"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Başbakanın oğlu neden Amerika için çalışıyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Başka hiçbir ülkede göremeyeceğiniz durumlardan birisi de ülke yöneticisinin öz oğlunun başka bir ülkede yaşayıp kendi ülkesi için değil, başka bir ülke için çalışmasıdır. Sonuçta bahsi geçen sıradan bir insan değil, bir başbakandır. Sıradan bir vatandaş oğlunu istediği ülkeye göndersin, hatta isterse kendi de gitsin, hatta gidip o ülkenin vatandaşı bile olsun, kendi bileceği iştir. Ama bir başbakanın, bir mit müsteşarının, bir genelkurmay başkanının görevi gereği fedakarlık etmesi gereken çok şey vardır. Amerika'da, Amerikan başkanını bırak, CIA başkanının bile oğlu bir başka ülkede yaşayıp, birbaşka ülke için çalışsa bu durum tepki çeker. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| sayın exclusive çalışma derken neyi kastediyorsunuz bunu biraz açarmısınız ? saygılar... __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #3 | |
| Bildiğimiz anlamdaki çalışma. Yani başbakanın oğlu okumuş çocuk ve mesleğini icra ediyor. Sanırım ekonomi-iktisat üzerineydi eğitimi emin değilim... İşte bunu amerikada yapacağına bizim ülkemizde yapsın diyorum. Devletimizin en üst yöneticisinin birinci dereceden akrabalarının Amerika yaşayıp çalışmasını doğru bulmuyorum. Zaten 5 yıl Amerikada çalışan Amerikan vatandaşlığı hakkı kazanıyor. Acaba ileride Başbakanımızın oğlu ve kızı Amerikan vatandaşı olmayı düşünüyorlar mı? Bu sorunun da cevabını bilmek istiyorum... |
|
| #4 | |
Guest Mesajlar: n/a
| adam dünya bankasında çalışıyor |
|
| #5 | |
| Evet dünya bankasında çalışıyor ve Amerikada çalışıyor... Dünya bankasının dünyayı değiştirmek gibi bir misyonu olduğunu ve bunun Türkiye için de geçerli olduğunu biliyor musunuz? Dünya bankasının "mission statement"ında da açıkça yazar bu misyon. Öyle gizli falan değil yani, adamlar açık açık söylemiş "governance principles" başlığı altında yazılan maddeleri tüm dünya ülkelerine kabul ettirmek gibi bir amaçları olduğunu... |
|
| #6 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Arkadaşlar, Bu yaptığınız komplo teorisi olmuyor mu? Ekonomiden sorumlu bakan iken Sayın Derviş'e kimse laf söylemiyordu!... Sayın Derviş'te Dünya Bankasından değil miydi. Şu anda da yine orada değil mi? Saygılar, |
|
| #7 | |
| ilgilenenler için Çanakkale Onsekiz Mart Üni. kaynaklı bir çalışma (dünya bankasının dünya siyasetini istediği şekilde yeniden yapılandırmak amacıyla ülkelere dayattığı politikalar hakkında bilgiler içeren güvenilir bir kaynak) http://biibf.comu.edu.tr/kitaptahlilleri.pdf Not: Bu kaynakta "kalkınma reçetelerinin gerçek yüzü" başlıklı bölümü okuyun. exclusive Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-01-06 16:51 . |
|
| #8 | |
| CHP'liler bile Kemal Derviş için CHP'nin yaptığı bir hataydı diyorlar. Amerikanın Adamı sıfatı sayın Derviş için çok kullanıldı... |
|
| #9 | |
| Bakınız Adnan Menderes görüşlerini beğendiğim birisi değildir ancak yiğidin hakkını yememek gerekir. Oğlu ile olan bir dialoğunu aktarmak istiyorum... Başbakan Adnan Menderes, oğlu öğrenimini bitirince sormuş : “Ne yapmayı düşünüyorsun ?” “Baba ticaret yapacağım” yanıtını alınca. “Hangi parayla, ne iş yapacaksın ki?” -oğlu, “Bana çok kişi iş teklifi getirdi. Sermayeyi onlar koyacak”… “Sana iş teklif edenler, dolaylı olarak bana para vermeye kalkıyor. Bir Başbakan oğlu olarak sen ticaret yapamazsın, madem ki yurtdışında okudun, sınava gir, Dışişlerine memur ol.” Oğul Menderes Babasının nasihatini tuttu. Hariciyeci oldu. Yaşamında adı hiçbir yolsuzluk yada kayırma olayına karışmadı. alıntıdır: http://www.saydamlik.org/turkce.html |
|
| #10 | |
| Siz, bir başbakanın oğlu ve kızının bir iş adamından yüklü miktarda "karşılıksız" burs alarak Amerika'da eğitim görmesini nasıl yorumluyorsunuz? Bir başbakanın çocukları için böyle bir bursu kabul etmesi uygun bir davranış mıdır? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|