"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Atatürkçü soldan Ülkücülüğe ordan Atatürkçü sola dönüş !!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jul 2007
| Ben 20 yaşındayım ve atatürkçü sol anlayış içindeyim. 17 yaşında lise 2 deyken siyasetle ilgilenmeye başladım o zamana kadar atatürkçüyüz solcuyuz derdik ama solculuğu bilmezdim lise 2 ede( 2003-2004 ) nerden estiğini bilmediğim bir oluşumla kendi kendimi ÜLKÜCÜ hissetmeye başladım..sözel bölüm olduğıumdan genel türk tarihi 1 genel türk tarihi 2 genel türk tarihi 3 osmanlı tarihi İnkilap tarihi....1 senede bitirdik bu dönemde aşırı türkçüydüm...ve kürtlerden , zazalardan nefret ediyordum...Deniz Gezmişten de ! tabi doğal olarak çünkü o da kürttü ! sonra yavaş yavaş bu türkçülük le Ülkücülüğün farklı şeyler olduğunu anladım lise 3 ( 2004-2005 ) başlarında ben aleviydim ama Ülkücülerin alevilere bakışı hiç hoş değildi.. bir de 70 lerde Alevilerle Ülkücüler arasında geçen olayları öğrendikten sonra lise 3 te Ülkücülüğün benim özüm Aleviliğe uymadığını gördüm.. Bunda bir etkende lise 3 te aynı sınıfta olduğumuz TUNCELİ Nazimiye li birkaç arkadaşla tanışmamla oldu.. Özel hakekatçı ülkücü komutanların ve askerlerin yaptıklarını anlattığında ..ülkücü görüşten soğudum.. ve sordum kendime atatürkçü sol nedir diye... yavaş yavaş özüme dönmeye başladım ve alevi olmamdan dolayı türk olduğum kadar kürtleri de sevmem gerektiğini zazalarıda sevmem gerektiği anladım.. türkçülük bende devam ediyor ama ırkçı Ülkücü görüşü gibi değil atatürkün gösterdiği türkçülüğü.... ayrıca bu dönemde Ülkücülerin atatürk devrimlerinede karşı olduğunu anladım... DENİZ GEZMİŞ meselesine gelince sırf kürt diye nefret ettiğim deniz gezmiş. aslında onun bölücülük değil türk ve kürtleri birleştirmek istediğini ..tam bağımsız türkiye yi arzuladığını ve de empeyalistler karşısında ki duruşu ve Samsundan ankaray yürdükleri Msutafa Kemal yürüyüşünü öğrenince ne aptal olduğumu anladım ! ama daha öğrenecek çok şey var ! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Lise'deyim (Lise 2). 6. Sınıftan beri ilgiliyim bu işlerle. Başta ülkücüydüm, sonra ne hikmetse tanımsız oldum. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #3 | |
| Ama konu yanlış yerde gibi... Konu dışı uygun olur mu onu da kestiremedim. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben de milliyetçilikten solculuğa geçiş yapmış,ya da en aızndan şimdilik öyle bulunmuş olan biriyim ![]() Okudukça gelişimler de,değişimler de normaldir diye düşünüyorum. Not:Deniz Gezmiş bildiğim kadarıyla Erzurum dğumlu ve Türk kökenli,Kürt değil diye biliyorum,tabii ki hiçbir önemi yok,ama ekliyeyim dedim ,boşuna nefret etmişsiniz yani zamanında )saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #5 | |
| Bu arada beni tanımlayan biri vamı forumda. Biri adımı koysun artık, beğenmezsem atarım. __________________
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Anne tarafından dedesi Balkan Savaşı’na askeri lise öğrencisi olarak katılmış, Kurtuluş Savaşı’nda İstiklal Madalyası almış bir subaydır. Baba tarafından dedesiyse Sarıkamış Muharabesi’nde Rus ordularına karşı savaşırken esir düşmüş ve üç yıl Sibirya’da mahkum edilmiş bir kişidir. I. Dünya Savaşı’nda Gezmişoğulları ailesi, toplam on altı şehit vermiştir. Deniz Gezmiş’in babası Cemil Gezmiş’in üç dayısı da Erzurum’un geri alınması sırasında Ermeniler tarafından şehit edilmiştir. Boşa öfkelenmiş arkadaşımız ![]() | |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Olsun önemli degil,gecte olsa dogruyu gormen guzel sey.Kac yasında olursak olalım hepımızın ogrenecek cok seyı var gecmıse daır hayata daır.Bu arada Deniz Gezmiş Türk'tur.Ama Kurtte olabılırdı bu onun hakkındakı dogruları degıstırmez ne ıcın ugrastıgı ortada,gecmıse bakınca bunu anlamak hıc de zor olmuyor. |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: vatandan
| Türkomangd: Alıntı:
| |
|
| #9 | |||||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() Alıntı:
Birde sana şunu öneririm kendini sağ-sol diye ayırma çünkü ülkemizde sağcıyım solcuyum diyen birbiriyle alakası olmayan o kadar çok kesim var ki... Neye göre sağ neye göre sol __________________
Hatadan korkan, hata yapmayan ne iş yapar ne de yeni bir şey öğrenir. Çocukların hızlı öğrenmelerinin en önemli sebeplerinden biri hata yapmaktan korkmamalarıdır. | ||||
|
| #10 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
![]() ünüversitede oturusun atıyorum bi kız gelir allahım dersin ne güzel oldukcada zeki birine benziyo otururusun iki konuşuyosun halbuku bir elimde cımbız bir elimde ayna hiç bir şeyden haberi yok sol görüşlü olduğunu söyliyince şöyle bakar ve "YOK SEN KÜRTMÜSÜN " DER NE GARİP DEĞİLMİ solcu olunca kürt oluyosun onun için cevremizde o kadar cahil insanlar varki hepsini küçük görüyosun ve muhattab olmak istemiorum belkide ondan habire bu forumdayım ![]() VE ARKADAŞIMADA COK HAK VERİYORUM KENDİNI SAĞ- SOL DİYE AYIRMA CÜNKÜ KENDİNİ BİLMEYEN COK İNSAN VAR | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|