"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İslam'ın 4 eşliliğine karşı çıkanların, 1200 eşliliğe övgüler dizebilmesi nasıl açıklanabilir? İşte 1200 eşliliği savunanların sözleri: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin bekirsami; Kendinize su soruyu sormalisiniz, "ben ne yapiyorum?" Anlatalim... Siz "basörtüsüne özgürlük" diyen gruba dahil bir islamcisiniz. Burada amacinizin özgürlük degil, kadinlari kendinize kul köle yapmak oldugu apacik ortadadir. Neden mi? Yukarida actiginiz konuya bir bakiniz... Eger gercek anlamda insanlarin özgür hareket etmelerinden yana olsa idiniz, swinger olgusuna karsi olmamaniz gerekirdi. Sonucta zorla yapilan herhangi birsey yok. Tamamen özgür irade! Islam'da 4 kadin alma ile "swinger" arasinda bir iliski'nin kurulamayacagini düsünmekteyim. Cinsel tercihlerinden dolayi insanlari kinamak ancak dinlere özgü bir durumdur ki, sizinde yaptiginiz budur. Islam'da kadinlar'in sahip olduklari haklari düsündügümüzde bir erkegin kacinci kölesi olacagini düsünen bir kadin ile swinger iliskiyi benimseyen bir kadinin durumu ayni degildir. Islam'da tercihleri hicbir zaman kadin yapmaz, bunu unutmayin... Ayrica, "swinger" basligi altinda actigim konu'nun neden kilitlendiginide anlayabilmis degilim. Eger, burada "cinselligi" konusmak bir tabu ise bunu forum kurallarina yazmak gerekirdi. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
| #3 | |
| Ben sınırsız bir özgürlüğe karşıyım sayın ABCDE. Hele hele böylesine mide bulandırıcı, iğrenç bir özgürlüğe apaçık karşıyım. Lafı eğip, bükmüyorum. Elbette İslam'daki 4 eşlilik ile swinger arasında bir kıyas yapılamaz. Birisi tamamen meşru bir ilşki iken, diğeri hukukun kabul etmediği, eşlere hiç bir yükümlülük getirmeyen, ilişkiye giren eşlerin kendileri ve çocukları üzerinde olumsuz etkiler bırakan, tamamen ahlaksızca ve iğrenç bir ilişkidir. Konunun niçin kilitlendiğine ben de anlam veremedim doğrusu. Oysa burada İslam'a yönelik her türlü hakaret ve aşağılamaya özgürlük var. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
Medeni kanunu islama uyarlama işinde çalışmaktasınız galiba. ![]() | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| "swinger"... Açıkçası bana uymuyor..Bence "çift" olma durumu,sadece cinsel ilişkiden ibaret değildir... |
| #6 | |
| 4 eşlilik İslam hukukunda meşrudur. Sınırsız eşlilik ise modern hukukta meşrudur. Modern hukuk, bir eşin diğerini istediği gibi ve istediği kadınla ya da erkekle aldatmasını meşru kabul eder. Modern hukukta eşlerin zina etme özgürlüğü güvence altına alınmıştır. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
| #7 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Hukuku kafanıza göre yorumlamayı iyi öğrenmişsiniz. Bunun için hukuk fakültesine gitmeye gerek varmıydı. ![]() | ||
| #8 | ||
| Alıntı:
Elbette, sayın Türesin. Yoksa bu kadar kesin konuşabilir miydim? __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) | |
| #9 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Çocukların nufus kağıdığını hangi eşe göre alacaklarını bildirirsen hukuk bilgilerimizi de tazelemiş oluruz. Yeni hukuktan habersiz kalmayalalım. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-08-07 22:55 . | ||
| #10 | ||
| Gayrimeşru çocuklar babalarının nüfusuna geçirilebilir. Bunda bir sorun yok! Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|