"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İsrail'de Bagaj Ayrımına Son.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski08-08-07, 17:15  #1
Diejamiro

Diejamiro'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Jerusalem
İsrail'de Bagaj Ayrımına Son.

Alıntı:
İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz, havaalanlarında Yahudi olmayan yolcuların bavullarına, farklı renkte etiket yapıştırılması uygulamasına son verileceğini açıkladı.
Alıntı:
Kaynak : BBC
İsrail'in, Arap kökenli vatandaşlarına uyguladığı bu jest, umarım Filistin tarafından memnuniyetle karşılanır. Ama ben yeni uygulamadan pek memnun kalamadım. Çünkü İsrail'de daha önce dehşetle izlediğimiz canlı bomba saldırılarında, İsrail'li Araplar'ın kullandırıldığını unutmamalıyız. Bu Arap ülkelerinde jest niteliğinde olabilir, ama Hamas ve Hizbullah gibi terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmesinden endişe ediyorum.

Bakalım forumda İsrail karşıtlığı ile bilinen arkadaşlarımız bu haberi nasıl yorumlayacak.
Eski08-08-07, 17:18  #2
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
İsrail'in, Arap kökenli vatandaşlarına uyguladığı bu jest, umarım Filistin tarafından memnuniyetle karşılanır. Ama ben yeni uygulamadan pek memnun kalamadım. Çünkü İsrail'de daha önce dehşetle izlediğimiz canlı bomba saldırılarında, İsrail'li Araplar'ın kullandırıldığını unutmamalıyız. Bu Arap ülkelerinde jest niteliğinde olabilir, ama Hamas ve Hizbullah gibi terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmesinden endişe ediyorum.

Bakalım forumda İsrail karşıtlığı ile bilinen arkadaşlarımız bu haberi nasıl yorumlayacak.
Bu faşist uygulamadan habersizdim, nefretle kınıyorum.

Bunun jest olarak yorumlanmasını doğru bulmuyorum, eşitlik yolunda küçük bir adım bence.
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-08-07, 19:32  #3
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Bunu kaldırmanın neresi jest yahu?

Faşizmin dikalası değil mi bu? Bir insanlıkdışı uygulama kalktı, eminim ki onlarca füze İsrailin sınırları dışına ateşlenecek.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-07, 16:11  #4
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Jeste bakınız :D

Biz de devleti kurarken,bütün burjuvalara ölüm cezası çıkaralım sonra genel af çıkartalım jest olsun o da olur mu Sn.mason

Bu olması gerekendir,neresi jest anlayamadım...
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-07, 16:17  #5
9mm Parabellum

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu uygulamayı kaldırmak, İsrail'de yaşayan Arap vatandaşlara ne kadar önem verildiğinin en güzel kanıtıdır. Eğer Araplar bu gelişmeye, insan gibi yaşayarak karşılık verirse sorun olmaz. Hayır intihar saldırıları için bulunmaz bir fırsat derler ve bu emellerini gerçekleştirmeye yönelik hareket ederlerse, biz Araplar hakkında düşündüklerimizde yanılmış olacağız..Bakalım bu jesti nasıl kullanacaklar.

Ben bu etiket olayının kaldırılmasına karşıyım. Bu uygulama kalkmamalıydı. Çünkü henüz İsrail'de tehlike arz eden unsurlar tam anlamıyla yok edilmiş değil.
Bunu yaptınızsa medeniyete doğru bir adım attınız demektir. Sizi kutluyorum. Birincisi siz eğer onların kafalarına füze yağdırır, aşağılar, tasma takar gibi etiketler, masumları katlederseniz adamlar oturup evcilik oynamazlar herhalde karşılık verirler. Sonuçta uzay boşluğunda yaşamıyoruz, gidece başka gezegenimiz yok. Elindeki toprakta adım atma hakkı yok tabi oradaki insanların değil mi? Onların onurları yok!

Hiç kusura bakmayın ama, füzelenmiş evde topraktan boğularak ölmüş bebekleri görmüyor musunuz?
Eski13-08-07, 17:02  #6
9mm Parabellum

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
...
Ayrıca devletinizi İsrail ile karıştırmayın lütfen. Aynı şartlar altında yaşamıyorsunuz.
Bissaniye, ikisini de yıkmak isteyen milyonlar yok mu? Olan budur, sadece silahlar farklıdır. Koşullardan kastınızı açmanız gerekiyor bu durumda.
Eski13-08-07, 17:13  #7
9mm Parabellum

Alıntı:
Sayın Mason şöyle demiş:

Mesajı Göster
Açayım efendim ne demek.

Türkiye'ninde elbette düşmanları vardır. Türkiye'nin şuanki düzenini yıkmak isteyen milyonlar vardır. Ama hiç kimse Türkiye'de bulunan 70 milyon insanı öldürüp, bu ülkeyi haritadan silmek istemiyor. Ayrıca Türkiye devamlı komşuları tarafından saldırıya maruz kalmıyor. İşte Türkiye için dediklerimin tam tersini İsrail zaten yaşamakta.
Silahlar farklı demiştim...

Dediğinize göre İsrail'e tehdit dışarıdan geliyor. Yani merkezin düşmanı çember. Fakat Türkiye'de tehdit dış destekli olmakla beraber içten geliyor, yani karmaşık merkez, zayıf halka. Durumu gözünüzde canlandırın, kimin koşulları daha ağır.

İsrail'i haritadan silmek isiyorlar demişsiniz. Bu dünyayı sömürme çabasının ürünüdür. Kapitalizm için dünya kaynaklarını ipotekleklemenin ürünüdür. Türkler Batıda at koşturdu, savaşlarda yendi yenildi. İsrail ekonomiye müdahale etti, kapitalizmi icat etti, sömürdü, ekonominin gücüyle ezdi ezdirdi.

"Dedemin yediği erikten benim dişlerim kamaşıyor." Türk Atasözü.
Eski14-08-07, 11:56  #8
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Bu uygulamayı kaldırmak, İsrail'de yaşayan Arap vatandaşlara ne kadar önem verildiğinin en güzel kanıtıdır.
Bu uygulama Israilde yaşayan Arap vatandaşlarına nasıl bir çifte standart uygulandığının kanıtıdır...Birde bunu iyi birşey mi gibi göstermeniz doğrusu büyük nezaket...
Eski20-08-07, 12:34  #9
Wehrmacht
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Müthiş bir jest , hatta jest diye ifade etmek İsrail tarafından yapılan bu büyük önemli hatta insanlık tarihine altın harflerle geçecek ianenin anlamını daraltır hatta artık arap kölelerde bavullarının yahudi efendileriyle aynı olduğunu görerek nasıl bir cennette yaşadıklarını artık idrak edeceklerdir.Nazilerin yaptıklarını bilfiil Araplara yapmak Yahudilere tanrı tarafından verilmiş bir kısas hakkı olsa dahi İsrailin bu hareketi her türlü takdiri hak ediyor.Gazze ve batı şeriada cennet gibi vahalarda bir eli yağda bir eli balda yaşayan Araplarında bu jeste karşılık artık Kudüs ve TelAviv deki efendilerine gereken biadı etmesi , İsrail kontrol noktaları ve utanç duvarı önünde vurulan arap çocukların, kolları kafaları kırılan anaların gençlerin Yahudileri dünya önünde zor duruma düşürecek şekilde lanse edilmemesi gerekir nasıl olsa onlar Nazilerin onları işaretlediği davud yıldızıyla artık Arapları damgalamıyacaklar, İsrail için küçük insanlık için ne büyük adım….
Wehrmacht is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)