"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Şehit cenazesinde arbede.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| ![]() Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Mahmut Özdemir, devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Cumhurbaşkanı Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakan ve komutanlarla saf tuttu. Gül ve Sezer törende yan yana durdular. ![]() Kocatepe Camii'ndeki törende gerginlik yaşandı Öte yandan, cenaze namazının kılınması sırasında polisin kurduğu barikatı aşarak namaza katılmak isteyen vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı. Grubun namaza sokulmaması üzerine vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Gruba barikat kuruldu ![]() Kocatepe Camii çevresindeki cadde ve sokaklar tören nedeniyle trafiğe kapatıldı, geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda ise vatandaşların yer aldığı bölüm ile şehit ailesi, basın ve protokolün bulunduğu bölüm polis barikatıyla ayrıldı. Camii avlusunda ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi. Öğle namazının ardından cenaze namazına geçmek isteyen ancak barikat nedeniyle geçemeyen bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=98316 Bugünleri de gördük...Resimler yorum yazmayı bile gerektirmiyor.. Saygılarla....................harbey.............. . SİRKE KÜPÜNDEN SİRKE,BAL KÜPÜNDEN BAL SIZAR............... |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Diyarbakır'da yaşamını yitiren askerlere Tanrı'dan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim. __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Peki şu hiç vurgulandı mı?Tayini çıkmış gideceği günü bekleyen birini neden hala sıcak bölgede görev veriyorlar. Aynı sorum,terhisine günler kalmış olmasına ragmen operasyonda ölmüş olan askerler içinde geçerli??? __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-08-07 20:19 . |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: vatandan
| Alıntı:
yazıklar olsun akp destekli bu gerici zihniyet'e askeri ile vatandaşını'da karşı karşıya getiriyor ya. Şehitlerimize Allah'tan rahmet olsun. | |
|
| #5 | |
| Terhisine 3 gün kalmış askeri mi? yollamalı. Bu kaçıncı söylermisiniz? terhisine günler kala hayatlarını kaybeden askerlerin hepsi tesadüf mü? __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 18:03 . |
|
| #6 | |
| BU AĞIT YÜREKLERİ DAĞLADIAnne Çınar Yenigün kararlıydı, ağlamayacaktı, gözyaşı döküpte düşmanı sevindirmeyecekti... "Çakı gibiyim" diye haykırdı cami avlusunda, "Ağlamayacağım. Hainleri güldürmeyeceğim. Benim yüreğim yandı, başka analar ağlamasın. Bütün mehmetçikler benim evladımdır. Vatan sağolsun, millet sağolsun." Gözyaşlarını kurutmayı başarsa da yüreğindeki acıya bedeni dayanmadı. Öyle yanmıştı ki her hücresine kadar, fenalık geçirdi, yığılıp kaldı. Bir kadın subay koştu yanına... Yüzünü avuçları içine alıp, sarmak istedi acısını... "Yüreğime ateş düştü, yavruma götürün beni, kuzum" diye yalvardı ona... İsyanı vardı yüreğinde... "Doğum günü bana bunu mu verdiler" diye haykırdı... Bir tek isteği vardı; "Yavrumun kanı yerde kalmasın, gözü arkada kalmasın. Hakkari yıkılsın..." OĞLUMU DOĞUM GÜNÜNDE KAYBETTİM Oğlunun resminin cep telefonunda taşıyan acılı baba Hayrettin Canbaz tabuta uzattı elini... Türk bayrağına dokundu, oğlunu okşar gibi okşadı... "Teröre lanet mitingleri nerede" diye seslendi... "Ne içindi onlar. Oğlumu doğum gününde kaybettim." ![]() Yıllar önceden biliyordu bu kaderi acılı baba... Daha minicik bir bebekken görmüştü oğlunun şehit olacağını... Şöyle anlatıyordu o rüyayı; Rüyamda oğlumu yeşil bir kundağın içinde gittiğini gördüm. Çırpındım ama yakalayamadım. Gözümü açtığımda yoktu. Bugünü bekliyordum. 27 sene önce görmüştüm". Tek çocuğunun ardından, bir eli kalbinin üstünde baka kaldı... Şehit olmuş geçerken al bayrağa sarılı, yanaklarını gözyaşları kapladı... http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=98486 |
|
| |
| #7 | ||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
http://www.internethaber.com/news_de..._id=1187183047 saygılarla.............harbey............ harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 17:43 . | |||
|
| |
| #8 | ||
| Alıntı:
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Mason ya da Jude, Türkiye'de ölen askere ŞEHİT denir.... Kasıtlı yazmadıysan öğren!..... |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber...haberID=383029 Sağolasın milletvekili Chrıstopher Shaysın,mesajından çok mutlu ve bahtiyar olduk ... harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-08-07 19:55 . | ||
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|