Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İran kendi savaş uçağını üretti... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski06-08-07, 14:37  #1
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
İran kendi savaş uçağını üretti...

Alıntı:
İran, tamamen kendi üretimi olan F-5 tipi savaş uçağının tanıtımını sürpriz bir törenle yaptı.

Resmi İRNA ajansının haberine göre, "Azarakeş" adı verilen uçak, Savunma Bakanı General Mustafa Muhammed Najar ve diğer askeri yetkililerin katıldığı törende, İsfahan kenti üzerinde deneme uçuşu yaptı.

Haberde, bölge valisi Murtaza Bahtiyari'nin "Topraklarımızda imal edilen bu savaş uçağının başarısı, ülkemizin teknolojik başarısının bir örneğidir. ABD'nin bölgedeki müttefiklerine silah sattığı bir dönemde, ülkemizin uzmanları İran'ın askeri alanda kendine yeterliliğini sağlamak için günlük ilerlemeler kaydetmektedir" dediği belirtildi.

İran, Eylül 2006'da Amerikan savaş uçağı F-5'e benzer bir uçak geliştirdiğini açıklamıştı. Tahran, Amerikan F-18 modeli üzerinden bir başka savaş uçağı da geliştirmişti. ABD ise geçen hafta, Suudi Arabistan'a 20, İsrail'e 30 ve Mısır'a 13 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağını
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/702...id=71&a=446623

Saygılarla..............harbey..........
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 15:00  #2
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Türkiye Kendi Uçurtmasını Geliştirdi...

Yıllar süren çalışmalar sonucunda bilim adamlar ilk defa havada rüzgarla uçabilen yerli uçurtmayı üretmeyi başardı...

İran'ı kötüleyenlere duyurulur!

Bizlerde kendi topraklarımızda %100 yabancı malı F-16ları ABDnin izniyle üretebiliyoruz..Gerçi buna üretmekten ziyade parçaları birleştirmek denir ama...

Maurad Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-08-07 15:09 .
Maurad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 16:25  #3
bozkır

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

bugün türk hava sanayi bir uçağı komple yapabilir ama beynini yapamaz derler.Zaten amerikada yanılmıyorsam F-16 bilgisayarlarının Türkler tarafında çözülmesine mi ne karşı çıkıyorlar.Anlıyacağınız uçak yapmak zor iş.İran ne kadar başarılı olur düşündürücü.

Yalnız bağımsızlık adına atılan bu atılım küçmsenemez.Bu çaba takdir edilmelidir.Biraz da biz özensek fena olmaz.Yalnız İran çabasının silah geliştirmeye ayıracğına ülkesinin diğer yatırımlarına ayırsa daha iyi olur.Çünkü ABD ye bu kafa tutmalar kendi zararına oluyor.Halkının refahı önce gelmelidir.Bütünleşmiş bir halk en güçlü hava ordusundan daha dayanaklıdır.Anlayana....

En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle.
Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde.
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 16:54  #4
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Maurad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Türkiye Kendi Uçurtmasını Geliştirdi...

Yıllar süren çalışmalar sonucunda bilim adamlar ilk defa havada rüzgarla uçabilen yerli uçurtmayı üretmeyi başardı...

İran'ı kötüleyenlere duyurulur!

Bizlerde kendi topraklarımızda %100 yabancı malı F-16ları ABDnin izniyle üretebiliyoruz..Gerçi buna üretmekten ziyade parçaları birleştirmek denir ama...
Bildiğim tek şey var ki TSK bizim bildiğimiz gibi değil...
Eski06-08-07, 18:38  #5
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Mig-29'a seçenek olacak sanmıştım ama F-5 tipi bir uçak çıktı.

Başarılı bir girişim ama yetersiz.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)

9mm Parabellum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-08-07 19:28 .Sebep: f-% de nedir?
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 19:26  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

bende yapabiliyorum demek için yapılmış bir hareket... Yoksa askeri açıdan bir değeri yok...

Prestij açısından önemli ama uygulamada (savaş ortamında) pek bir işe yaramaz... (eğer denildiği gibi F-5 benzeri ise)
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 19:35  #7
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
İsrail'e hava gücü ile hava atan Arap ülkelerinin 700 savaş uçağından 400'ü nasıl sinek gibi düşürüldüyse, İran'ında farklı bir hezimete uğrayacağını sanmıyorum
bunun nedeni farklı, israil uçaklarının teknolojik üstünlüğü ile alakası çok az...

Mısır Hava kuvvetletinin radarlarında çalışan görevlilerin, ihaneti ile alakalı bir konudur. Haliyle erken haber sistemi çalışmayınca da havaalanında ki uçakları daha kaldırmadan Mısır, yok ediyorlar...

Bilginize...
Eski06-08-07, 19:49  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Konu tamamen İsrail uçaklarının teknolojik üstünlüğüne bağlıdır.

Mısır demişsiniz, imha edilen uçakların bir çoğu havadayken defaced edildi. Bu görüntüleri yüzlerce kez izledim. Bombalanan askeri üs görüntüleri de vardı, fakat ihanet var mı yok mu bilemiyorum. Belkide vardır.
Hayır anlatamadığım nokta şurası, uçakalrın büyük kısmı daha havalanmadan yok edildi... Bu da Mısır da ki radar görevlilerinin (teknik ismi nedir onların bilmiyorum) ihaneti nedeniyle oldu... İsrail'in bir yönünü severim, savaş her zaman harp meydanında kazanılmaz, değişik yönleri de vardır...
Eski06-08-07, 20:04  #9
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Birçok kişi de Mossad ajanlarının Yahudi yada İsrail'li olduğunu sanır. Halbuki o ajanların büyük bir kısmı Arap'tır. Veya hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa, o ülkenin vatandaşıdır. Bu Türkiye'de Türk veya Kürt olabilir. İhanet etmeleri bana mantıklı geliyor, buda bir savaş taktiğidir. Tabi akıllı olan kazanıyor her zaman.
Bende kötülemek açısından demedim zaten... Sonuçta "Harp hiledir", ve dediğinize de katılıyorum. İllaki yahudi olması gerekmez, yöneten yahudi olsun, onlar için yeterlidir...

pis işleri de yapacak birileri lazım de mi ama?..
Eski06-08-07, 20:13  #10
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bunu MİT için söyleyebilirmisiniz ?

Galiba sizde Mossad'ı, CIA ile karıştıranlardansınız.
MİT mi? öyle bir istihbarat örgütümüz var mı bizim? Ne bilim ikinci başkanı bile ABD'ye gizli bilgileri kaçırdıktan sonra bizim öyle bir örgütümüz olduğnuu hiç sanmıyorum ben... (zaten bu olayın ayyuka çıkmasından sonra Jandarma İstihbarat kuruldu, baktılar ki istihbarat kurumu dışarıya çalışır vaziyette, mecbur hissedildi)

Ayrıca Mossad ile Cia 'nın karışacak bir yanı yok... Mossad'ın yanında CİA yavru bebek kadar beceriksiz kalır... (tabi mossad bilineni daha bu işin arkasında bilinmeyenleri var)

Bu arada "yahudi" den kastım, siyonist yahudilerdir; siyonizm karşıtı musevilerde mevcut yoksa, onalra bir sözümüz yok....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı