"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Atatürkçü soldan Ülkücülüğe ordan Atatürkçü sola dönüş !!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski06-08-07, 19:30  #1
TurkomanGD
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jul 2007
Atatürkçü soldan Ülkücülüğe ordan Atatürkçü sola dönüş !!

Ben 20 yaşındayım ve atatürkçü sol anlayış içindeyim.

17 yaşında lise 2 deyken siyasetle ilgilenmeye başladım
o zamana kadar atatürkçüyüz solcuyuz derdik ama solculuğu bilmezdim

lise 2 ede( 2003-2004 ) nerden estiğini bilmediğim bir oluşumla kendi kendimi ÜLKÜCÜ hissetmeye başladım..sözel bölüm olduğıumdan

genel türk tarihi 1
genel türk tarihi 2
genel türk tarihi 3
osmanlı tarihi
İnkilap tarihi....1 senede bitirdik

bu dönemde aşırı türkçüydüm...ve kürtlerden , zazalardan nefret ediyordum...Deniz Gezmişten de ! tabi doğal olarak çünkü o da kürttü !

sonra yavaş yavaş bu türkçülük le Ülkücülüğün farklı şeyler olduğunu anladım lise 3 ( 2004-2005 ) başlarında

ben aleviydim ama Ülkücülerin alevilere bakışı hiç hoş değildi..
bir de 70 lerde Alevilerle Ülkücüler arasında geçen olayları öğrendikten sonra
lise 3 te Ülkücülüğün benim özüm Aleviliğe uymadığını gördüm..

Bunda bir etkende lise 3 te aynı sınıfta olduğumuz TUNCELİ Nazimiye li birkaç arkadaşla tanışmamla oldu.. Özel hakekatçı ülkücü komutanların ve askerlerin yaptıklarını anlattığında ..ülkücü görüşten soğudum..

ve sordum kendime atatürkçü sol nedir diye...
yavaş yavaş özüme dönmeye başladım

ve alevi olmamdan dolayı türk olduğum kadar kürtleri de sevmem gerektiğini zazalarıda sevmem gerektiği anladım..

türkçülük bende devam ediyor ama ırkçı Ülkücü görüşü gibi değil atatürkün gösterdiği türkçülüğü....

ayrıca bu dönemde Ülkücülerin atatürk devrimlerinede karşı olduğunu anladım...

DENİZ GEZMİŞ meselesine gelince sırf kürt diye nefret ettiğim deniz gezmiş.

aslında onun bölücülük değil türk ve kürtleri birleştirmek istediğini ..tam bağımsız türkiye yi arzuladığını ve de empeyalistler karşısında ki
duruşu ve
Samsundan ankaray yürdükleri Msutafa Kemal yürüyüşünü öğrenince ne aptal olduğumu anladım !

ama daha öğrenecek çok şey var !
TurkomanGD is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 20:44  #2
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Lise'deyim (Lise 2). 6. Sınıftan beri ilgiliyim bu işlerle. Başta ülkücüydüm, sonra ne hikmetse tanımsız oldum.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 20:47  #3
9mm Parabellum

Ama konu yanlış yerde gibi... Konu dışı uygun olur mu onu da kestiremedim.
Eski06-08-07, 20:48  #4
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Ben de milliyetçilikten solculuğa geçiş yapmış,ya da en aızndan şimdilik öyle bulunmuş olan biriyim

Okudukça gelişimler de,değişimler de normaldir diye düşünüyorum.

Not:Deniz Gezmiş bildiğim kadarıyla Erzurum dğumlu ve Türk kökenli,Kürt değil diye biliyorum,tabii ki hiçbir önemi yok,ama ekliyeyim dedim ,boşuna nefret etmişsiniz yani zamanında )

saygılar
Eski06-08-07, 20:49  #5
9mm Parabellum

Bu arada beni tanımlayan biri vamı forumda. Biri adımı koysun artık, beğenmezsem atarım.
Eski06-08-07, 21:19  #6
OmarHayyam

OmarHayyam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster

Not:Deniz Gezmiş bildiğim kadarıyla Erzurum dğumlu ve Türk kökenli,Kürt değil diye biliyorum,tabii ki hiçbir önemi yok,ama ekliyeyim dedim ,boşuna nefret etmişsiniz yani zamanında

saygılar
Haklısınız sayın Remat Deniz Gezmiş Türk'tür

Anne tarafından dedesi Balkan Savaşı’na askeri lise öğrencisi olarak katılmış, Kurtuluş Savaşı’nda İstiklal Madalyası almış bir subaydır.

Baba tarafından dedesiyse Sarıkamış Muharabesi’nde Rus ordularına karşı savaşırken esir düşmüş ve üç yıl Sibirya’da mahkum edilmiş bir kişidir.

I. Dünya Savaşı’nda Gezmişoğulları ailesi, toplam on altı şehit vermiştir. Deniz Gezmiş’in babası Cemil Gezmiş’in üç dayısı da Erzurum’un geri alınması sırasında Ermeniler tarafından şehit edilmiştir.

Boşa öfkelenmiş arkadaşımız
OmarHayyam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 21:41  #7
kepre
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Olsun önemli degil,gecte olsa dogruyu gormen guzel sey.Kac yasında olursak olalım hepımızın ogrenecek cok seyı var gecmıse daır hayata daır.Bu arada Deniz Gezmiş Türk'tur.Ama Kurtte olabılırdı bu onun hakkındakı dogruları degıstırmez ne ıcın ugrastıgı ortada,gecmıse bakınca bunu anlamak hıc de zor olmuyor.
kepre is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 22:02  #8
Tayfun61
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: vatandan

Türkomangd:
Alıntı:
ayrıca bu dönemde Ülkücülerin atatürk devrimlerinede karşı olduğunu anladım
O dedeiğin senin tanıdığın ülkücüler olmalı. Ben dahil ülkücülerin çok büyük bir oranı Atatürk inkılaplarına tarafız, Söylediklerinede.
Tayfun61 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 22:46  #9
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
ben aleviydim ama Ülkücülerin alevilere bakışı hiç hoş değildi.
Bizim iki yan binada ki ülkü ocağının kurucusu alevi ne ilginç değil mi
Alıntı:
türkçülük bende devam ediyor ama ırkçı Ülkücü görüşü gibi değil atatürkün gösterdiği türkçülüğü....
Bir iki tane Türkçü sitesini incele derim...Acep ırkçı(!) ülkücülerden nefret ediyorlar mı etmiyorlar mı birde niçin ettiklerine bakmanı tavsiye ederim...
Alıntı:
ayrıca bu dönemde Ülkücülerin atatürk devrimlerinede karşı olduğunu anladım...
Bak bunu ilk kez senden duydum Ülkücüler hangi Atatürk devrimini karşıymış çok merak ettim
Alıntı:
Özel hakekatçı ülkücü komutanların ve askerlerin yaptıklarını anlattığında ..ülkücü görüşten soğudum..
Bu kısmı çok ilgimi çekti özelden bana ne yaptıklarını anlatabilir misin...

Birde sana şunu öneririm kendini sağ-sol diye ayırma çünkü ülkemizde sağcıyım solcuyum diyen birbiriyle alakası olmayan o kadar çok kesim var ki...
Neye göre sağ neye göre sol
Eski07-08-07, 04:46  #10
sadeke
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın Etealp şöyle demiş:

Mesajı Göster

Birde sana şunu öneririm kendini sağ-sol diye ayırma çünkü ülkemizde sağcıyım solcuyum diyen birbiriyle alakası olmayan o kadar çok kesim var ki...
Neye göre sağ neye göre sol
ben ünüversiteden yeni mezun oldum bende atatürkçü sol anlayış içideyim işin garip tarafı yani bi kısım yaşadıklarını lisede bende yaşadım.

ünüversitede oturusun atıyorum bi kız gelir allahım dersin ne güzel oldukcada zeki birine benziyo otururusun iki konuşuyosun halbuku bir elimde cımbız bir elimde ayna hiç bir şeyden haberi yok sol görüşlü olduğunu söyliyince şöyle bakar ve "YOK SEN KÜRTMÜSÜN " DER NE GARİP DEĞİLMİ

solcu olunca kürt oluyosun onun için cevremizde o kadar cahil insanlar varki hepsini küçük görüyosun ve muhattab olmak istemiorum belkide ondan habire bu forumdayım
VE ARKADAŞIMADA COK HAK VERİYORUM KENDİNI SAĞ- SOL DİYE AYIRMA CÜNKÜ KENDİNİ BİLMEYEN COK İNSAN VAR
sadeke is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)