| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bu sitede yapılanların İslamiyet'e bir saldırı niteliği taşıdığını ve müslümanlara edilmiş hakaret ve aşağılama içeren yazılar içerdiğini düşünüyorum.Hatta düşünmekle kalmıyorum adamlar resmen hakaret etmiş.Her ne kadar bu sitenin reklâmını yapmak istemesem de sizinle paylaşmak istedim.İlgilenenler:http://www.islamiyetgercekleri.org/ NOT:Müslüman olunmayabilir ama inananları olan bir dine bu tip bir yaklaşım kabul edilemez.Saygılar. |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Haklı oldukları pekçok konu olduğu gibi, haksız oldukları kısımlar da var argümanları arasında. Üstelik üslup olarak da antipatik buluyorum. Örneğin: "Tatlısu müslümanları" gibi bir deyim hoş değil. |
| #3 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
bu tür müslümanları çok iyi bilirim hemen kurandan rahman süresini öne sürerek "acı su ile tatlı suyun ayrıldığını ilk kuran söylemiş biliyormusun üstüne kaptam kutoda müslüğman oldu ya"diyerek sazan gibi atlayıp içkisini yudumlar bunlara bu yüzden tatlı su müslümanları dendiğini şimdi öğrendiniz mi?sayın türker kuran hakkında hiç birşey de bilmezler hattı tatlı su;acı su ayetinin hangi sürede geçtiğini bile bilmezler bunlara talı su müslümanı denmezde ne denir? | |
| #4 | ||
| Alıntı:
| |
| #5 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
Bir insan cahil olabilir, eylemleri imanıyla çelişebilir, ot gelip ot da gidebilir; fakat bu durum kimseye, o insanlara böyle aşağılayıcı bir üslupla konuşup "tatlı su müslümanları" demelerini gerektirmez. Şayet siz insanlara yakışıksız bir üslupla konuşursanız, fikirlerinizi anlatmaktan ziyade ego tatmini yapmış olursunuz. Mühim olan eğer insanlara doğruları anlatabilmekse, üslubu da ayarlamak gerekir. Saygılarımla... | |
| #6 | |
| Sayın Spartaküs, Tatlısu ateistleri deseydi hoşunuza gidermiydi? Evet diyorsanız başka sözüm yok size. İnsanları aşağılayıcı, hakaret edici üslup kullanmanın bahanesi olamaz. O sadece seviyelerini gösterir. Sayın Türker'e katılıyorum. Saygılar, |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben kendi adıma konuşayım.Diğer dinlerin mensuplarına,ateistlere ve agnotistiklere(terimi yanlış yazmış olabilirim) asla hakaret etmedim.Bu durumda kendime hakaret edilmemesini beklemem normal değil mi?İslamiyet'in saçma bir din olduğunu düşünüyorlarsa bunu adam gibi makalelerle belirtsinler.Kimsenin kimseye hakaret etmeye ya da kimseyi aşağılamaya hakkı yok. |
| #8 | ||
| Alıntı:
Daha öncede açıklamıştım. Veli, velayet kavramlarını araştırın. Dost edinmeyin manasına değildir o ayetler. Velayet siyasi bir kavramdır. (Evliya 'nın türkçedeki kullanımıyla da alakası yoktur.) Saygılar; | |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Prof. Dr. Ilhan Arsel, Cenevre (Isviçre) Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktorasini yaptiktan sonra, otuz yildan fazla bir sure boyunca üniversite ögretim üyeliginde bulundu; Ankara Hukuk Fakültesinde "Anayasa Hukuku" dersleri verdi. 1960 Ihtilali'nin ardindan yeni bir anayasa tasarisi hazirlamakla görevli on kisilik Istanbul Komisyonu'na, ve daha sonra Kurucu Meclis Öntasarisi'ni olusturan bes kisilik komisyona üye seçildi. 1966 yilinda Cumhurbaskani Cevdet Sunay tarafindan T. B. M. Meclisi Senatosuna "Kontenjan Senatörü" olarak atandi. Az sonra tekrar üniversiteye döndü. 1971 yilinda, merkezi New York'ta bulunan "Inter-University Associate" kurulusuna danisman ve arastirmaci olarak alindi ve bu kurulusun "kronolojik yorum" esasina göre yayinladigi "Constitutions of the Countries of the World" (Dünya Ülkeleri Anayasalari) adli 14 cild'lik yapitin "Türkiye" ve "Belçika" bölümlerini (1971 yili itibariyle) hazirladi. 1975 yilinda, ders vermekte bulundugu Ankara Polis Enstitüsü'nden istifa etti; istifa sebebi, özgür düsünceli bazi ögrencilerin Enstitü'den atilmasi oldu. Enstitü'nün, polis gücünü belirli inançlar ugruna dögüsken olmakta gören zihniyetine karsi bir tepki niteligini tasiyan bu istifadan bir süre sonra, 1977 yilinda Prof. Arsel, Ankara Hukuk Fakültesi'nden de istifa etti. Bu kez istifa sebebi, seriatçi zihniyetin tehlikeli sekilde güçlenmesine karsi suskun kalan Üniversite ögretim üyelerinin yetersizliklerini kamu oyu önünde sergilemek arzusuydu. Bu tarihten itibaren arastirma ve ögretim faaliyetlerine devam etti, ve özellikle seriat'in olumsuzluklarini ortaya vuran yayimlarda bulundu. Yirmi'yi askin çesitli yapitlari arasinda sunlar bulunmaktadir: __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #10 | ||
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|