"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şehit cenazesinde arbede...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski07-08-07, 19:25  #1
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Şehit cenazesinde arbede...

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Mahmut Özdemir, devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakan ve komutanlarla saf tuttu. Gül ve Sezer törende yan yana durdular.

Kocatepe Camii'ndeki törende gerginlik yaşandı

Öte yandan, cenaze namazının kılınması sırasında polisin kurduğu barikatı aşarak namaza katılmak isteyen vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı. Grubun namaza sokulmaması üzerine vatandaşlar, polise tepki gösterdi.

Gruba barikat kuruldu

Kocatepe Camii çevresindeki cadde ve sokaklar tören nedeniyle trafiğe
kapatıldı, geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda ise vatandaşların yer aldığı bölüm ile şehit ailesi, basın ve protokolün bulunduğu bölüm polis
barikatıyla ayrıldı.

Camii avlusunda ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup ''Şehitler ölmez
vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Öğle namazının ardından cenaze namazına geçmek isteyen ancak barikat
nedeniyle geçemeyen bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=98316

Bugünleri de gördük...Resimler yorum yazmayı bile gerektirmiyor..

Saygılarla....................harbey.............. .

SİRKE KÜPÜNDEN SİRKE,BAL KÜPÜNDEN BAL SIZAR...............
harbey is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-08-07, 19:28  #2
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Diyarbakır'da yaşamını yitiren askerlere Tanrı'dan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim.
Eski07-08-07, 19:31  #3
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Peki şu hiç vurgulandı mı?Tayini çıkmış gideceği günü bekleyen birini neden hala sıcak bölgede görev veriyorlar. Aynı sorum,terhisine günler kalmış olmasına ragmen operasyonda ölmüş olan askerler içinde geçerli???

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-08-07 20:19 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-08-07, 22:28  #4
Tayfun61
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: vatandan

Alıntı:
Sayın NeXuS şöyle demiş:

Mesajı Göster
Peki şu hiç vurgulandı mı?Tayini çıkmış gideceği günü bekleyen birini neden hala sıcak bölgede görev veriyorlar. Aynı sorum,terhisine günler kalmış olmasına ragmen operasyonda ölmüş olan askerler içinde geçerli???
Vazgeçin artık bu söylemlerden. Ne yani daha üç gün önce bölgeye gidenimi verecekler bu tip görevlere? yeni giden verilmeyecek,eski olan gönderilmeyecek, ee kim gidecek bu görevlere? orta halli olanlarmı?
yazıklar olsun akp destekli bu gerici zihniyet'e askeri ile vatandaşını'da karşı karşıya getiriyor ya.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet olsun.
Tayfun61 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-07, 15:45  #5
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Terhisine 3 gün kalmış askeri mi? yollamalı. Bu kaçıncı söylermisiniz? terhisine günler kala hayatlarını kaybeden askerlerin hepsi tesadüf mü?

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 18:03 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-07, 17:23  #6
harbey

harbey'nın Avatarı

Oğlumu doğum günü kaybettim....

BU AĞIT YÜREKLERİ DAĞLADI

Anne Çınar Yenigün kararlıydı, ağlamayacaktı, gözyaşı döküpte düşmanı sevindirmeyecekti...

"Çakı gibiyim" diye haykırdı cami avlusunda, "Ağlamayacağım. Hainleri güldürmeyeceğim. Benim yüreğim yandı, başka analar ağlamasın. Bütün mehmetçikler benim evladımdır. Vatan sağolsun, millet sağolsun."

Gözyaşlarını kurutmayı başarsa da yüreğindeki acıya bedeni dayanmadı. Öyle yanmıştı ki her hücresine kadar, fenalık geçirdi, yığılıp kaldı.

Bir kadın subay koştu yanına... Yüzünü avuçları içine alıp, sarmak istedi acısını... "Yüreğime ateş düştü, yavruma götürün beni, kuzum" diye yalvardı ona... İsyanı vardı yüreğinde... "Doğum günü bana bunu mu verdiler" diye haykırdı... Bir tek isteği vardı; "Yavrumun kanı yerde kalmasın, gözü arkada kalmasın. Hakkari yıkılsın..."

OĞLUMU DOĞUM GÜNÜNDE KAYBETTİM

Oğlunun resminin cep telefonunda taşıyan acılı baba Hayrettin Canbaz tabuta uzattı elini... Türk bayrağına dokundu, oğlunu okşar gibi okşadı...

"Teröre lanet mitingleri nerede" diye seslendi... "Ne içindi onlar. Oğlumu doğum gününde kaybettim."

Yıllar önceden biliyordu bu kaderi acılı baba... Daha minicik bir bebekken görmüştü oğlunun şehit olacağını... Şöyle anlatıyordu o rüyayı;

Rüyamda oğlumu yeşil bir kundağın içinde gittiğini gördüm. Çırpındım ama yakalayamadım. Gözümü açtığımda yoktu. Bugünü bekliyordum. 27 sene önce görmüştüm".

Tek çocuğunun ardından, bir eli kalbinin üstünde baka kaldı... Şehit olmuş geçerken al bayrağa sarılı, yanaklarını gözyaşları kapladı...

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=98486
Eski08-08-07, 17:32  #7
harbey

harbey'nın Avatarı

Alıntı:
PKK'ya 'terör örgütü' dedi..
En sonunda bugünleri de gördük,ABD işgali altındaki ülkenin başbakanından bu sözleri duyduk.Ne kadar mutlu olduk,kıvanç duyduk..

Alıntı:
Görüşme uzadıkça uzadı, Maliki bir hayli direndi. Kameraların önüne çıktığında o cümleyi söyledi.
Alıntı:
Başbakan Erdoğan sözlerine "Irak'la başta terör olmak üzere bir çok konuda faydalı anlaşmalar yaptık. Terörle mücadale ortak anlaşmasını az önce imzaladık. Değerli kardeşim Maliki'ye teşekkür ediyorum"
ABD işgali altındaki Irak ülkesinin Başbakanı Maliki Türkiye ile anlaşma imzaladı..Tüm vatana,millete hayırlı olsun...

http://www.internethaber.com/news_de..._id=1187183047

saygılarla.............harbey............

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 17:43 .
Eski08-08-07, 17:36  #8
Etealp

Alıntı:
Başbakan Erdoğan sözlerine "Irak'la başta terör olmak üzere bir çok konuda faydalı anlaşmalar yaptık. Terörle mücadale ortak anlaşmasını az önce imzaladık. Değerli kardeşim Maliki'ye teşekkür ediyorum"
Hani erdoğanı tanımasam...Neyse yorum yapmıyorum yaparsam çok fena olacak...
Eski08-08-07, 20:48  #9
kgurleyen

kgurleyen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Mason ya da Jude,
Türkiye'de ölen askere ŞEHİT denir....
Kasıtlı yazmadıysan öğren!.....
kgurleyen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-07, 20:57  #10
harbey

harbey'nın Avatarı

Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisi yaralandı...

Alıntı:
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce araziye döşenen basma düzenekli patlayıcı maddenin patlaması sonucu 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=383044

Alıntı:
ABD Kongre Üyesi Cumhuriyetçi Parti Connecticut Milletvekili Christopher Shaysin ,Mutabakat zaptının mesajının açık olduğunu belirten Shays, "Bir terör örgütünün, bir ülkede faaliyet göstermesine izin vermekten hiçbir fayda gelmez. Türkiye'nin bu tür bir faaliyete tolerans gösteren bir komşu ülkeye karşı her türlü önlemi almaya hakkı vardır

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=383029

Sağolasın milletvekili Chrıstopher Shaysın,mesajından çok mutlu ve bahtiyar olduk ...

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 19:55 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı