"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yeni Adalet Bakanı sizce kim olacak?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-08-07, 12:31  #1
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Yeni Adalet Bakanı sizce kim olacak?

Benim tahminimie göre yeni adalet bakanımız ,dünkü konuşmasında ipuçu veren,
Sayın Bülent Arınç olacak.

Sizce kim olacak?

Saygılarımla.......
Eski08-08-07, 13:44  #2
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem

Evet dünkü röportajını izledim. Bana görev verilirse bundan kaçmam dedi. Sonra ben ceza avukatıyım filan dedi. Adamı ipe gönderir, ipten aldırırım bu benim mesleğim cümlelerinin altında sanırım Adalet Bakanlığı yatıyor
Eski08-08-07, 13:51  #3
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet dünkü röportajını izledim. Bana görev verilirse bundan kaçmam dedi. Sonra ben ceza avukatıyım filan dedi. Adamı ipe gönderir, ipten aldırırım bu benim mesleğim cümlelerinin altında sanırım Adalet Bakanlığı yatıyor
İple ile işler bu dönemlerde çok popiler sanırım ondan böyle konuşmuş

Saygılarımla.........

fellefelle Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 14:07 .
fellefelle is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-07, 14:26  #4
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Benim olmayacağım kesin.
Eski08-08-07, 17:53  #5
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Beni adalet bakanı yapsaydılar sanırım bir gün içinde de koltugumu kaybederdim.

Çünkü bu ülkede adalet kavramı siyasi görüşlere göre şekilleniyor.(en çokta milliyetçi ve muhafazakar düşünceye göre)

Saygılarımla.........
Eski08-08-07, 20:00  #6
omerbagli
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: şanlıurfa

Prof.Dr.Burhan Kuzu
Eski08-08-07, 22:33  #7
madchemist
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bende Sayın Burhan Kuzu'nun olmasını bekliyorum aynı zamanda istiyorum
madchemist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 01:42  #8
xalo
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2007

Hükümetler gelip geciçi organlardır.As olan devlet örgütlenmesidir.Bir nevi hükümetler ve onların atadığı bakanlar sadece devlet organın yasal meşru görünür yüzüdür.(Bu açıdan adalet bakanın kimin olacağı beni pek ilgilendirmiyor)Bu yüzden devlete ait tüm kurumlar devletin anlayışına göre biçimlenir.Bu tarihsel bir gerçekliktir.Köleci toplumda yargı denilen mekanızma köle efendisinin ,feodal toplumda feodal beylerin ,kapitalist toplumda ise burjuvazinin çıkarlarına göre şekil almıştır.Çünkü devlet mekanizmasındaki hakim güç onlardır.Doğal olarakda onların ihtiyacına cevap verecek biçimde oluşturulmuştur.Gelişen toplumsal mücadeleler yargı ve adalet mekanizmalarında değişikliklere neden olsada bu görünürde olmuştur.Özü itibarıyla mantık aynı kalmıştır.Dünyanın her tarafın bu gerçeklik yadsınamaz bir olgudur.Örneğin abd serbest silah bulundurumuna karşı açılan davalar silah tekellerince kazanılmıştır.Örneğin tahkim anlaşması gereği ülkemiz hukuğu bir kenara atılmıştır.Neden? yabancı sermayenin ülkemiz topraklarını daha fazla sömüre bilmesinin önünü açmak için.Yadayakın tarihteki susurluk skandalı.Veyahutda şemdinli meselesi.Susurluk davasında mahkeme başkanı sedat karagüllü şemdinli olaylarında da soruşturmayı yürüten savcı görevden alındı.Buralarda yargılanacak olan derin devletti.İkinci bir handikap siyasalaşma deyince hep akla irticai faliyetler geliyor.SİZCE BU YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞININ BELLİ BİR ÇIKAR DOĞRULTUSUNDA ÖRGÜTLENDİĞİNİN GÖSTERGESİ DEĞİLMİ
xalo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-08-07, 11:37  #9
fellefelle

fellefelle'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın xalo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hükümetler gelip geciçi organlardır.As olan devlet örgütlenmesidir.Bir nevi hükümetler ve onların atadığı bakanlar sadece devlet organın yasal meşru görünür yüzüdür.(Bu açıdan adalet bakanın kimin olacağı beni pek ilgilendirmiyor)Bu yüzden devlete ait tüm kurumlar devletin anlayışına göre biçimlenir.Bu tarihsel bir gerçekliktir.Köleci toplumda yargı denilen mekanızma köle efendisinin ,feodal toplumda feodal beylerin ,kapitalist toplumda ise burjuvazinin çıkarlarına göre şekil almıştır.Çünkü devlet mekanizmasındaki hakim güç onlardır.Doğal olarakda onların ihtiyacına cevap verecek biçimde oluşturulmuştur.Gelişen toplumsal mücadeleler yargı ve adalet mekanizmalarında değişikliklere neden olsada bu görünürde olmuştur.Özü itibarıyla mantık aynı kalmıştır.Dünyanın her tarafın bu gerçeklik yadsınamaz bir olgudur.Örneğin abd serbest silah bulundurumuna karşı açılan davalar silah tekellerince kazanılmıştır.Örneğin tahkim anlaşması gereği ülkemiz hukuğu bir kenara atılmıştır.Neden? yabancı sermayenin ülkemiz topraklarını daha fazla sömüre bilmesinin önünü açmak için.Yadayakın tarihteki susurluk skandalı.Veyahutda şemdinli meselesi.Susurluk davasında mahkeme başkanı sedat karagüllü şemdinli olaylarında da soruşturmayı yürüten savcı görevden alındı.Buralarda yargılanacak olan derin devletti.İkinci bir handikap siyasalaşma deyince hep akla irticai faliyetler geliyor.SİZCE BU YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞININ BELLİ BİR ÇIKAR DOĞRULTUSUNDA ÖRGÜTLENDİĞİNİN GÖSTERGESİ DEĞİLMİ
Egemen güç kimin elindeyse o gup ya da zümre devlet organları ve işleyişini kendi amaçları dogrultusunda belirler.
Eger bunu teorikte yani yasalarda tam olarak uygulayamıyorsa bile pratikte mutlaka egemen güç bunu uygular.

Saygılarımla...........

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı