| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
AKP'nin iç yüzü.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| AKP her nekadar "türban" gibi eğlencelik mevzuları gündeme getirip "biz müslümanız elhamdülillah" mesajını sık sık vermeye çalışsa da, Amerika'nın müslüman bir ülkeye savaş ilan etmesi gibi ciddi meselelerde tam bir Amerikan kovboyuna yakışır şekilde tavır takınmıştır. 3 Mart tezkeresinin hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz. Amerika Irak'a saldırırken biz neden Amerika'ya ihtiyacı olan hizmeti sunup böyle kanlı ve acımasız bir çıkar savaşında müslüman katilleriyle iş birliği yapalım ki? Amerikanın ortadoğudaki çıkarlarıyla bizim çıkarlarımız örtüşse gene anlarım ama örtüşmediği gibi ters düşmektedir. Amerika kuzey Irak'da bir kürdistan devletini kendi çıkarları açısından çok faydalı görmektedir. Bizim için ise bu durum sürekli başımıza dert olacak, bize karşı terör örgütlerini besleyecek düşman bir komşu devlet anlamına gelmektedir. AKP'nin gelecek seçimlerde tek başına iktidar olması gibi bir durum olsa, gerçi anketler AKP'nin oy kaybettiği yönünde ama varsayalım ki tek başına iktidar oldu. Bu durumda Amerika'nın olası bir İran savaşında (ki Amerika Altın Hilal uyuşturucu pazarını ve ortadoğu petrolünü kontrol etmek için İran'a girmek istiyor) AKP'nin de Amerikan yandaşı bir tavır sergileyeceği ve yine 3 mart tezkeresi benzeri bir karar alıp, Amerika'nın ülkemizi kendisine ait bir askeri karargah gibi kullanmasına izin vereceği garantidir. |
|
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın exclusive, İddianızla ilgili dayanağınız nedir. Belge sunabiliyor musunuz? Yoksa desteksiz, hayali karalama politikası mı yapıyorsunuz? Eğer ispat edemiyorsanız haklı bile olsanız bu bir şey ifade etmez. Lütfen bir kişiye, kuruluşa, kuruma karşı iddialarda bulunurken belge ve diğer delilleri ile destekleyiniz. Aksi halde karalamadan öteye geçmez yazdıklarınız. Saygılar, |
|
| #3 | |
| Edit: Bu mesajımı şimdilik kaldırıyorum. hardcopy olarak elimde bulunan inceleme raporlarını dijital ortama aktarır aktarmaz kaldırdığım mesajı tekrar asacağım... exclusive Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-01-06 21:41 . |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
3 mart tezkeresi sizce bir belge değil mi? Yoksa böyle bir tezkerenin hazırlandığı, mecliste oylandığı ve AKP nin evet oylarına rağmen CHP'nin red oyları yüzünden reddedildiği hususunda şüpheleriniz mi var? Yoksa AKP'nin türban konusunu gündeme getirdiğine mi inanmıyor ve belgeyle ispatlamamı taleb ediyorsunuz? Yoksa kuzey ırakda kurulmakta olan kürt devletine mi inanmıyorsunuz? Yoksa bir kürdistan devletinin Türkiye'nin çıkarlarına ters düşeceği husunda mı belge istiyorsunuz? Hani ikinci mesajım için belge isteseniz anlayacağım ama ilk mesajımda ben belgeyle ispatlanması gerekecek bir iddia göremiyorum. Bunlar hepimizin bildiği ve basında da sıksık yer alan gerçekler... exclusive Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-01-06 21:31 . | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Belgeler misiniz? Saygılar, | |
|
| #6 | |
| Geleceğe ilişkin bir öngörünün doğrudan belgesi olamaz, ancak geçmişteki bir benzer durum dayanağı olur ve bu dayanağın belgesi olur. Bu iddianın dayanağı Amerika-Irak savaşında AKP'nin hazırladığı ve Irak'a saldıracak Amerikan askerlerinin Türkiye'ye de konuşlanmasına izin veren 3 Mart tezkeresidir. Eğer AKP bu tezkerenin meclisde oylanması esnasında CHP'nin muhalefetiyle karşılaşmasaydı Amerikan askerleri Türkiye'yi askeri bir üs olarak kullanabilecekti... Bu yaşanmış olayda 3 Mart tezkeresi hem iddianın ana kaynağı, hem de en gerçekçi belgesi konumundadır. Olası bir Amerika-İran savaşında AKP'nin Amerika'ya ihtiyacı olan desteği vermeye çalışacağı çıkarımı da geçmişteki bu benzer duruma bakarak öngörülmüştür. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| petriçli hocam abd üs için tezkere çıkarttı bunun kanıtı medya haberleridir. iran savaşı nda türkiye den yardım isteyecektir mesela genelkurmaydan abd ye ziyaret abd den askeri ziyaretler bunlar ittifak ı gösteriyor. iran a saldırmak için türkiye gibi bir yer bulunmaz olurdu. saygılarımla. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #8 | |||
| Sayın Che, Siz diyorsunuz ki; Alıntı:
Alıntı:
Yani benim karşı çıkışım yazılanlara değil yazılma üslubunadır. Olabilir demek başka şey, böyle olacak demek başka!.. Saygılar, | ||
|
| #9 | |
| Yazım uslubuma yönelik eleştiriyi kabul ediyorum. Geleceğe ilişkin bir öngörü için "kesin olacaktır" anlamında bir ifade kullandım ve bu yanlış bir ifade oldu. Doğrusu "daha önce böyle olmuştu, daha sonra da böyle olması büyük olasılıktır" şeklinde olmalıydı. İstatistik bilimi hiçbir öngörü ve tahminin %100 olamayacağını söyler ve %100 dediği durumlarda bile bir "güven aralığı" kavramı ortaya atarak herzaman yanılma payı olabileceğini belirtir. |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| patriçli abicim görüyorsun exclusive bu tür şahsiyetler hep din düşmanları olmuşdur ben öyle kanatindeyim biraz daha doğru dürüst konuşabilirlerdi insanların üzerlerine düşmeyi çok seviyorlar... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|