"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yeni Adalet Bakanı sizce kim olacak?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Benim tahminimie göre yeni adalet bakanımız ,dünkü konuşmasında ipuçu veren, Sayın Bülent Arınç olacak. Sizce kim olacak? Saygılarımla....... __________________
Ne Milliyetçiyim Ne Dinciyim Ne kemalistim |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Jerusalem
| Evet dünkü röportajını izledim. Bana görev verilirse bundan kaçmam dedi. Sonra ben ceza avukatıyım filan dedi. Adamı ipe gönderir, ipten aldırırım bu benim mesleğim cümlelerinin altında sanırım Adalet Bakanlığı yatıyor ![]() __________________
Biz Kaybetmeyi İstemediğimiz Sürece, Siz Asla Kazanamazsınız ! |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
![]() Saygılarımla......... __________________
Ne Milliyetçiyim Ne Dinciyim Ne kemalistim fellefelle Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-08-07 14:07 . | |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Benim olmayacağım kesin. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | |
| Beni adalet bakanı yapsaydılar sanırım bir gün içinde de koltugumu kaybederdim. Çünkü bu ülkede adalet kavramı siyasi görüşlere göre şekilleniyor.(en çokta milliyetçi ve muhafazakar düşünceye göre) Saygılarımla......... __________________
Ne Milliyetçiyim Ne Dinciyim Ne kemalistim |
|
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: şanlıurfa
| Prof.Dr.Burhan Kuzu __________________
Bir çocuğun bir damla gözyaşı dünyadaki tüm politikalardan idolojilerden ve devrimlerden önce gelir. |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bende Sayın Burhan Kuzu'nun olmasını bekliyorum aynı zamanda istiyorum |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| Hükümetler gelip geciçi organlardır.As olan devlet örgütlenmesidir.Bir nevi hükümetler ve onların atadığı bakanlar sadece devlet organın yasal meşru görünür yüzüdür.(Bu açıdan adalet bakanın kimin olacağı beni pek ilgilendirmiyor)Bu yüzden devlete ait tüm kurumlar devletin anlayışına göre biçimlenir.Bu tarihsel bir gerçekliktir.Köleci toplumda yargı denilen mekanızma köle efendisinin ,feodal toplumda feodal beylerin ,kapitalist toplumda ise burjuvazinin çıkarlarına göre şekil almıştır.Çünkü devlet mekanizmasındaki hakim güç onlardır.Doğal olarakda onların ihtiyacına cevap verecek biçimde oluşturulmuştur.Gelişen toplumsal mücadeleler yargı ve adalet mekanizmalarında değişikliklere neden olsada bu görünürde olmuştur.Özü itibarıyla mantık aynı kalmıştır.Dünyanın her tarafın bu gerçeklik yadsınamaz bir olgudur.Örneğin abd serbest silah bulundurumuna karşı açılan davalar silah tekellerince kazanılmıştır.Örneğin tahkim anlaşması gereği ülkemiz hukuğu bir kenara atılmıştır.Neden? yabancı sermayenin ülkemiz topraklarını daha fazla sömüre bilmesinin önünü açmak için.Yadayakın tarihteki susurluk skandalı.Veyahutda şemdinli meselesi.Susurluk davasında mahkeme başkanı sedat karagüllü şemdinli olaylarında da soruşturmayı yürüten savcı görevden alındı.Buralarda yargılanacak olan derin devletti.İkinci bir handikap siyasalaşma deyince hep akla irticai faliyetler geliyor.SİZCE BU YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞININ BELLİ BİR ÇIKAR DOĞRULTUSUNDA ÖRGÜTLENDİĞİNİN GÖSTERGESİ DEĞİLMİ |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Eger bunu teorikte yani yasalarda tam olarak uygulayamıyorsa bile pratikte mutlaka egemen güç bunu uygular. Saygılarımla........... __________________
Ne Milliyetçiyim Ne Dinciyim Ne kemalistim | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|