Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski19-01-06, 17:49  #1
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005
Dine Saldırı

Bu sitede yapılanların İslamiyet'e bir saldırı niteliği taşıdığını ve müslümanlara edilmiş hakaret ve aşağılama içeren yazılar içerdiğini düşünüyorum.Hatta düşünmekle kalmıyorum adamlar resmen hakaret etmiş.Her ne kadar bu sitenin reklâmını yapmak istemesem de sizinle paylaşmak istedim.İlgilenenler:http://www.islamiyetgercekleri.org/
NOT:Müslüman olunmayabilir ama inananları olan bir dine bu tip bir yaklaşım kabul edilemez.Saygılar.
ASİ12 is offline  
Eski19-01-06, 18:06  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Haklı oldukları pekçok konu olduğu gibi, haksız oldukları kısımlar da var argümanları arasında. Üstelik üslup olarak da antipatik buluyorum. Örneğin: "Tatlısu müslümanları" gibi bir deyim hoş değil.
Antioksidan is offline  
Eski19-01-06, 18:12  #3
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Haklı oldukları pekçok konu olduğu gibi, haksız oldukları kısımlar da var argümanları arasında. Üstelik üslup olarak da antipatik buluyorum. Örneğin: "Tatlısu müslümanları" gibi bir deyim hoş değil.
niye değilmiş adam asla domuz eti yemiyor ama içki içiyor buna ne denir?
bu tür müslümanları çok iyi bilirim hemen kurandan rahman süresini öne sürerek "acı su ile tatlı suyun ayrıldığını ilk kuran söylemiş biliyormusun üstüne kaptam kutoda müslüğman oldu ya"diyerek sazan gibi atlayıp içkisini yudumlar
bunlara bu yüzden tatlı su müslümanları dendiğini şimdi öğrendiniz mi?sayın türker kuran hakkında hiç birşey de bilmezler hattı tatlı su;acı su ayetinin hangi sürede geçtiğini bile bilmezler bunlara talı su müslümanı denmezde ne denir?

Eski19-01-06, 18:16  #4
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

Bu sitede yapılanların İslamiyet'e bir saldırı niteliği taşıdığını ve müslümanlara edilmiş hakaret ve aşağılama içeren yazılar içerdiğini düşünüyorum.Hatta düşünmekle kalmıyorum adamlar resmen hakaret etmiş.Her ne kadar bu sitenin reklâmını yapmak istemesem de sizinle paylaşmak istedim.İlgilenenler:http://www.islamiyetgercekleri.org/
NOT:Müslüman olunmayabilir ama inananları olan bir dine bu tip bir yaklaşım kabul edilemez.Saygılar.
niye kızıyorsunuz kaynakları sadece kuran ve hadisler sayın asi12 sizler insanları dinine değer veriyormusunuz niye o zaman kuran yahudilerden ve hıristiyanlardan dost olunmaz diyor yahudiler ve hıristiyanlar ayaklanıyormu tabişi sizin dünyada ki konumunuzu görünce kaale bile almıyorlar zira müslüman ülkeler sefil bir durumda biraz türkiye kurtardı kendini o da mustafa kemal sağolsun

Eski19-01-06, 18:17  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

niye değilmiş adam asla domuz eti yemiyor ama içki içiyor buna ne denir?
bu tür müslümanları çok iyi bilirim hemen kurandan rahman süresini öne sürerek "acı su ile tatlı suyun ayrıldığını ilk kuran söylemiş biliyormusun üstüne kaptam kutoda müslüğman oldu ya"diyerek sazan gibi atlayıp içkisini yudumlar
bunlara bu yüzden tatlı su müslümanları dendiğini şimdi öğrendiniz mi?sayın türker kuran hakkında hiç birşey de bilmezler hattı tatlı su;acı su ayetinin hangi sürede geçtiğini bile bilmezler bunlara talı su müslümanı denmezde ne denir?
Sayın Spartaküs,

Bir insan cahil olabilir, eylemleri imanıyla çelişebilir, ot gelip ot da gidebilir; fakat bu durum kimseye, o insanlara böyle aşağılayıcı bir üslupla konuşup "tatlı su müslümanları" demelerini gerektirmez.

Şayet siz insanlara yakışıksız bir üslupla konuşursanız, fikirlerinizi anlatmaktan ziyade ego tatmini yapmış olursunuz. Mühim olan eğer insanlara doğruları anlatabilmekse, üslubu da ayarlamak gerekir.

Saygılarımla...
Antioksidan is offline  
Eski19-01-06, 18:32  #6
petricli
Guest

Sayın Spartaküs,

Tatlısu ateistleri deseydi hoşunuza gidermiydi? Evet diyorsanız başka sözüm yok size.

İnsanları aşağılayıcı, hakaret edici üslup kullanmanın bahanesi olamaz. O sadece seviyelerini gösterir. Sayın Türker'e katılıyorum.

Saygılar,

Eski19-01-06, 20:14  #7
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Ben kendi adıma konuşayım.Diğer dinlerin mensuplarına,ateistlere ve agnotistiklere(terimi yanlış yazmış olabilirim) asla hakaret etmedim.Bu durumda kendime hakaret edilmemesini beklemem normal değil mi?İslamiyet'in saçma bir din olduğunu düşünüyorlarsa bunu adam gibi makalelerle belirtsinler.Kimsenin kimseye hakaret etmeye ya da kimseyi aşağılamaya hakkı yok.
ASİ12 is offline  
Eski19-01-06, 22:37  #8
hancı
Guest

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

niye o zaman kuran yahudilerden ve hıristiyanlardan dost olunmaz diyor
Sayın spartaküs;

Daha öncede açıklamıştım. Veli, velayet kavramlarını araştırın. Dost edinmeyin manasına değildir o ayetler. Velayet siyasi bir kavramdır.

(Evliya 'nın türkçedeki kullanımıyla da alakası yoktur.)

Saygılar;

Eski20-01-06, 03:04  #9
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005
Prof. Dr. Ilhan Arsel,

Prof. Dr. Ilhan Arsel,

Cenevre (Isviçre) Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktorasini yaptiktan sonra, otuz yildan fazla bir sure boyunca üniversite ögretim üyeliginde bulundu;

Ankara Hukuk Fakültesinde "Anayasa Hukuku" dersleri verdi. 1960 Ihtilali'nin ardindan yeni bir anayasa tasarisi hazirlamakla görevli on kisilik Istanbul Komisyonu'na, ve daha sonra Kurucu Meclis Öntasarisi'ni olusturan bes kisilik komisyona üye seçildi.

1966 yilinda Cumhurbaskani Cevdet Sunay tarafindan T. B. M. Meclisi Senatosuna "Kontenjan Senatörü" olarak atandi.

Az sonra tekrar üniversiteye döndü. 1971 yilinda, merkezi New York'ta bulunan "Inter-University Associate" kurulusuna danisman ve arastirmaci olarak alindi ve bu kurulusun "kronolojik yorum" esasina göre yayinladigi "Constitutions of the Countries of the World" (Dünya Ülkeleri Anayasalari) adli 14 cild'lik yapitin "Türkiye" ve "Belçika" bölümlerini (1971 yili itibariyle) hazirladi. 1975 yilinda, ders vermekte bulundugu Ankara Polis Enstitüsü'nden istifa etti; istifa sebebi, özgür düsünceli bazi ögrencilerin Enstitü'den atilmasi oldu.

Enstitü'nün, polis gücünü belirli inançlar ugruna dögüsken olmakta gören zihniyetine karsi bir tepki niteligini tasiyan bu istifadan bir süre sonra, 1977 yilinda Prof. Arsel, Ankara Hukuk Fakültesi'nden de istifa etti.

Bu kez istifa sebebi, seriatçi zihniyetin tehlikeli sekilde güçlenmesine karsi suskun kalan Üniversite ögretim üyelerinin yetersizliklerini kamu oyu önünde sergilemek arzusuydu. Bu tarihten itibaren arastirma ve ögretim faaliyetlerine devam etti, ve özellikle seriat'in olumsuzluklarini ortaya vuran yayimlarda bulundu. Yirmi'yi askin çesitli yapitlari arasinda sunlar bulunmaktadir:
Eski20-01-06, 14:21  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Sayın Spartaküs,

Bir insan cahil olabilir, eylemleri imanıyla çelişebilir, ot gelip ot da gidebilir; fakat bu durum kimseye, o insanlara böyle aşağılayıcı bir üslupla konuşup "tatlı su müslümanları" demelerini gerektirmez.

Şayet siz insanlara yakışıksız bir üslupla konuşursanız, fikirlerinizi anlatmaktan ziyade ego tatmini yapmış olursunuz. Mühim olan eğer insanlara doğruları anlatabilmekse, üslubu da ayarlamak gerekir.

Saygılarımla...
sayın türker,inançtan bahsediyoruz öyle içki içip kadınları düzüp sonra cuma cemaatinde namaz kılmak hele hele hayatında hiç kuran okumamış bir insana inanç yakışmaz böyleleri anca tatlısu müslümanıdır

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı