"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski07-08-07, 15:29  #1
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Swinger (Es Degistirme)

Eşinizi değiştirir misiniz?
Amerika'da başlayan 'eş değiştirme' akımı, Türkiye'ye de geldi.

Kinsey Enstitüsü'nün bir araştırmasına göre, Amerika'daki 'Swingers Club'a (Partner Değiştirme Kulübü) 4 milyon ABD'li çift üye oldu. Üyelerin, eşlerini değiş-tokuş yaparak yeni cinsel deneyimler yaşadığı bu olgu, Avrupa'nın birçok ülkesiyle birlikte Türkiye'ye de geldi. Edirne'de 'pinkkelebek' kodu altında kurulan bir siteye, günde 30'a yakın evli Türk çift üye oluyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, pek cok şirket de site açmak için Amerika'daki 'Swingers Club'a başvurdu.

Swinger'in Türkiye'de ki gelecegini nasil görüyorsunuz?
Eski07-08-07, 15:34  #2
FideL

FideL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

amerikadaki herşeyi türkiyeye neden getirme çabasında bizimkiler..
Eski07-08-07, 15:34  #3
Alp_aslan

Alp_aslan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Atatürk'ün çok güzel bir sözü var, İstanbul'da ihtilaf güçlerini gördüğü zaman şöyle der " geldikleri gibi giderler "

Ben de aynen böyle diyorum, geldikleri gibi defolup giderler.
Eski07-08-07, 15:39  #4
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Swinger'in Türkiye'de ki gelecegini nasil görüyorsunuz?
Sizce durum nedir sayın ABCDE?
Eski07-08-07, 15:43  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın bekirsami şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizce durum nedir sayın ABCDE?
Sayin bekirsami;

Benim görüsüm zaten swinger olgusunun Türkiye'de cok yaygin oldugudur. Istanbul'da yasadigim dönemlerde pek cok swinger ciftle bizzat tanistim. Bu yüzden internet'in getirdigi yaygin iletisim imkani ile giderek yayilacagini düsünmekteyim...

Swinger Nedir ?
Arkadaşlar Size Burada Swinger'in ne olduğunu Anlatmaktansa 5.1.2005 tarihli Milliyet Pazar Ekinde Elif Koralp tarafından hazırlanarak yayınlanan yazıyı Aktarmayı tercih ediyorum. Böylece Bunu Yaşamış Kişilerin Anlatımıyla Sanırım Daha Net Kavrayabilirsiniz.

10 yıllık evli ve çocuklu çift Türkiye'deki swinger ortamını anlattı: "Tanıdığımız 1200 swinger çift var. Evli, çocuklu, normal insanlarız. Sapık değiliz. Büyük bir kulüp gibiyiz. Bir çifti rahatsız eden hemen elenir."
Onları ikna etmek tam iki ay sürdü. Melih (35) ve Merve D. (32) 10 yıllık evli bir çift. Yedi yıldır ise swinger (eş değiştirme) yaşam tarzını sürdürüyorlar. Türkiye'de 1500'ün üzerinde swinger çift olduğunu ve bu çiftlerin birbirleriyle devamlı irtibat halinde bulunduklarını, tavsiye usulüyle yeni insanlarla tanıştıklarını duymuştum. Yani bilmediğimiz gizli bir örgütlenme vardı Türkiye'de. Kötü anlamda söylemiyorum. Haklı olarak gizli. Çünkü pek çoğu iş güç ve de çoluk çocuk sahibi, içimizden insanlar. Hangisi çıkıp da böyle bir şeyi açıklamaya cesaret edebilir ki...

Onlara ulaşmak zor olmadı aslında. Pek çok swinger çiftle bağlantıya geçtim. Ama tahmin edebileceğiniz gibi röportaj talebini hep geri çevirdiler. Ama haklarını da yememeli. Her gittiğim çift tarafından başka çiftlerle tanıştırıldım. Reddeden "Bir de şuna sorun" diyordu. Sonunda Merve ve Melih D. ile tanıştırıldım. Önce elbette onlar da kabul etmediler röportajı. Gizli kamera endişesi taşıyorlardı. "Milliyet için röportaj yapacağız. Kamerayla ne işimiz var?" desem de ikna etmem iki ay sürdü. Sonunda onlar fotomuhabiri arkadaşım Bünyamin (Aygün) ve benden, tabii biz de onlardan korka korka buluştuk. Aslında bu karşılıklı korkma durumu da iyiye işaretti. Yani en azından herkes birbirinden korktuğuna göre, ortada kötü niyetli birileri yoktu. Özetle, gencecik, iki çocuk sahibi bir çift büyük bir cesaret örneği göstererek Türkiye'deki swinger ortamını anlattılar.

Ne onların ne de röportajı yapanlar olarak bizim amacımız böyle bir yaşam tarzını tavsiye etmek ya da yermekti. Türkiye gibi bir ülkede hiç de azımsanamayacak sayıda insan bunu yaşıyorsa, bunun nasıl bir yaşam tarzı olduğunu, Türkiye'de nelerin değiştiğini, nelerin yaşandığını görmekti istediğimiz. Swinger nedir, nasıl buluşurlar, aldatmak onlar için ne anlama geliyor, bir Türk erkeği nasıl olur da karısını kıskanmaz gibi sorulara yanıt bulmaktı...

Devami icin linke tiklayiniz...
http://www.candostgold.com/yswing.html
Eski07-08-07, 15:52  #6
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Bu Türkiye adına büyük bir gelişme...
Çağdışı düşüncenin yavaş yavaş yıkıldığını gösteriyor bu güzel olaylar.
İnsanların özgürce eşlerini değiştirerek seks yapabildiği modern ve çağdaş bir ülkede yaşamak kadar güzel bir şey yok
Kahrolsun çağdışı düşünce!
Eski07-08-07, 16:20  #7
yüreğimdesin

yüreğimdesin'nın Avatarı

namussuzluk tek kelimeyle,bir de bunu dünyaca yayılan bir akım olarak göstermeyin,sorun bakalım hangi Türk kadını yada erkegi kabul eder bunu.LÜTFEN DİYORUM EDEBLİ OLALIM...
GÖNLÜM...GÖNLÜM... BAŞIMIN BELASI...
yüreğimdesin is offline  
Eski07-08-07, 16:26  #8
bekirsami

bekirsami'nın Avatarı

Sayın ABCDE, hem böyle güzel bir konu açıyor, hem de çekip gidiyor
İnanın röportajı midem bulanarak okudum!
İslam'da dört eşliliğe karşı çıkanların 1200 eşliliği savunmaları gerçekten vahim!
Eski07-08-07, 16:26  #9
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Türkiye

Sapıklık.. Sapkınlık.. Yoldan çıkma.. Psikiyatrlar bu konuda ne diyor araştıranınız varmı?
Cielo is offline  
Eski07-08-07, 16:31  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Eş değiştirme gereği duyan bir çiftin, evlilikten beklentisi kalmamış demektir.Evliliğin bittiğini kabul etmek bu kadar zormu?Neden bitmiş bir evliliği sürdürme zorunda hissediyorlar ki,neden bu bitmiş evliliğe bir başkalarını katma gereği duyuyorlar anlamadım.Bitmiş olan evlilik sonlandırılsın ve istiyorlarsa başka bir insanla hayatını devam ettirsin.Kendisine ve karşısındakine saygısı olan bu sayfayı kapatır ve gerekiyorsa yeni bir sayfa açar etik bir davranış değil bana göre bu davranışlar.

Biz niye ABD'den herşeyi ithal etmek zorundayız....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)