. Laiklik falan yok. İslam yeter bize. Her dine eşit olamam. Kusura da bakmasın kimse. Önce müslüman kardeşlerimin hakları önemli.

En büyük vaaadiiiim.... geliyoooor geliyooooooor

M H P KAPATILACAKKKKK

Yusufi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-08-07 17:49 .
Yusufi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 17:50  #8
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Yusufi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Felfele, yok felefele, FELLEFELLE

Yani son anda karar değiştirir misin oy konusunda bilmem ama ben ciddiydim vaatlerimde Şimdiye kadar kim neden ölmüşse, aynı sebepten onu öldüren zihniyettekileri hapse atma taraftarıyım...

PKK için gerçi taksimde darağacı fantezim var ama neyse. Veya yakarak öldürme. Ya da kezzap ve cımbız eşliğinde tümkıllarını koparma.
İnsanların tercihleri kendi düşünce yapılarına uygunluk gösterir.

Saygılarımla...........
Eski06-08-07, 18:42  #9
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Benim anlamadıgım şeylerden biri de söyle;
Bu düşünceye sahıp insanlar kadın hakları denince sadece söyledikleri şey bayanların başörtüsü ve dini vecibelerini yerine getirip getirmemeleridir.
Eger bunları yapabiliyorlarsa o ülkede kadın hakları var.
Eger bunları yerine getirme olanakları o ülkede yoksa kadın hakları yoktur.
Bu düşüncede olanlar için kadın hakları sadece bunları kapsıyor gerisi abesle iştigal.
Saygılarımla.......... fellefelle
pakistan'da kadınlar başlarını örtemiyor, dini vecibelerini yerine getiremiyor muymuş? alıntıladığınız haberle ortaya attığınız iddia çelişiyor olmasın?

türkiye ve tunus'da kadınlar başörtüsü ve dieğr dini vecibelerini yerine getirmekte hak ihlalleri ile karşılaşıyor olabilir ancak pakistan'da tam tersi yönde kadın sorunları var... bu ülkede şeriat adına ortaya konan yanlış uygulamalar yüzünden kadınlar temel haklarından mahrum edilebiliyor... örgütün hak ihlali olarak gördüğü şeyler kadının birey olarak tanınmıyor oluşu olmalı... hani türkiye'de başörtülü kadınların kendi iradeleri olamayacağı, onların babalarının, kocalarının güdümündeki insancıklar olduğu idda edilir ya kemalist çevrelerce...

sulh Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-08-07 18:50 .
sulh is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 18:47  #10
TurkomanGD
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jul 2007

5 yıl öncesine kadar imkansız derdim ama ..

o da olacak bir gün..

asker le AKP ne kadar çekişsede
halk AKP ye desteğini verdikçe ya iç savaş çıkar ya da Uluslararası güç (ABD) TSK komutanlarına müdahale eder..

suikast felan gibi..
TurkomanGD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı